Šta je novo?

GREE klima uredjaji

• Začetnik teme Začetnik teme romim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
  • Oznake Oznake
    133
Kod mene se ne pali AI SE već AI UE, ovo UE je valjda juzer ekspirijans. Nemam šta mnogo da dodam na ono što je kolega sa Klivijom napisao. Kada se aktivira AI cepa baja i do 260 vati, al tad nije baš najprijatnije ako duva u tebe. Funkcija ograničavanja snage na 75% donekle rešava taj problem jer tu ide najmanje do 480, a najviše do 650 vati. Defrosti su izuzetno retki i neprimetni i generalno gledano nemam velikih zamerki. Do sada se nisam nijednom smrzao sa klimom, zadovoljan sam

Tvoji Frankenstajn gleda da ti sto duze radi (hladi)💪
Samo neke muke 😀
Npr. Ovaj se zali na TCL sto dize na minusu i radi kao On/Off u 16m2! Ali makar na plusu spusta(TCL), a Gree dize i radi kao On/Off 😀
--->
Mislim da je ipak bolje da na minusu radi nonstop nego kad je u plusu 😆

Ja sa mnogo osetljiv na temperaturu i zato sam to proizneo. Neko ko nije zimogrozljiv, ne bi to osetio uopste.
Kao sto @Tomke85 kaze generalno je dobra.

Kod mene se ne pali AI SE već AI UE, ovo UE je valjda juzer ekspirijans. Nemam šta mnogo da dodam na ono što je kolega sa Klivijom napisao. Kada se aktivira AI cepa baja i do 260 vati, al tad nije baš najprijatnije ako duva u tebe. Funkcija ograničavanja snage na 75% donekle rešava taj problem jer tu ide najmanje do 480, a najviše do 650 vati. Defrosti su izuzetno retki i neprimetni i generalno gledano nemam velikih zamerki. Do sada se nisam nijednom smrzao sa klimom, zadovoljan sam
Jel si je probao u AUTO modu, a na punu snagu klime da vidis kako ce da se ponasa kod tebe?

Mislim da je ipak bolje da na minusu radi nonstop nego kad je u plusu 😆

Ja sa mnogo osetljiv na temperaturu i zato sam to proizneo. Neko ko nije zimogrozljiv, ne bi to osetio uopste.
Kao sto @Tomke85 kaze generalno je dobra.

Jel si je probao u AUTO modu, a na punu snagu klime da vidis kako ce da se ponasa kod tebe?
Nisam probao AUTO mod, stvarno mi nije trebalo.

Ako sam. dobro razumeo, taj ai-se ne moze da se ukljuci/iskljuci sa strane korisnika?
Mislim da ne. Samo se uključuje, a da nemam pojma pod kojim uslovima. Jedino što sam primetio tamo u oktobru da se AI funkcija mnogo ređe uključuje kada klima radi u I Feel modu

Ako sam. dobro razumeo, taj ai-se ne moze da se ukljuci/iskljuci sa strane korisnika?
Ne moze, to je sve automatski. Ako hoces da ti se ne ukljucuje ta "funkcija", ubacis klimu u AUTO mod i nece da se pali ta "funkcija".
Ta "funkcija" se pali samo u HEAT i COOL mode.

Mislim da ne. Samo se uključuje, a da nemam pojma pod kojim uslovima. Jedino što sam primetio tamo u oktobru da se AI funkcija mnogo ređe uključuje kada klima radi u I Feel modu
Generalno se pali kad je blizu ili jednako zadate temperature, pa kao tad da smanji potrosnju za tih reklamiranih 10% ustede, sto dodje kao malo rashladjenje sobe 😆

Meni se ta opcija palila leti tokom hladjenja kada je bio na auto jer iskljucivo i koristim auto ventilator tokom leta.

Meni se ta opcija palila leti tokom hladjenja kada je bio na auto jer iskljucivo i koristim auto ventilator tokom leta.
Ne auto fan, nego AUTO rezim rada klime gde ona sama odlucuje da li ce da hladi ili greje. Tad se ne pali "ai-se" tako i pise u aplikaciji. Kod mene sad kad greje u AUTO modu, ne pali se ta funkcija, videcu ljeti ako ima potreba da oteram AI u tri lepe i na hladjenju 😆
A predpostvaljam klima ti je bila u rezimu COOL?

