Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

@Tilek
Senior tarifu moze da uzme ko hoce. A 15 meseci po dinar i 9 puna cena nude samo za prelazak iz A1 u Mts.
Mozes da prebacis broj u A1 , 6 meseci beplatam Mega plan, a kad pozovu da se cenkas za senior tarifu. Mozda dobijes povoljno senior tarifu i ostanes u Mts.

Nisi shvatio. Ja jesam u A1 u kojem mi ističe ugovor krajem februara.

Ja sam presao sa SokoLite na 5icu L preko aplikacije. Ima jos 8 meseci po dinar, najvise zbog multi sima koji je na 5ici besplatan. Na SokoLite se placao 350 dinara.
Meni ne daje tu ponudu preko aplikacije, samo onu sa sajta 6m po 999 din pa puna cena. Doduse ugovor mi istice tek za mesec dana, mozda tada bude neka bolja ponuda.

Prilozi

• IMG_7890.png
    IMG_7890.png
    175.7 KB · Pregleda: 143
Ideš u aplikaciji na podnesi zahtev za produžetak ugovora i onda te zivkaju u nekoliko navrata i svaki put nude bolje uslove. Uvek im kažeš da imaš ponudu iz A1 za osam meseci dinar i posle 50% popusta na preostali deo ugovora i da može jedino 50% na celu ugovornu obavezu. Ako to ne upali, po isteku ugovorne obaveze podneseš zahtev za prelazk u A1 i videćeš kako sve može kao dobar dan 😃

Количина гигабајта који сам добио уз бокс пакет је забрињавајућа 🙄
5Г у Краљеву није доступан још увек (лелеком), А1 ради већ месец и јаче (брзине јако осцилирају од 3Г до 5Г), али само у граду, ван града нема ни 3Г 😀, не знам каква је ситуација са јетелом.
Ја сам на пикселу тако да ми 5Г није интересантан...

1757.png

Ja sam presao sa SokoLite na 5icu L preko aplikacije. Ima jos 8 meseci po dinar, najvise zbog multi sima koji je na 5ici besplatan. Na SokoLite se placao 350 dinara.
Ja sam ih zvao povodom toga pošto imam soko max, međutim rekli su mi da ako promenim tarifu, gubim mesece po dinar, i plaćam punu cenu. E sada, gde je istina i ko nije u pravu pitanje je. Javi kada stigne račun da li je i dalje dinar.

Ja sam ih zvao povodom toga pošto imam soko max, međutim rekli su mi da ako promenim tarifu, gubim mesece po dinar, i plaćam punu cenu. E sada, gde je istina i ko nije u pravu pitanje je. Javi kada stigne račun da li je i dalje dinar.
Ma slobodno se odmah prebaci na 5ica XL, pise u ugovoru da imas pravo da se prebacujes na tarifu vecu. 90 dana ostanes na njoj pa se.vrstis na staru ili na neku vecu.
Cak i kad menjas tarifu pteko aplikacije imas obavestenje da je cena bez UO i e racuna. I da vaze uslovi koje imas u UO.
Zar ti koji si na crnoj u A1 zbog 500gb verujes sta kaze neko u Mts. 😀
Ali javim ti svakako kad dodje racun, za sada stanje 0 kao svaki mesec.

To je izgleda nesto novo jer prosle godine je najbolji izbor bio Orange prepaid za 9e nekih 20-30gb tako nekako. Vodafone je bio jos skuplji, a nudio jos manje interneta. Fazon je u tome sto im je pokrivenost jako losa. Ja sam u Temisvaru ubacio karticu u telefon i bili smo u gradu jedno sat ipo vremena, a ja signala na tom Orange broju nisam imao. Dok na MTS-ovoj kartici sam imao skoro pa full signal. Reko ajde mozda je do mog telefona, probamo u drugom i opet je isti slucaj. Izadjemo iz Temisvara i tek negde usput pocinjem dobijati jednu-dve crtice.
Na kraju nisam ni 1/4 tog paketa potrosio jer sam vise bio totalno bez signala nego sto se taj prepaid mogao koristiti. Kada mi je bas trebao internet koristio se MTS-ov pa sam trosio onih 6GB za roming.

Tako da ma koliko god da su skupi opet im je po nekom mom skromnom iskustvu pokrice signalom i vise nego odlicno.

ne znam da li uopšte nude Senior tarifu za mlađe od 65 godina

Senior tarifu moze da uzme ko hoce
Ne može da uzme ko hoće. Vodio sa kevu 60 godina i ćaleta 67 godina u poslovnicu da oboje uzmu Senior i ćale je dobio Senior ugovor a keva šipak morala da uzme najjeftiniju Omoriku. Takođe pitao odmah i nisu dali da ćale na svoje ime sklopi 2 ugovora za 2x Senior tarifu.

