Šta je novo?

Koje je dobro napajanje?

audiofreak

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.07.2003
Poena
410
Zbog ucestalih pitanja na benchu tipa "koje napajanje da kupim", resio sam da postavim ovde jedan thread da se ljudi informisu.

Evo prve korisne informacije:
UL Online Certifications Directory
Na ovoj adresi mozete da unesete broj koji cete pronaci na nalepnici na svakom krstenom napajanju, format broja je E123456.

Druga je review site i to jedan od mojih omiljenih -- Silent PC Review. Tu mozete naci prilicno kompetentne testove napajanja i coolera, a sve u cilju smanjenja buke vaseg racunara.

Za sada toliko od mene.

Kupio sam gotovu kancelarijsku konfiguraciju koja je došla sa napajanjem ZEUS ZUS600.
Napajanje je izuzetno glasno - ventilator 120 mm radi na 100% i iritira i mene i koleginicu koliko se čuje.

Da li postoji neko JEFTINO (2000-3000 din) napajanje 500-600w koje je tiho?
Imam ja Silverstone Strider 400W, ispravno, zamenio ga Fractal Design ion+ 760W kad sad upgradeovao starijem sinu komp na više jezgara + 3060 STRIX. Taj Silverstone može da gura svih 400W bez problema ali uvek sam voleo da imam rezervu.

Pozdrav narode - može preporuka za napajanje? Terali bi sledeću konfiguraciju:
Ryzen 5600x ili 5800x max - verovatno 5600x
5060ti
Periferali I jedan HDD i ssd.
Ima neko LC power 6650 v2.3 550w 2 godine staro al mi nešto ne uliva poverenje. Ako je dovoljno AMIN! 😄

MSI MAG A650 bnl​

Poslednja izmena:
Pozdrav narode - može preporuka za napajanje? Terali bi sledeću konfiguraciju:
Ryzen 5600x ili 5800x max - verovatno 5600x
5060ti
Periferali I jedan HDD i ssd.
Ima neko LC power 6650 v2.3 550w 2 godine staro al mi nešto ne uliva poverenje. Ako je dovoljno AMIN! 😄
Ако си од оних (међу којима сам и ја) који не воле адаптере, само због те 5060 бих ишао на напајање са 3,1 стандардом. Неке буџет варијанте су FSP VITA-650BD и Gigabyte P650G (ово је ок, није експлозивно). Мада ниси навео колико би потрошио, па су предлози из нижег ценовног сегмента, и чисто да знаш, ова 2 која сам споменуо не спадају у тиха напајања.

Apsolutno! Ne napisah budžet - kad pišem kasno - izvinjavam se. Budžet nije definisan al da kažemo oko 100 evra - gore, dole. Njega ako pitaš što jeftinije - ne stedim na napajanju - dodacu ja.
Necemo da stedimo al ne bih ni da bacam pare na fractal Ion platinum. 😄
E da - i ako moze predlog za neko modularno al nije must.
@Ximi - hm ja sam mislio da 5060ti kao relativno mali potrošač ne koriste ukleti adapter al možda grešim...

U tom budzetu, ja sam uzeo MSI MAG A750GL za oko 11k dinara, gold, modularno, 7 god garancije. Vrlo tiho, i sasvim sam zadovoljan za sad, svaka preporuka.

@hellhug Искрен да будем, нисам ни проверио да ли користи, али чим су га убацили на предходну генерацију, очекујем да га форсирају. Разлике у цени нема, па је боље да се обезбедиш ако већ болиш зелене картице. За 100е има "доста" бољих напајања, од могуларних ја бих погледао : "Cooler Master V650 GOLD V2" (мој "фаворит"), "Cooler Master MWE Gold V3 650W", "FSP VITA GM 750W" (10 год гаранција) и "Seasonic G12 GM 750" (ово је полу-модуларно). Уз предлога које су дали "Mikec" и "Nes*", мислим да имаш више него довољно баш добрих напајања, па бирај шта ти се свиђа.

Više nego dovoljno! Hvala Nes*, Mikec, Ximi! Hvala ljudine! Sad u lov! 😄

Kakvo je napajanje Raijintek cratos 850 black za 12500 i 5 godina garancije.Da li se isplati dodati i uzeti msi mpg A850G sa 10 godina garancije
Našao sam za isto toliku sumu kod nas 10 godina garancije Be Quiet! napajanje Pure Power 12.

