Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

apn: globaltel

ako uopste ima veze koji je apn.. mozda ti je signal los ili preopterecena bazna stanica
Misliš da kreiram nov profil?
Nisam vičan u tome, ali ako i dalje ovako slabo šljaka, biću prinuđen na to.

Koliko je potrebno da stignu papiri brzom poštom od podnošenja zahteva za prenos i koja kurirska služba je angažovana (pretpostavljam Post Express otkad ih je preuzeo Telekom)?
Druže, ja sam ih skoro kontaktirao i rekli su mi da se čeka oko 3 radna dana. Rekli su mi i to da ako ne preuzmem pošiljku da će me ona čekati u pošti 5 dana. I meni su rekli da šalju Post Expressom.

Hvala ti na savetu, samo mi je istekao net na Globaltelu, ali biće prilike da to odradim. Našao sam opciju za kreiranje novog profila. Pozz

Koliko je potrebno da stignu papiri brzom poštom od podnošenja zahteva za prenos i koja kurirska služba je angažovana (pretpostavljam Post Express otkad ih je preuzeo Telekom)?
U subotu 17.1. sam zvao i ostavio podatke u vezi prenosa broja, evo danas je vec sedmi dan kako nista nije stiglo, mozda me iznenade ujutru, mislim da Postexpress kod mene isporucuje i subotom.
Preduhitrio si me, bas i ja htedoh da pitam koliko se otprilike ceka, nesto mi mnogo ovo...🙄

Poslednja izmena:
Nameravao sam da prebacim broj iz Globaltela u A1 zbog produžetka jednodgodišnje promocije, ali... šta ako kontraponuda izostane i izgubim kredit i gigabajte koje već imam? 🙂

Pade mi napamet opcija da aktiviram mesečni pripejd dodatak 1gb i 50 minuta za 335 dinara. Da li se gigabajti i minuti iz ovog dodatka sabiraju sa postojećim ili se vode kao posebni? Evo trenutne situacije.

Prilozi

• Screenshot_20260124_055334.jpg
    Screenshot_20260124_055334.jpg
    66.1 KB · Pregleda: 93
Bila sreda po podne kada sam ih zvao,u subotu post Express doneo na potpis,u ponedeljak krenulo nazad ka njima i u cetvrtak ujutru broj prebacen. Trazi broj posiljke da vidis gde je zapelo. Generalno ja saljem pakete preko poste i primetio sam da kasne u poslednje vreme.

• Like
Reagovanja: uji
Nameravao sam da prebacim broj iz Globaltela u A1 zbog produžetka jednodgodišnje promocije, ali... šta ako kontraponuda izostane i izgubim kredit i gigabajte koje već imam? 🙂

Pade mi napamet opcija da aktiviram mesečni pripejd dodatak 1gb i 50 minuta za 335 dinara. Da li se gigabajti i minuti iz ovog dodatka sabiraju sa postojećim ili se vode kao posebni? Evo trenutne situacije.
Ako si vec bio dobio godinu dana 1000 minuta onda verovatno neces dobiti nista, probaj pa javi kako je proslo 😄

U subotu 17.1. sam zvao i ostavio podatke u vezi prenosa broja, evo danas je vec sedmi dan kako nista nije stiglo, mozda me iznenade ujutru, mislim da Postexpress kod mene isporucuje i subotom.
Preduhitrio si me, bas i ja htedoh da pitam koliko se otprilike ceka, nesto mi mnogo ovo...🙄
Meni fazon stiglo sve sledeći dan

Bila sreda po podne kada sam ih zvao,u subotu post Express doneo na potpis,u ponedeljak krenulo nazad ka njima i u cetvrtak ujutru broj prebacen. Trazi broj posiljke da vidis gde je zapelo. Generalno ja saljem pakete preko poste i primetio sam da kasne u poslednje vreme.
Meni slepci ostavili u pošti. Mislila sam da je temu, sad vidim šta je. Nije ni pokušao da dostavi.

• Like
Nazovem malopre korisnicku da vidim sta je sa papirima i za koliko otprilike stizu, rece za 1-3 radna dana, i njoj cudno sto jos nije stiglo...
Proverila po broju posiljku, kaze preuzeto je i da ocekujem isporuku...😕
Dobih i broj posiljke...
Screenshot 2026-01-24 122928.png

Bezveze je što nema opcija da se u poslovnici zatraži prenos. Naročito sa našim katastrofalnim kurirskim službama...

