Šta je novo?

Koje je dobro napajanje?

audiofreak

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.07.2003
Poena
410
Zbog ucestalih pitanja na benchu tipa "koje napajanje da kupim", resio sam da postavim ovde jedan thread da se ljudi informisu.

Evo prve korisne informacije:
UL Online Certifications Directory
Na ovoj adresi mozete da unesete broj koji cete pronaci na nalepnici na svakom krstenom napajanju, format broja je E123456.

Druga je review site i to jedan od mojih omiljenih -- Silent PC Review. Tu mozete naci prilicno kompetentne testove napajanja i coolera, a sve u cilju smanjenja buke vaseg racunara.

Za sada toliko od mene.

Helly je OEM za AMP, 1STPLAYER i pomenuti Antec model, sva 3 su na istoj platformi.

Ja bih uzeo XPG Core Reactor II, dosta je dobro ocenjen i kompaktan (140mm) ili NZXT C1000 (ATX 3.0 ili 3.1)...

Corsair RMx 2025 je isto siguran izbor. FSP Hydro Ti Pro, ako pare nisu problem...
Cors imao do sada dva komada i neuzimam drugo je bilo katastofa,vidim i ovo XPG Cybercore II Platinum razmotricu ova XPG dva modela i ovaj Ti Pro ovaj shop daje dirket 10 Godina garancije,ostali modeli 2 Godine i za AMP 5 Godina to je kod njih u shopu njihova garancija

Moja preporuka za Hydro Ti Pro, stvarno je vrhunsko napajanje.

Napajanje stiglo ATX 3.1,a shopu u Spefikacije stoji ATX 3.0🤣
1000033550.jpg1000033548.jpg

@Lost GhOsT
Promaklo mi pre jedno god dana otprilike na oglasu i nikad se više ni jedno nije pojavilo za tu cifru 🙂

@Arki
To je to, na sajtu imaju i ATX 3.0 i ATX 3.1, ali sad su sva ATX 3.1. Uživaj u vrhunskom napajanju, komponenti na kojoj se najviše štedi u PC svetu. 😀

Pozdrav kolege.

Ima li neko preporuku za napajanje za i9 10900k + rx 9070xt?

Cenovno, negde izmedju 100 i 150 europskih jedinica (da kazem do 20k dinara).

MPE-7506-ACAG-GEU oko 10500 kod nasm

Corsair RM750e je sasvim dovoljno, mada izgleda ima i 850W modela malo ispod 150 eur u nekim domacim prodavnicama,

Pozdrav kolege.

Ima li neko preporuku za napajanje za i9 10900k + rx 9070xt?

Cenovno, negde izmedju 100 i 150 europskih jedinica (da kazem do 20k dinara).
Ako hoces bas da ustedis FSP VITA GM 850W ako ima jos uvek za ~13000 din u domacoj prodavnici je dobra kupovina isto

Ne znam što mnogi beže od Vite... Ja imam baš taj model od 850W. Po testovima iznad gold praktično platina. Tiho. Možda jedina mana je što nema 0rpm mod. Kod njih se bar zna šta se pakuje unutra. Sami prave svoje i za druge velike igrače.

Зна ли неко, има ли, или хоће ли бити ASRock напајања легалним токовима у понуди ?

Pozdtav treba da upgrejdujem konfiguraciju imacu Ryzen 5700x i RX 9060 imate li neko modularno napajanje da mi preporucite a da nije previse skupo ja sam razmisljao o 750 ili 850w?

"Nije previse skupo" je rastegljiv pojam. Daj neke konkretne cifre.

smor, moram da proverim da li je greska u link-u na discord-u, ili su pogresno predpostavili da je novo

bacih pogled jos uvek nisam siguran u kom kontektsu je hteo da uporedi covek*

ako krenem od toga da sam pogresno pretpostavio nevezano sta je izvor hteo da kaze, onda je u stvari smor posto je ista osnovna platforma izmedju starog White i novog Bronze-a, samo "vise okrnjena izrada", sa vise "cost-saving", sto cini krivu ventilatora losijim i novo MWE V3 bucnijim, sto je smor

Jos uvek izgleda kao odlicna opcija, pogotovo kod nas u domacim firmama, za nesto solidno u tom rang-u, i buka je sasvim ok dokle god se ne koristi vise od ~200-200W, samo eto pomislih da je Cooler Master izbacio fenomenalan proizvod, a u stvari ispadne nazadovanje od MWE Bronze V2 ka MWE Bronze V3 😂

Poslednja izmena:
Ja sam pre koju nedelju pazario CM MWE V3 Bronze 650W, prilično je tiho, odnosno uopšte se ne čuje fan pored ostalih u kućištu.
Pre koju godinu imao sam i MVE White 550W, bilo skroz OK.

Зар их нема у продавницама ? Видим да имају на стању једино треба позвати
Ја их нисам нашао, ако те не мрзи пошаљи ми у поруци где си их видео. Да не буде забуне, гледао сам само домаће радње, не КП. Још ако има ASRock SL-850GW било би супер.

Nazad
Vrh Dno