To bi bila neka plafon grafika kao npr 4070 u budućno i procesor neki 9700x

Poslednja izmena:
A šta mislite o FSP VITA GM 1000W za 16k ili MSI MPG A850G za 15k

A šta mislite o FSP VITA GM 1000W za 16k ili MSI MPG A850G za 15k
То су проверени избори, и ту нема грешке. Не знам где гледаш цене, али у том неко ценовном рангу би требало и да су: "FSP Hydro G PRO / PTM PRO / ADVAN 750/850W", Be Quiet POWER ZONE 750/850W и PURE POWER 12/13 750-1000W. За проц и графу које си навео, пар харда/ссд-а, 5-6 вента, ја бих ишао на неко баш квалитетно 650W напајање, макс 750W (конкретно "Be Quiet Pure Power 13 M 650W" би био мој избор).

Na kraju sam uzeo Antec Neo NE 1000G M za 17k u jednoj firmi na A slovo

Potrebno mi je sfx napajanje. U homelabu napajace DIY NAS sa sest 3.5 HDD. Radice 24/7
Da li je Corsair SFX najbolje resenje ili bi predlozili nesto drugo? Pretpostavljam da je suludo ici preko 450w?

Corsair SF Platinum, verovatno. Problem je što su novije serije od 750W naviše.

Drugi problem je što ćeš kod (SFX) napajanja manje snage teško naći 6 SATA power konektora.
Pretraga na Iponu kazuje da tek ona od 650W naviše imaju toliko konektora.

Ne znam u čemu držiš diskove doduše, možda možeš da prođeš i sa manje...

Greota mi uzeti 750w za tako malu potrosnju
Mislim da mogu proci sa dva SATA konektora (tri diska po konektoru)
Drzim ih u 1u Za rack

Potrebno mi je sfx napajanje. U homelabu napajace DIY NAS sa sest 3.5 HDD. Radice 24/7
Da li je Corsair SFX najbolje resenje ili bi predlozili nesto drugo? Pretpostavljam da je suludo ici preko 450w?
+ 3kom adaptera Molex > SATA

Vidim da su malo skočile cene gledao sam i onu tabelu sa tierovima. Tražim nešto da zamenim 5 god stari mwe 600. Ništa nisam našao do 5000 din za ryzen 3400g+gtx1070. Da li imate neku preporuku? Ova 1070 će verovatno biti zamenjena sa rx6600 ili nekom sličnom do 200w max.
Ja znam šta je kvalitetno ali je ortaku budžet stvarno limitiran.

Ako ti nešto znači meni je isto napajanje od 2011, mrdnulo nije... Corsair 850w... tako da zamena napajanja ide kad otkaže, ako je kvalitetno neće povući ništa sa sobom, ali 15 godina nije ništa za dobro napajanje...

Pogledajte prilog 521660

Cratos je prilicno visoko na tier listi.
Možda ali dolazi od OEM-a za kojeg nisam čuo, od brenda koji nije poznat po napajanjima, sa 5 godina garancije i lošim utiscima o njihovim drugim napajanjima...
Uz toliki izbor poznatih brendova sa provereno dobrim modelima koji imaju 10 godina garancije, stvarno ne vidim razlog da se uzme baš to.
Radije bih dodao za Antec NeoECO Gold koji je CWT i ima 10 godina garancije ako je baš frka za cenu...

uzimam novo Napajanje sta preporucujete ova 3 1STPLAYER NGDP 1000w ,Phanteks AMP GH V2 1000W ili FSP MEGA-1000GM 1000w ,ovo Player i Mega 100 Eur skuplja od AMP

Poslednja izmena:
Kupuješ kod nas?

1STPLAYER i Phanteks modeli su na istoj platformi.
Tu platformu deli i Antec Neo ECO Gold koji je kod nas 150e sa 10 godina garancije.
Dobri su ali ne top-top tier...

Poslednja izmena:
Kupuješ kod nas?

1STPLAYER i Phanteks modeli su na istoj platformi.
Tu platformu deli i Antec Neo ECO Gold koji je kod nas 150e sa 10 godina garancije.
Dobri su ali ne top-top tier...
u Svajcarskoj,nisam uspeo da nadjem ko radi AMP

Helly je OEM za AMP, 1STPLAYER i pomenuti Antec model, sva 3 su na istoj platformi.

Ja bih uzeo XPG Core Reactor II, dosta je dobro ocenjen i kompaktan (140mm) ili NZXT C1000 (ATX 3.0 ili 3.1)...

Corsair RMx 2025 je isto siguran izbor. FSP Hydro Ti Pro, ako pare nisu problem...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno