Šta je novo?

Vivax Aeri+

Pa da al opet ti grejes sa klimom koja daje skoro 3kw na -7. Ja zbog toga sto nemam izolaciju sam za 80 kvadrata uzeo 12ticu Hisense nordic koja daje 2.7kw na -7 i 18kmta koja daje 4.8kw na -7. Kad je 7- 10 stepeni 18kmta sama odrzava svih 80 kvadrata na 250w al kad je oko 0le zajedno trose 1000-1200w
Jesi zadovoljan sa 18 kmta, ja se dvoimim kod mene izmejdju nje i gree amber premijum 18

Jesi zadovoljan sa 18 kmta, ja se dvoimim kod mene izmejdju nje i gree amber premijum 18
U 70 m2 , 44 otvoren prostor i kuhinja i jos jedna soba resto

Ako ti izolovana kuca i nemas problem sa DF-ovima koji su generalno kod nje nenormalno tihi radi ce ti posao. Ima snage moze da greje vise prostorija lagano. ALI oko nule ona je usisivac za vlagu i ako je preopteretis da greje neizolovan prostor pricam preko 700w ona ce da ti ide u Df ko luda na svakih 45 min. Sto malo nervira jer taman zagreje ona opet. Dal sto je mali izmenjivac SJ samo 36kg u poredjenju sa Amber koji ima 50kg. Ali zato prelazni period njoj je scop 6.4 u toploj za razliku od 4 u srednjoj zoni, na 10 stepeni greje 80 ko od sale a trosi ko upaljac precizna tiha moze i do 100w modulacije osim ako ne ukljucis 4tu brzinu onda je uragan. Meni je idealna jer mi vrsi posao za prelazni period a kad udari minus Nordic mi gura u dnevnu 23/24 a ona odrzava 22 u kuhinji / trpezariji i tad nije strasna evo danas samo 9 puta isla df a ceo dan -1-0 i 100% najgore vreme kod mene kad i nordic za 24h odradio 6 df-a al on opterecen ceo dan 800-900w. Da sam znao ovo pre kupovine bas zbog toga sto nemam izolaciju pre bih uzeo Nordic verziju Fuji ili cak Amber premium al 12, 18 mi overkill ako ti izolovana kuca stan ja bi isao na 12, @style53 ima 9tku premium greje neizolovan sprat 60 kvadrata. mislim da bi ti 18 samo pravila veliki problem u tom prelaznom periodu palila se gasila jer ima visoku modulaciju sto sa druge strane kod Fuji nije problem al nisam pametan. Ako ti se Hisensov nacin rada svidja idi na gree ako ti se ne svidja idi na Fuji al ja bi Fuji jurio 14 nordic 🙂

Ako ti izolovana kuca i nemas problem sa DF-ovima koji su generalno kod nje nenormalno tihi radi ce ti posao. Ima snage moze da greje vise prostorija lagano. ALI oko nule ona je usisivac za vlagu i ako je preopteretis da greje neizolovan prostor pricam preko 700w ona ce da ti ide u Df ko luda na svakih 45 min. Sto malo nervira jer taman zagreje ona opet. Dal sto je mali izmenjivac SJ samo 36kg u poredjenju sa Amber koji ima 50kg. Ali zato prelazni period njoj je scop 6.4 u toploj za razliku od 4 u srednjoj zoni, na 10 stepeni greje 80 ko od sale a trosi ko upaljac precizna tiha moze i do 100w modulacije osim ako ne ukljucis 4tu brzinu onda je uragan. Meni je idealna jer mi vrsi posao za prelazni period a kad udari minus Nordic mi gura u dnevnu 23/24 a ona odrzava 22 u kuhinji / trpezariji i tad nije strasna evo danas samo 9 puta isla df a ceo dan -1-0 i 100% najgore vreme kod mene kad i nordic za 24h odradio 6 df-a al on opterecen ceo dan 800-900w. Da sam znao ovo pre kupovine bas zbog toga sto nemam izolaciju pre bih uzeo Nordic verziju Fuji ili cak Amber premium al 12, 18 mi overkill ako ti izolovana kuca stan ja bi isao na 12, @style53 ima 9tku premium greje neizolovan sprat 60 kvadrata. mislim da bi ti 18 samo pravila veliki problem u tom prelaznom periodu palila se gasila jer ima visoku modulaciju sto sa druge strane kod Fuji nije problem al nisam pametan. Ako ti se Hisensov nacin rada svidja idi na gree ako ti se ne svidja idi na Fuji al ja bi Fuji jurio 14 nordic 🙂
Imam ja fujitsu general 14 nordic kmcdn sa spoljasnjom od 42 kg, duplim izmenjivacem i twin ratory komoresoron, kada radi na 700w oko 0 stepeni, radi df na svakih sat vremena po 15-20 min, mozda i manje po ovakvom vremenu sto nije sjajno, ali odrzava bez problema 23-24 stepena u 60m2 osrednje izlovanog sprata kuce, u decembru je potrosila 340kw. Kada je minus onda radi sa retkim i kratkim defrostom od oko 5-10 min.

