Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

S tim što ti za Rumuniju u startu daje veću cenu, jer je "VAT included", ali naravno smanji kad dodjes do shipping-a, jer vidi da je Srbija destinacija.

Ma bedni su popusti generalno ovih dana.

Sad su aktuelni SATA na USB 3.5" adapteri sa napajanjem za relativno male pare

Ako je ~4$ i nize dobar je popust. Ja sam uzeo za 3 i kusur za rezervu, ujedno mi je trebao jos jedan 12V adapter

I just found this on AliExpress:
US $4.97 | BGGQGG SATA To USB 3.0 Adapter Cable External Converter Support 2.5/3.5 Inch External SSD HDD Hard Drive Disk with Power Adapter
Jel moze ovo da potera interni DVD-RW drajv.

Moze, mada ja za takve stvari koristim rezace iz laptopa, oni rade bez dodatnog napajanja.

@xakep
Zavisi kakav je čitač, jer ima modela koji vuku i po 2A na 5V i 2,5A na 12V. Za 12V bar može da se stavi odgovarajući adapter, a za 5V je problem, jer ide preko USB porta, pa je malo rizično kad se narezuje disk, jer tad vuče najviše struje, a i ti USB adapteri su ko zna kakvog kvaliteta.
Za 3,5" hardove nije problem, jer su oni uglavnom oko 700-800mA na 5V i 500-600mA na 12V.

Proveri na čitaču koliko mu treba struje na 5 i 12V, pa vidi šta ti je činiti. Lako je ako crkne čitač, ali je problem ako crkne USB kontroler na ploči, jer mislim da USB portovi uglavnom daju 900mA ili 1,5A.

Koristim oko 2 god. četiri takva adaptera i jedan je prestao da radi nakon trećeg paljenja. Ostali još uvek rade, ali se ne koriste mnogo i uglavnom sa HDD-ovima.

Nek' neko još potvrdi ovo, jer možda USB može da trpi i više.🤓

P.S.
Uzeo sam jedan set sa ovim njihovim 12V, 2A adapterom i nešto mi deluje da nije svih 2A tu, jer se sa DVD rezačem (1,5A na 12V) usija, dok kvalitetan 2A adapter ostaje topao.

Ja sam uzeo za sebe ovaj za rezervu a adapter koji ide je navodno 12V 2.5A tako da ima raznih varijanti, ranije sam okacio sam prvu varijantu koja je izasla.

Neka pozivi koliko pozivi

US $4.99 | SATA to USB 3.0 Cable USB 3.0 to SATA III Hard Drive Adapter Converter for 2.5" 3.5" SSD HDD Hard Drive Disk with Power Adapter

Ja sam uzeo za sebe ovaj za rezervu a adapter koji ide je navodno 12V 2.5A tako da ima raznih varijanti, ranije sam okacio sam prvu varijantu koja je izasla.

Neka pozivi koliko pozivi

US $4.99 | SATA to USB 3.0 Cable USB 3.0 to SATA III Hard Drive Adapter Converter for 2.5" 3.5" SSD HDD Hard Drive Disk with Power Adapter
Koliko te je kostao?

Možeš videti iz aida softvera, samo treba biti zakačen i ssd na njega.

Jel uzimao možda neko ovakav inverter sa čistim sinusom ili ima preporuku za neki drugi? Koliko sam video kod nas su dosta skuplji, a uzeo bih samo zbog kotla na pelet, ukoliko nestane struje.

US $79.21 | Inverter Pure Sine Wave 2500W/3500W/4500W/5000WDC 12V/24V to AC 220V 230V Voltage Transfer Converter Charging Adapter EU Socket

Dajte neki punjac za Xiaomi 14T na akciji. Prosli put ste me iskulirali 🙁

Preporuka za radnju, stiglo mi je na adresu 15 dana od dana plaćanja. Moguć je i popust kroz novčiće (MKD).

nisam siguran koliko se isplati. U Woby Haus imaš od 20 dinara pa na gore metar. Ja tamo kupujem

Imam mator AIDA Extreme gde je jos radio narodni kljuc pa mi se ne cima s tim, ali JMicron je, ocitao sam sa USB Device Tree Viewer

Radi ok s Netac 120GB, nista specijalno

Ono sto mi se svidja je da lepo uhvati port, nista ne mrda

1769715135804.png

Imam mator AIDA Extreme gde je jos radio narodni kljuc pa mi se ne cima s tim, ali JMicron je, ocitao sam sa USB Device Tree Viewer

Radi ok s Netac 120GB, nista specijalno

Ono sto mi se svidja je da lepo uhvati port, nista ne mrda

Pogledajte prilog 525942
Nema potrebe za dodatnim softverom, piše vam u Device manager

1769761954812.png

Jel stigao kome KUMI sat? Na 17track madjarska posta kaze da mi je isporucila u utorak. Ali kaze Package arrived at local carrier facility Jan 27, 08:59 (GMT+1). Nasi kazu da je u sredu prosao carinu i juce ujutru krenuo ka mojoj posti. Jos uvek nista nije stiglo. LA-HU je broj.

I ovo mi je cudno:
Package status: Delivered (14 Days)
Country: Hungary -> Unknown
Magyar Posta:
2026-01-27 13:32 Successfully delivered
2026-01-27 07:47 Addressee not available

Poslednja izmena:
Meni jos nije, dobio sam CN broj za pracenje

Šalju random kao CN i LA, ne znam šta ih je nateralo da uvrste CN logistiku, smaranje.

Nazad
Vrh Dno