Zakljucak: BEZITE OD AI-a 😆

Evo ga AI i modulaciju koju je spustilo sa 560 vati na ovoliko 😁

Prilozi

• Screenshot_20260117_185154_GREE+.jpg
    Screenshot_20260117_185154_GREE+.jpg
    61.3 KB · Pregleda: 90
  • Screenshot_20260117_185131_Tapo.jpg
    Screenshot_20260117_185131_Tapo.jpg
    48.8 KB · Pregleda: 81
Ne auto fan, nego AUTO rezim rada klime gde ona sama odlucuje da li ce da hladi ili greje. Tad se ne pali "ai-se" tako i pise u aplikaciji. Kod mene sad kad greje u AUTO modu, ne pali se ta funkcija, videcu ljeti ako ima potreba da oteram AI u tri lepe i na hladjenju 😆
A predpostvaljam klima ti je bila u rezimu COOL?

Zakljucak: BEZITE OD AI-a 😆
Dada na cool ❄️

trenutna situacija, radi od sinoc od 22h na 22C brzina mediu-low, od 8 jutros je na 24C, brzina medium, potrosnja do sada u app 11,4kWh. Moguce da je ubagovala jer nije smanjila brzinu izduva a temperatura na termostatu koji je na 3-4m od nje je trenutno 27C, potrosnja po Prosto uticnici je oko 1000W.

Greje se pa nekih 40ak ma a spoljna je oko 0

Pozdrav ljudi, čitam par dana ovu temu. Imam pitanje.
Da li kupiti gree eco pular 18? Prostor je oko 40 kvadrata, nizak plafon. Takođe je bez izolacije, planiram u bližoj budućnosti da radim fasadu. Imam TA peć koja je na izdisaju, međutim to mi nije primaran izvor grejanja jer koristim i peć na drva. Klima bi bila samo kao "pomoć" u ovakvim hladnim danima. Naravno, u prelaznom periodu bi se primarno koristila. Svaka sugestija je dobrodošla.

Ja je imam u 12btu verziji i ne bih je preporučio za prelazni period jer bi dosta radila kao on-off jer ne spušta nisko u modulaciju (mada je kod tebe veća kvadratura bez izolacije), verujem da je 18tica još gora po tom pitanju.
Ali i generalno većina Gree modela ne spušta nisko u modulaciju, možda za prelazni period bolje neka TCL ili LG.

Nakon gasenja kotla na pelet u 23h, podesio sam Gree Cliviu 12 da se upali u 00h da odrzi temperaturu tokom noci (napolje -6c)

Stoji u otvorenom prostoru od 25kv, sa otvorenim vratima svuda sto ukupno iznosi 45kv. Kuca nije izolovana, prozori solidni ali mogli bi na zamenu.

Temperatura podesena na 22c, medium low vent, termostat za kotao koji je sakriven iza zida tako da klima ne bije u njega i udaljen je jedno 5m od klime u toku noci pokazivao 21.8c.

Evo grafikon za tih 4 sata rada koliko je radila. Potrosnja po tapo uticnici 2,658kWh.

Prilozi

• IMG_1959.png
    IMG_1959.png
    125.4 KB · Pregleda: 57
  • IMG_1960.png
    IMG_1960.png
    122.5 KB · Pregleda: 54
Poslednja izmena:
Meni je jutros app pokazala 2Kw u 8 ujutru pali se u 22h ali je sporet pio napujen malo pre 22h i drzao je zar bar 3-4h.

Ja je imam u 12btu verziji i ne bih je preporučio za prelazni period jer bi dosta radila kao on-off jer ne spušta nisko u modulaciju (mada je kod tebe veća kvadratura bez izolacije), verujem da je 18tica još gora po tom pitanju.
Ali i generalno većina Gree modela ne spušta nisko u modulaciju, možda za prelazni period bolje neka TCL ili LG.
Hvala na odgovoru, pogledaću svakako. Kakvo je mišljenje o Hisenseu? Drugar je kupio HiNano 12cu, kaže da je zadovoljan.