Gde i kako da proverim pokrivenost ( na mapi, online ,... ) pokrivenost 5G mreže ( mt:s / Telekom Srbija ) ?

Nemaju mapu, a neka logika kaže da je razlog tome što ima mnogo nepokrivenog područja zbog Huaweiove opreme. Nemaju, doduše, ni pokrivenost nižim generacijama.

Jedno pitanje, verujem da dosta vas zna odgovor. Skoro sam prebacio broj iz A1 u Mts na 5ica S tarifu 15m po 1 RSD i 9m puna cena. Sad sam skapirao da bi mi bolje prijala 5ica L (nekadasnji Soko Lite). Pitanje glasi, da li mogu da promenim tarifu a da mi ostanu uslovi ugovora za 15m po dinar i ovo ostalo? I ako mogu, jel može da se uradi promena samo na aplikaciji? Ili ako ne mogu na app, kako može? Hvala

Nemaju mapu, a neka logika kaže da je razlog tome što ima mnogo nepokrivenog područja zbog Huaweiove opreme. Nemaju, doduše, ni pokrivenost nižim generacijama.
Postoji mapa na ookla speed testu, tu se mogu videti mape za sve operatere ne samo nase. Predpostavljam kad se izvrsi speed test aplikacija pamtim lokaciju i vrstu mreze....

Prilozi

• Screenshot_20260119_024746_org_zwanoo_android_speedtest_MainViewActivity.jpg
    Screenshot_20260119_024746_org_zwanoo_android_speedtest_MainViewActivity.jpg
    131.1 KB · Pregleda: 111
Jedno pitanje, verujem da dosta vas zna odgovor. Skoro sam prebacio broj iz A1 u Mts na 5ica S tarifu 15m po 1 RSD i 9m puna cena. Sad sam skapirao da bi mi bolje prijala 5ica L (nekadasnji Soko Lite). Pitanje glasi, da li mogu da promenim tarifu a da mi ostanu uslovi ugovora za 15m po dinar i ovo ostalo? I ako mogu, jel može da se uradi promena samo na aplikaciji? Ili ako ne mogu na app, kako može? Hvala
Mozes, ja sam to preko aplikacije skoro uradio. Ostaju isti uslovi kao iz UO. Pise to u ugovoru i kad menjas tarifu preko aplikacije izadje obavestenje tj kad kliknes na onaj kruzic.

Prilozi

• Screenshot_20260117_235640_Moj mts.jpg
    Screenshot_20260117_235640_Moj mts.jpg
    77.5 KB · Pregleda: 111
Postoji mapa na ookla speed testu, tu se mogu videti mape za sve operatere ne samo nase. Predpostavljam kad se izvrsi speed test aplikacija pamtim lokaciju i vrstu mreze....
Pa da, to su nezvanične mape na osnovu njihovih podataka. Čak ne mora samo da bude test brzine, pita aplikacija da pristupa parametrima mreže i van toga, pa kako joj ko dozvoli. Nisu loš pokazatelj stanja, pa zavisi za šta treba članu koji je pitao. Ako ga npr. zanima ugrubo da li u konkretnom gradu ima 5G, okej je. Korisnije bi, ipak, bilo kada bi postojale zvanične mape, kao kod Yettela i A1. Nisu ni one najtačnije, ali ipak postoje, i za 5G, i za 4G. Yettel pritom naglašava i gde je koji 5G opseg (700 ili 3500 MHz), dok A1 ima 2G.

Da se vratim još malo na Ooklu, nekoliko bih samo stvari tu napomenuo. Prvo, mapa je prisutna samo u aplikaciji, nema je na sajtu. Drugo, treba što više uveličati je na konkretnu lokaciju, jer su preveliki kvadrati na udaljenoj slici, poput ove koji si ti postavio, tj. stvarna pokrivenost je manja nego što se čini na tvom snimku ekrana. Treće, paziti da bude odabrana opcija best umesto most common. Super je, dakle, za neku grubu procenu, ali zavisi od korisnika i njihovih podešavanja, pa se mogu javiti i fantomski podaci.

Senior tarifa je za 65+ i u MTS i u A1
Senior tarifu u A1 može da uzme bilo ko. Znam ljude koji nemaju 65 godina, već duplo manje, a koriste tu tarifu kao eto neki sekundarni broj za neku malu potrošnju uz 70% popusta.