Ćao ljudi, razmišljam o Vivax AERI+ 12 klimi za sobu od 12 m². Vrata sobe su uglavnom otvorena prema hodniku. Stan ima ukupno 47 m² i sa druge strane se već nalazi Vivax Aeyis klima.

Stan je u prizemlju, ima PVC prozore, ali je termička izolacija loša. Sa moje strane nema komšija – svi zidovi su spoljašnji. Zgrada je od armiranog betona i nema fasadnu izolaciju.

U 70 m2 , 44 otvoren prostor i kuhinja i jos jedna soba resto
Probaj da nađeš Fujitsu KHCAN 14-cu. To je Nordic zver

Ćao ljudi, razmišljam o Vivax AERI+ 12 klimi za sobu od 12 m². Vrata sobe su uglavnom otvorena prema hodniku. Stan ima ukupno 47 m² i sa druge strane se već nalazi Vivax Aeyis klima.

Stan je u prizemlju, ima PVC prozore, ali je termička izolacija loša. Sa moje strane nema komšija – svi zidovi su spoljašnji. Zgrada je od armiranog betona i nema fasadnu izolaciju.
Koliko ti troši ta AEYIs? AERI će bez problema grejati tih 12kvm, samo što nema mali minimum, tj koliko se sećam ne ide ispod 300W. Za tako malu sobu bih pre gledao neku 7-cu ili 9-ku.

Probaj da nađeš Fujitsu KHCAN 14-cu. To je Nordic zver

Koliko ti troši ta AEYIs? AERI će bez problema grejati tih 12kvm, samo što nema mali minimum, tj koliko se sećam ne ide ispod 300W. Za tako malu sobu bih pre gledao neku 7-cu ili 9-ku.
Ide najmanje na 230w ali i to je mnogo ja mislim za tu sobu.

Možete pokušati promijeniti donju granicu frekvencije kompresora tako što ćete izmijeniti postavku parametra 12 u servisnom meniju.

Može se svašta, ali ima li smisla? Šta biva sa efikasnošću?

Za iste pare ima da se kupi Fujitsu 07KETA u Hladnoj Prodavnici. Primereniji uređaj za 12kvm

Poštovanje. Imam klimu Vivax acp-12ch35aeri+. Od 01.04 je imam. I trudio sam se da je redovno čistim. Zadnji put sam pronašao neke čudne nedostatke i mane po meni ali možda i grešim. Naime po onim rebrima metalnim ne znam kako se tačno zovu pošto nisam stručan, naišao sam negde i negde kao da su se iskrivila malo ili nisu simetrična. Kao da ih je neko udario nečim i malo pokrivio. Niko nikada nije čistio osim mene a i ja po tom delovima nisam pipao. Kada sam je uzeo to nije bilo tako kao što je sad. Šta to znači za dalji rad i da li to može da šteti i ometa rad? Ona radi da čuknem u drvo savršeno. Evo i slike tog dela.

Prilozi

• IMG_20260108_110558089.jpg
    IMG_20260108_110558089.jpg
    387.7 KB · Pregleda: 65
  • IMG_20260108_110539296.jpg
    IMG_20260108_110539296.jpg
    392.5 KB · Pregleda: 40
  • IMG_20260108_110532225.jpg
    IMG_20260108_110532225.jpg
    424.5 KB · Pregleda: 35
  • IMG_20260108_110523560.jpg
    IMG_20260108_110523560.jpg
    504.6 KB · Pregleda: 68
Poštovanje. Imam klimu Vivax acp-12ch35aeri+. Od 01.04 je imam. I trudio sam se da je redovno čistim. Zadnji put sam pronašao neke čudne nedostatke i mane po meni ali možda i grešim. Naime po onim rebrima metalnim ne znam kako se tačno zovu pošto nisam stručan, naišao sam negde i negde kao da su se iskrivila malo ili nisu simetrična. Kao da ih je neko udario nečim i malo pokrivio. Niko nikada nije čistio osim mene a i ja po tom delovima nisam pipao. Kada sam je uzeo to nije bilo tako kao što je sad. Šta to znači za dalji rad i da li to može da šteti i ometa rad? Ona radi da čuknem u drvo savršeno. Evo i slike tog dela.

Ima i kod mene toga,nije to nista.

