njikolaj
Čuven
- Učlanjen(a)
- 21.11.2007
- Poena
- 515
Moja oprema
- CPU & Cooler
- i9 9900K + Noctua
- Matična ploča
- MSI Z390
- RAM
- Kingston 2x8 GB
- GPU
- EVGA RTX 3080 FTW3 Ultra Gaming
- Storage
- 1 TB Samsung SSD + 4TB HDD
- PSU
- Seasonic 750W
- Kućište
- Fractal Design
- Monitor
- Dell
- Miš & tastatura
- Logitech
- Laptop
- Macbook Pro
- Tablet
- Ipad Pro
- Mobilni telefon
- iPhone 15 PM
- Pristup internetu
- Optički internet
1. Nigde nisam vozio na pregled, niti znam od koga bih dobio pomoc u Srbiji. Pregledao sam auto, pogledao koliko pokazuje na 100% baterije (posto me je cekao napunjen) i vozio auto.@njikolaj
1) Da li si ga pri kupovini vozio negde kod nas u servis na proveru pre kupovine? (Ako si uopšte kupovao ovde preko oglasa)
2) Da li si u obavezi da pratiš neke servisne intervale u ovlašćenom servisu da bi imao i dalje garanciju na motor i bateriju 8 godina ili je bezuslovna garancija?
3) Pa dobro realno ok su cene servisa. Jedino te nisam razumeo za ruke. Na one cene si platio još ruke prepostavljam i one su 1.2€ po minutu. Takođe koliko su ti za sve ove radove naplatili minuta rada? (Btw super je što se plaća karticom znači još imaš opciju i da podeliš i na 12 rata sa odgovarajućom kreditnom karticom i to beskamatno 😀 )
4) Da li imaš i drugi set felni za zimske gume?
5) Malo mi je bezveze to što sad uvode pretplatu za Premium Connectivity, ja sam bio ubeđenja da je to besplatno doživotno (ali dobro bolje i to nego da se mlati čovek sa MiFi). Jedino ne znam ima li onda sad neke razlike između kupovine auta sa i bez Premium Connectivity (ne znam da li postoji opcija da auto sa Standard Connectivity počne da plaća mesečnu pretplatu za Premium i onda počne da ima faktički iste usluge ili im je drugačiji neki hardware pa nije samo pitanje software-a tj. pretplate).
Mada sada čitam na netu i koliko kapiram oni već godinama naplaćuju tu pretplatu (moguće da je tvoj auto imao neki Free trial period tipa godinu dana pa da je sad istekao pa da zato sad moraš da plaćaš, jer nigde ne nalazim na netu da su sad nešto po novom počeli da naplaćuju).
Bzv je i što više FSD neće moći da se kupi doživotno za taj auto nego samo kao pretplata (nadam se da to ne važi za polovnjake koji već imaju plaćen FSD, mada koliko vidim u oglasima kod nas svima puna usta u opisu o FSD a ustvari 99% njih imaju samo običan Autopilot Basic koliko sam primetio)
P.S.
Super je što je došao EVclinic kod nas pa imamo sad i pravi servis za popravku el. motora i baterija.
Jedino što mislim da oni ne rade običan servis zamene ostalih delova itd. mislim da su fokusirani na motore i baterije.
Sad malo o BYD Atto 2
Bio sam danas u Alprosu ne bi li se detaljnije raspitao i eventualno danas ili ovih dana kupio/kaparisao stari model sa manjom baterijom u Boost paketu, jer sam ih zvao pre nedelju dana i rekli su mi tad da i dalje imaju 2 na lageru za isporuku odmah. Međutim kakve sam sreće odem danas i kaže mi neki klinac prodavac kako su kao sve prodali pre 2 dana i da nemaju nijedan na lageru. Dečko veoma veoma slabo barata informacijama šta god da sam ga pitao vezano za subvencije ili lizing/kredit pojma nije imao što mi je jako neozbiljno. Kaže u februaru će znati cene za novi Atto 2 Comfort i kako misli da će koštati između 32 i 33 hiljade. A kad sam ih zvao prošle nedelje rekli su mi biće NEŠTO iznad 30 hiljada (onda se kaže nešto preko 32 valjda, mislim ovako su mogli da kažu i nešto preko 20 hiljada). Mislim da je to već mnogo za taj auto, jer je u principu skoro identičan starom osim nešto veće baterije. A počeli su od Active paketa i 24.490€ cene a stigli do 33.000€. Pa Tesla Model 3 Standard (Highland) u Hr počinje od 35 i nešto hiljada koji je naravno malo brži, udobniji, softverski napredniji itd. Tako da sad opet više naginjem ka kupovini polovne Tesle Model 3 LR ili Performance tipa 2019-2021 sa oko 100.000km otprilike nešto kao što je kupio @njikolaj jedino što mislim da je teže malo naći na oglasima da je iz Švajcarske zbog Premium Connectivity.
Izvinjavam se na predugačkom postu 🙂
2. Nemaš servisne intervale, kojih moraš da se pridržavaš. Ovaj moj auto je po Tesla App, prvi put bio u Tesli kad sam ga ja odvezao, tj. nakon 100.000 km.
3. Sve cene koje sam napisao su sa rukama. Nego sam naveo koliko košta ruka, da se može napraviti komparacija sa rukama u BMW, Mercedes, Škoda, šta god.
4. Imam zimske i letnje felne i gume, kao i kod svakog drugog auta. Auto je prepoznao promenu, javio da dodam nove gume. Interesantno, promenio je na displayu i u app isto tako felne koje su postavljene (mislim vizuelno).
5. Pa zapravo svako je plaćao, a ovaj deo sveta ne (i švajcarci su plaćali), tako da je zapravo bilo super dok se nije plaćalo. Mislim da se standard connectivity uvek može menjati za premium, kao što ako ne plaćaš premium, dobijaš standard connectivity.
6. Za FSD uvek treba proveriti malo dublje, šta tačno podrazumeva. Pošto možda ima HW ali nema pretplatu. Moj je isto tako stigao sa pretplaćenim FSD, a kontam da će se pojačati cena polovnjaka sa FSD. Naravno za to treba i da počne raditi na ovoj strani sveta. Pošto se testira i u HR i u Mađarskoj, nadam se da će ove godine proraditi.