Jutros mi aktivirali 30 GB + neograničeno min/SMS. Nevidim gde piše da je to na 6 meseci . (Podneo zahtev za prelazak u A1 pa me zvao agent i ponudio tu opciju da ostanem kod njih ).
Našao u mobilnoj aplikaciji0.jpg

Poslednja izmena:
Ja sam ih u utorak zvala i danas došlo u poštu tj juče ali pošto kurir nije stigao da donese na adresu danas sam potpisala.

Koristio sam promociju 30gb i 1000 minuta loja je istekla 26. januara. U subotu 24. 1. podneo sam zahtev za prenos broja u A1. Zvali su me iz Globaltela, ali nisam dobio dotanih 6 meseci. Oni koji su u Globaltelu koristili jednogodišnju promociju, ne mogu je dodatno produžiti. Verovatno, postoje i izuzeci koji izazivaju nedoumice.

Ukoliko imate kredit na Globaltel broju možete ga pri prelasku u drugu mrežu podeliti sa korisnikom u istoj mreži, ali samo u iznosu do 1 000 dinara. Sve preko toga je nemoguće preneti (u mom slučaju 207,5 dinara). Može se iskoristiti za parking ili humanitarne poruke.

Upravo sam dobio besplatan Mega plan u A1 koji važi do 24. jula. Što bi rekao Broj 1 u Alanu Fordu "Ako kaniš pobjediti, ne smiješ izgubiti". 🙂

Mislim da moraš da aktiviraš jedan od tri fripejd paketa i da zoveš korisnički centar na 0677 1234 da ti dodele 200gb. Sledećeg meseca uplaćuješ bilo koji paket koji ima gigabajte i minute koji se sabiraju sa gigabajtima koje nisi potrošio. Tako se gugabajti prenose iz meseca u mesec.

• Like
2021. и 2022. године када сам био Глобалтел корисник имао сам проблема у вези тога што ми нису стизали SMS-ови. Пошто на данашњи дан Глобалел користи инфраструктуру MTS-а да ли постоји проблем који сам ја имао?

Kako se dobija 200GB na poklon?
Ja još uvek ne znam šta imam u paketu koji sam kupila dok mi ne prebace broj. Podneli su zahtev za prenos, malopre mi je stigla poruka od a1 da dobijam 6 meseci bez pretplate i preostalo 50% popusta ako pređem na postpejd. Više mi odgovara globaltel plus mts 5g mi radi ovde gde stanujem. A ako u a1 produže mega plan za dinar do posle 1 aprila, onda ću da prebacim iz jetela u a1 broj čim mi istekne ugovor.

Рецимо да корисник online banking-a код банке има уписан број телефона у Глобалтел мрежи да ли му стиже OTP приликом online плаћања рачуна?

Рецимо да корисник online banking-a код банке има уписан број телефона у Глобалтел мрежи да ли му стиже OTP приликом online плаћања рачуна?
Mebi u Erste za firmu nije stizao zato sam primarni broj preneo u drugu mrezu.

Desi se da zaglupi u inostranstvu. Par puta mi se desilo da Yettel kod ne stigne, kada mi ie najpotrebniji.

Dobra vest je da regulativa polako primorava banke sa predju na in-app notifikacije pa ce ovo postati irelevantno relativno brzo.

Poklon 200 Gb se dobija prenosom broja u Globaltel i aktivacijom nekog Freepaid dodatka. Da li postoji neki rok od prenosa broja do aktivacije Freepaid dodatka da bi se dobio poklon 200 Gb ili se može preneti broj, stajati npr. par meseci bez uplate ikakvog kredita ili dodatka, onda aktivirati Freepaid dodatak i tražiti 200 Gb poklona?

^ Moguće je dobiti 200 GB i kupovinom nove kartice, do kraja ovog meseca.

^ Moguće je dobiti 200 GB i kupovinom nove kartice, do kraja ovog meseca.

To me ne zanima.

Dobio sam na sekundarnom Globaltel broju 6 meseci 30 Gb mesečno i neograničene minute/sms, jer sam podneo zahtev za prenos u A1 prepaid.

Ideja mi je da kad mi za mesec dana istekne ugovor na primarnom broju na A1 postpaid taj broj prebacim u Globaltel da miruje na nuli, pa kad mi istekne promocija na sekundarnom broju ili uplatim Freepaid na primarnom ili podnesem i za njega tada zahtev za A1 prepaid (ako budu nudili 6 meseci gratia Megaplan) i onda očekujem i za njega poziv za ostanak u Globaltel.

Nazad
Vrh Dno