Kakvo je mišljenje o Hisenseu? Drugar je kupio HiNano 12cu, kaže da je zadovoljan.
Hisense Pro X je za izbegavanje zbog kontrolni DF na svaki sat i manje cim bude temp. oko 0c! Za HiNano ne znam! Ali ja bi izbegavao Hisense zbog dosta negativni komentara!
Gree ima svoje bubice zbog modulacije ali nema makar taj blesavi kontrolni DF na svaki sat na suvu spoljasnu, nego ga radi obicno na 3h! Naravno moze i ona da ide na sat u DF ali tada je obicno bela spoljasna 🙂
Ako ti nije hitna kupovina onda imas dosta teme i za Vivax, Midea, TCL, Vox itd. procitaj sve pa odluci 🙂

Poslednja izmena:
Interesuje me koju klimu mi predlazete za prostoriju od 23 m2 (d.soba sa spojenom malom kuhinjom) visina plafona 2,7m. Imam spoljnu izolaciju i pvc stolariju. Primarno mi je grejanje tokom zimske sezone, ne hladjenje.
Da li mi odgovara amber pro 12 ili je bolja neka druga?

Interesuje me koju klimu mi predlazete za prostoriju od 23 m2 (d.soba sa spojenom malom kuhinjom) visina plafona 2,7m. Imam spoljnu izolaciju i pvc stolariju. Primarno mi je grejanje tokom zimske sezone, ne hladjenje.
Da li mi odgovara amber pro 12 ili je bolja neka druga?
Sa Amber Pro bice rezim on/off, sto ona ne ide ispod 500w!
Ja bi isao zbog izolacije na drugi brend npr. Daikin Sensira
Naravno sve zavisi i do budzeta 🙂

Ja bi isao zbog izolacije na drugi brend npr. Daikin Sensir

Ja bi isao zbog izolacije na drugi brend npr. Daikin

Jel to 9 ili 12

Jel to 9 ili 12
Zaboravio sam da kazem da se kuca nalazi na nekih 50 metara od reke , a izmedju je nasip.

Jel to 9 ili 12

Zaboravio sam da kazem da se kuca nalazi na nekih 50 metara od reke , a izmedju je nasip.
Zbog povecanje vlaznosti ako je to bitno za odabir klime

Drugar neki dan ugradio Gree Clivia 12k, soba 20m2 bez izolacije puna cigla. Zadano 23c i fanspeed 4. Klima ocajno radi i vuce 23-24kWh za 24h. Jednu noc je radila konstantno sa 500W bez ijednog defrosta i skokova u potrosnji, dok sada radi ocajno i ide cesto u defroste i potrosnja skace nonstop preko 1500W. Muci se da zagreje isti prostor koji mu je Vivax Aemi grejala sa modulacijom 500W.

Sta bi moglo biti? Stvarno mi ovo nije jasno.

Na drugom skrinšotu vidi se kako je jednu noc lepo radila.

Prilozi

• IMG_6030.png
    IMG_6030.png
    105.2 KB · Pregleda: 32
  • IMG_5972.png
    IMG_5972.png
    78.7 KB · Pregleda: 41
Cupanje iz struje na minimum 10min, najbolje 15min i baterije da izvadi iz daljinski!
Izgleda da voli ona da zabaguje kad se drnda preko App + daljinski
Video si grafike slican kao tvoji prvi screen 😉
I neka je koristi preko daljinski

Poslednja izmena:
Boga mi zadnjih dana je ozbiljno smrzavanje, ne znam lokalno kakvo je kod vas, ali u Palanci kod mene je nocu danima ispod -5 i slabo popusta preko dana, uz to je i neki ledeni vetar. Kod mene se isto registruje skok potrosnje, bije izmedju 23 i 25 kWh poslednjih dana, ali meni je to ok. Kad se to bude uprosečilo, biće to dobro. Minus je jos sutra, nakon toga ide dobar plus gde ce da trosi 12-13 ukupno. Kome je ovo prva sezona sa grejanjem na klimu ovo je najgora zima za uci u tu pricu zadnjih 10 godina. Od ovoga moze samo bolje 🙂