Uzmes srafciger i ispravis ako ti je bas stalo, u suprotnom nije toliko bitno. 😀

Ima poseban "cesalj" za to, ili u kucnoj varijanti moze skalpel, ali kontra strana. Mada, preveliko zezanje.

Kako se ponaša ova klima na ovim konstantnim minusima na koliko vremenski ide u DF, jel ima taj programirani kao midea na 2 sata kada je minus?

Kako se ponaša ova klima na ovim konstantnim minusima na koliko vremenski ide u DF, jel ima taj programirani kao midea na 2 sata kada je minus?
Ja je imam. Grijem s njom ca 30m2, izolovanog prostora sa dosta Prozora. vec drugu zimu ne koristim nikakvo drugo grejno tijelo, a imam elektrokotao+podno u tom prostoru.

Radi defroste, kako kada... skoro pa ne primjetno. ne smeta mi uopšte. Bilo je par dana debelo ispod 0 stepeni. Jedno jutro čak -15... Ona je uspjela odrzati zadanu temperaturu od 24stepena.

Troši jako malo. Do prije dvije godine sam se grijao na El.Panele i ona podno sa elektro kotlom.. Razlika je ogromna.

Podno je naravno najugodnije, ali El.Kotao troši kišu 🙂

U potrošenim kWh u proseku tri puta manje od električnog kotla.

Dve aeri greju 50m2,u Kraljevu je bilo 2-3 noci po -13 cak i radile bez problema,nemam izolaciju,ovo je ova iz dnevne koja greje oko 30m2,decembar i januar.

Prilozi

• IMG_8789.png
    IMG_8789.png
    110.3 KB · Pregleda: 39
  • IMG_8790.png
    IMG_8790.png
    121.6 KB · Pregleda: 40
Dve aeri greju 50m2,u Kraljevu je bilo 2-3 noci po -13 cak i radile bez problema,nemam izolaciju,ovo je ova iz dnevne koja greje oko 30m2,decembar i januar.
Kako rade DF, imaju taj programirani na par sati kada je u minusu ili rade samo kad zaledi spoljna?

ne znam zašto sviju brine taj defrost? možda kod nekih fuš kineza jeste problem. ali kod mojih AERI i AEQI uopšte ne skontam da ih radi, niti smeta grijanju... odradi ih ih kad treba, traje mozda minut.. i to je to....

Zato što recimo neki hisense modeli na minusu rade DF na svaki sat i manje od po 7-10 i više minuta bez obzira dal zaledila spoljna ili ne i to je po meni loš rad klime koja i ne spada u najjeftinije modele na tržistu.

Pa šta su aeri i aeqi ako ne fuš Kinezi?
Najjeftiniji rebrend Midea modela starih deceniju

Nije vreme za viceve

Ne radi kontrolni nego kad zaledi,zna da odradi cak ponekad i na plus 10,retko ali zna ne znam sto,minut ne traje sigurno nego 10 minuta (pricam o df kad je minus i bas zaledi,ovako kad je oko 0C traje 5-6 minuta) vrati temp za 5-10 minuta lagano i ne pravi skok onaj glupi ko tcl sto mi skakao na 1500w.Fus ne fus meni dva aerija od po 350e greju 50m2 neizolovanog prostora bez problema i ne vidim potrebu za skupim klimama uopste.

Moja greška. Aeri jeste pristojna klima u budžet segmentu.
Aemi i aeqi su krševi.

Aemi posedujem lično, dok aeqi ima drugar. Klime namenjene za hlađenje, sveobuhvatno užasno loših performasi.

Takođe imam i aeri.

Aeqi 18ka mi je na hodniku. Grije dvije djecije sobe, spavacu i kupatilo. Prije sam sve to grijao sa panelima. Svaka soba po jedan od 1000w.

Aeqi to odlicno radi zadnje dvije godine, bez i jednog panela. Jedino sto je bučnija od AERI

Moja greška. Aeri jeste pristojna klima u budžet segmentu.
Aemi i aeqi su krševi.

Aemi posedujem lično, dok aeqi ima drugar. Klime namenjene za hlađenje, sveobuhvatno užasno loših performasi.

Takođe imam i aeri.
Ti samo Vivax kupuješ 😁

2 komada... Od 8

Koliko je to "malo"?
AERI 12ka, 8-12kw dnevno sam imao. Zavisi od vanjske temp. To ti dodje 300-500 w/h za prostoriju od 30m2, koja je iznad ne grijane garaze.

Isto tako se ponaša AEQI 18ka, grije sa hodnika 3 sobe i kupatilo, ali sprat ispod se grije na kamin…

Nazad
Vrh Dno