Pe11e
Slavan
- Učlanjen(a)
- 22.02.2011
- Poena
- 360
Moja oprema
- CPU & Cooler
- 12900K + Kraken X63
- Matična ploča
- ASUS Z690 Prime D4
- RAM
- Kingston Fury Renegade 3600mhz 32GB
- GPU
- Zotac RTX 3090 OC
- Storage
- M2
- Zvuk
- Creative SB X-Fi
- PSU
- Asus ROG STRIX 1000W
- Kućište
- MSI
- Monitor
- AOC 32" 1440p
- Pristup internetu
- Optički internet
Zanima me da li je neko narucivao bilo sta polovno online?
Ovako...
Prijatelj iz Minhena hoce da mi posalje jedan polovni USB hardver (panel za simulacije letenja), za koji cak i ne znamo koliko je kostao nov, koje je marke, i da li uopste funkcionise.
To je sve od njegovog oca koji je preminuo prosle godine i prijatelj zaista nije upoznat sa svim tim gadget-ima.
On bi da ga posalje DHL-om, jer su navodno najpouzdaniji, ali u mom slucaju nisam siguran koliko ce da mi iscimaju za carinu. Koliko se secam, ista je procedura kao i sa UPS-om, trazice silne dokaze na uvid, od dokaza placanja pa do potpisivanja kojekakvih izjava. Nista od toga nije generalno problem, osim sto ja njemu necu platiti odmah (rekao mi je da mu mogu platiti na odlozeno, kada hocu), pa me zanima koji dokaz placanja ja DHL-u da dostavim? Kao prvo, niti znamo da li uredjaj radi, niti koliko kosta kao nov.
Ukratko:
Pozdrav i hvala unapred.
Ovako...
Prijatelj iz Minhena hoce da mi posalje jedan polovni USB hardver (panel za simulacije letenja), za koji cak i ne znamo koliko je kostao nov, koje je marke, i da li uopste funkcionise.
To je sve od njegovog oca koji je preminuo prosle godine i prijatelj zaista nije upoznat sa svim tim gadget-ima.
On bi da ga posalje DHL-om, jer su navodno najpouzdaniji, ali u mom slucaju nisam siguran koliko ce da mi iscimaju za carinu. Koliko se secam, ista je procedura kao i sa UPS-om, trazice silne dokaze na uvid, od dokaza placanja pa do potpisivanja kojekakvih izjava. Nista od toga nije generalno problem, osim sto ja njemu necu platiti odmah (rekao mi je da mu mogu platiti na odlozeno, kada hocu), pa me zanima koji dokaz placanja ja DHL-u da dostavim? Kao prvo, niti znamo da li uredjaj radi, niti koliko kosta kao nov.
Ukratko:
- Da li je pametno koristiti DHL za polovnu robu za koju nista ni sigurni da li radi? (zato mi je prijatelj i dozvolio odlozeno placanje dok ne budem siguran da USB panel radi)
- Ako je DHL ok, da li ubacivanje papira na kome pise "FOR REPAIR" ili "USED HARDWARE" ili "BROKEN HARDWARE" ce pomoci? Ovi na carini sigurno nece pokusavati da ga prikljuce na USB i vide sta je i da li radi, niti to smeju.
- Ako DHL nije opcija, sta koristiti, i sta napisati na koutiji ili na papiru u kutiji?
Pozdrav i hvala unapred.