12,6kW juce potrosila, slazems e treba je restartovati jer zna lepo da ubaguje pogotovo ako se preko app menja temperatura pa jos ako se zbuni daljicem
Naime, vec nekov reme kada ubrza ventilator cuje se neko brujanje, mislio sam ma to je od spoljne, jutros upalim ugasim , krene ona opet da bruji, krenem da pipkam unutrasnju jedinicu tj. masku i na strani gde je dipslej pipnem kraj maske prestade brujanje, pustim eto ga, otvorim masku, nema brujanja, zatvorim eto ga, uzmem selotejp zalepim taj ugao i eno radi nema da bruji 🙂

Preksinoć mi je tako "testerisala" kao kod tvog druga Optokapler, od 3 do 7 ujutru, i to stvarno guta struju. Ne znam šta joj je bilo, al ne zanemarimo ni spoljašnju koja je bila -9. Moja neka teorija je da zbog hladnoće krene da greje sa 900 vati, pregreje prostoriju, ugasi se, za par minuta se upali, povuče 1300 vati, pregreje, ugasi se...i tako u krug dok ne uhvati modulaciju što zguta 3-4 kilovata kao od šale. Kaži drugu da koristi "power down" mod. U tom modu retko kada će zateći modulaciju ispod 450, ali je zato gornja granica 670 vati i uglavnom radi na oko 500-550.
Inače, od oktobra do danas, najviše što sam dnevno potrošio je 15 kWh, obično je između 9 i 12 u zavisnosti da li je setovana temperatura 22 ili 24

Osvajač, to brujanje kod displeja se čuje i kod mene i to naročito ako je bila u off pa krene da greje, ništa nisam radio jer ne traje duže od par minuta

Ja tu nisku potrosnju totalno mogu da razumem jer je kod mene najgora moguca varijanta. Prozori "prva ugradnja" od pre 40 godina, bukvalno sve oko kvadra koji se greje je ili spoljni zid ili negrejane prostorije, iznad takodje negrejane prostorije, a ispod negrejani podrum. Od izolacije je 5 cm samo na jednom zidu duzine 3.5 metra 🙂 Gore bi bilo samo da drzim prozore otvorene 🙂

Eto i to brujanje i ja imam,ja samo stavim ruku na poklopac i prestane, cudno sto tog brujanja nije bilo prosle 3 sezone grijanja vec krenulo sad ovu zimu.

Ja tu nisku potrosnju totalno mogu da razumem jer je kod mene najgora moguca varijanta. Prozori "prva ugradnja" od pre 40 godina, bukvalno sve oko kvadra koji se greje je ili spoljni zid ili negrejane prostorije, iznad takodje negrejane prostorije, a ispod negrejani podrum. Od izolacije je 5 cm samo na jednom zidu duzine 3.5 metra 🙂 Gore bi bilo samo da drzim prozore otvorene 🙂
Imam i ja dva spoljna zida sa tom razlikom što je jedan od njih celom dužinom u prozorima koji nisu baš najsjajniji. Sa druge strane komšije ispod greju, a sad počeo i komšija iznad. Tu oko prozora je žena postavila neke jastučiće za promaju i sada osetno manje hladnoće ide od njih. I grejana kvadratura je kod mene manja pa je i to razlika.

Pozdrav svima.
Jel neko koristi gree fairy ? Nedavno poslije ažuriranja pojavila se i stavka " energija " koja prije nije bila, ali ne radi nažalost ( pojavi se s vremena na vrijeme dijagram neki na doslovno sekund i nestane i stoji da nema podataka kao na slici)
Zna neko nešto više o tome , kakva je situacija kod vas ?

Prilozi

• Screenshot_20260120_135912_GREE+.jpg
    Screenshot_20260120_135912_GREE+.jpg
    33.2 KB · Pregleda: 28
Nazad
Vrh Dno