Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2026) - FAQ u prvoj poruci

Stoji mi status "Your shipment has been delivered to the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days." od 13. januara. Posiljka je UD088xxxxxxBE. Nema posiljke zavedene u nasoj posti, gde videti sta se desava? Ovaj status stoji na Global Package tracking sajtu.

Moja UC-HU porucena 15.11, još je nisam dobio - niška carina.

Ja isto imam jednu koja mi nije stigla, a poručena tog istog dana. Gledajući na AE, status "Package arrived at local carrier facility" su dobile obe na isti dan (Dec 9) i to ova što nije stigla je 5 minuta "mlađa".

Skuplja prašinu po nekim džakovima...
Stigne posle pola godine... 😂

Meni danas stgla jedna UC HU u paketomat a putovala je ravno pedeset dana.

Da li neko ima ideju gde mogu da pratim ovu posiljku iz australije,tj da vidin dokle je stigla?

CF169820970AU

Dovoljna je kombinacija AUS i RS pošte u okviru aplikacije.

Screenshot-20260128-050140-Track-Checker-Mobile.jpg

Screenshot-20260128-050213-Track-Checker-Mobile-2.jpg

Sve što postoji od servisa za praćenje je moguće dodati u aplikaciji 🙂

Poslednja izmena:
Odavno nisam kupovao na AE. Imam neku pošiljku od novembra i sad mi stiže poruka da će za 3 dana da je proglase isporučenom.

Ne vidi ono dugme da produžim vreme za isporuku. Jel to više ne postoji?

Naruceno sa Alija pre 15 dana,dugo stajalo da paket napusta Kinu i evo danas iskoci your package arrived at local airport na Aliju a na ninji pise Arrived at linehaul office. Flight arrived at BEG.....sve vreme mi je CN broj,nisam dobio LA..HU iako je standard shipping,dugo nisam narucivao da li se nesto promenilo ?
Koliko si cekao od kako je, po statusu, paket sleteo u Srbiju do isporuke? Bukvalno kao da si moj slucaj opisao....

Ћаос људи, имам једно брзо питање, крајем прошле године (31.12.2025) је јапанска пошта угасила њихов Registered Airmail (Small) и наследник тога је сад International ePacket Light који каже да потпис није потребан, мени су Јапанци 15.1 послали један пакет (Блу Реј аниме-а базиран по игри што готовим илити персона 4), код што сам добио је LX309697XXXJP, јуче је пристигао код нас, мала вредност и све, па ме занима, да ли ће пошта да прихвати то да нема потписа и може ли у пакетомат да оде рецимо (ако мог поштара не буде мрзело да донесе пакет)?

Stiže mi malopre poruka na Biber, ako hoću da preusmerio pošiljku na paketomat neka PJ...RS pošiljka. Jel to CN pošiljka (očekujem jednu)pa je dobila taj broj ovde kod nas (Feliks logistics)?

Evo sad i mene zvali za CN, ide na paketomat, postexpress. Obračunali tačno 20% na vrednost koja je bila na adresnici.

Meni nije ponudjen paketomat. Poruka od Poste na Viber kaze "Ocekujte u toku dana itd itd." I da, u dinar 20% od cene su obracunali PDV

Doneo poštar jutros još jednu UC/HU. Putovala 23 dana a imam dve na oko 40 dana koje čekam.

Carina napokon mrda, paket koji je kod njih od 03.01. upeavo dobio status otpreme. Drugi paket od 05.01. još stoji za carinu.

Ћаос људи, имам једно брзо питање, крајем прошле године (31.12.2025) је јапанска пошта угасила њихов Registered Airmail (Small) и наследник тога је сад International ePacket Light који каже да потпис није потребан, мени су Јапанци 15.1 послали један пакет (Блу Реј аниме-а базиран по игри што готовим илити персона 4), код што сам добио је LX309697XXXJP, јуче је пристигао код нас, мала вредност и све, па ме занима, да ли ће пошта да прихвати то да нема потписа и може ли у пакетомат да оде рецимо (ако мог поштара не буде мрзело да донесе пакет)?
Samo nagađam, ali bi trebalo da možeš bez potpisa i u paketomat, jer se čini po informacijama na internetu da to više nije registrovana pošiljka

Kad smo kod Japana, znam da se ne koristi učestalo, ali ukoliko neko koristi dostavu brodom za veće pakete, praćenje postoji kada stigne kod nas i u proseku stiže kroz 3 meseca:

1769691182566.png

Jel CN imaju pracenje kod nas? S obzirom da naplaćuju Pdv mogle bi imati i praćenje.
Juče mi jedan otisla u susedno mesto pored NS... Zvao me postar da pita jel pogrešna adresa.

I paket koji je stigao na carinu 05.01. je napokon prošao carinjenje. Nažalost nemam kao neki informaciju o iznosu 😀

1769792628733.png

Gde odnosno na koji nacin mogu da vidim tracking vezu koja je od CNxxxx pošiljki dobila određeni PJxxxxxxRS broj ?

Nemozes ne postoji . Saznaces ako ti posalju u viber poruci.
Bukvalno pre 3 posta pisah o tome.

Naplaćen VAT 90 dinara bez carinske deklaracije na paketu a obzirom da je paket stigao vrlo brzo iz Kine male su šanse da je ležao na carini. To su neki novi momenti pošte ili mi se samo priviđa? Nije valjda da sada oni lepe PDV na sve mimo čekanja da carina pregleda paket? Ili je carina mnogo rasterećenija i ne dostavljaju više deklaracije na pekete koji podlažu samo PDV-u?

U temi o carini je objasnjeno vise puta kada se placa PDV a kad carina. U Srbiji VAT ne postoji.

Nazad
Vrh Dno