Mozes, ja sam to preko aplikacije skoro uradio. Ostaju isti uslovi kao iz UO. Pise to u ugovoru i kad menjas tarifu preko aplikacije izadje obavestenje tj kad kliknes na onaj kruzic.
Tako sam nešto i mislio da je u pitanju. Hvala najlepse na odgovoru, rešio si mi sve nedoumice 🙂

Moze taj 5ica L da se koristi kao kucni a1 internet

Kupi se 5g modem,jedan sim u isti za net a drugi sim u telefon

Moze da se stavi kartica u telefon i koristi kao modem. Tako ja radim sve funkcionise perfektno. Naravno svako za svoje pare odlucuje hoce li ustedeti ili baciti.

Poslednja izmena:
Kucni net ,ide ruter,spoljna antena
Ne zanima me hotspot sa telefona,treba stabilan internet

Samo je pitanje da li mts ima neke restrikcije kad se sim koristi u 5g ruteru

A1 ima bolju ponudu,ide modem gratis ali mts 5g toranj mi na oko 300m

Cudno da mts i yetel ne prate A1 sa kucnim net paketima
Dajte svi slicne 5g uslove pa da biramo kvalitet

Poslednja izmena:
Kucni net ,ide ruter,spoljna antena
Ne zanima me hotspot sa telefona,treba stabilan internet

Samo je pitanje da li mts ima neke restrikcije kad se sim koristi u 5g ruteru

A1 ima bolju ponudu,ide modem gratis ali mts novi 5g toranj mi na oko 300m

Cudno da mts i yetel ne prate A1 sa kucnim net paketima
Dajte svi slicne net pakete pa da biramo kvalitet
Meni je stabilniji i vece brzine nego A1 kicni net. Nema za sada ristrikcija i besplarno je do kada videcemo. 😃
Jedini uslov je da uredjaj, telefon, sat, tablet ili modem podrzava volte i esim, drugacije ne radi.
Ili da se glavni broj usluge multi sim stavi u modem obican, ne mora on da ima volte ili esim.
A druga dva uredjaja moraju da imaju esim i volte.
Kod mene je tako , glavna kartica u telefonu koji nema esim, nisam bas zeljan za bacanje para i ulaganje u nesto sto radi a imam vec ,sasvim perfektno.

Poslednja izmena:
Meni je stabilniji i vece brzine nego A1 kicni net. Nema za sada ristrikcija i besplarno je do kada videcemo. 😃
Jedini uslov je da uredjaj, telefon, sat, tablet ili modem podrzava volte i esim, drugacije ne radi.
Ili da se glavni broj usluge multi sim stavi u modem obican, ne mora on da ima volte ili esim.
A druga dva uredjaja moraju da imaju esim i volte.
Kod mene je tako , glavna kartica u telefonu koji nema esim, nisam bas zeljan za bacanje para i ulaganje u nesto sto radi a imam vec ,sasvim perfektno.
Meni je stabilniji telefon od modema. Prvo za manje para ima i agregaciju. Drugo rezistentan je na nestanke struje. Modem poprilično ne radi kada nema struje. A to mi je bitno jer nisam vezan u trougao. Tako da kad su radovi moraju citavu liniju da isključe... Tako da 6 sati autonomije je i više nego dosta....

Jel mislis na ono jedan broj na 3 uredjaja? Koliko čitam na sajtu, može samo jedan sim u telefonu i ovo ostalo mora da budu esim?

Jedan sim u ruteru(mora jer nema rutera s esim, barem da ja znam), mozes da dobijes esim za telefon/tablet. Mislim da su za tri najskuplja paketa besplatni ti esimovi, inace se placaju 350rsd.

Evo ga:
Uz tarife 5ica M, 5ica L i 5ica XL, uslugu Jedan broj na više uređaja možeš da koristiš potpuno besplatno.

Ako odabereš tarifu 5ica S ili 5ica XS, možeš da koristiš ovu uslugu po ceni od 350 dinara mesečno, po jednom eSIM-u.

Ah okej, znaci generalno može jedna fizička sim koju mozemo da gurnemo u 5G ili 4G ruter i ovo ostalo još 2 iskljucivo esim-a? Sa kojima mozemo stagod (telefon, tablet ili sat)?

Ah okej, znaci generalno može jedna fizička sim koju mozemo da gurnemo u 5G ili 4G ruter i ovo ostalo još 2 iskljucivo esim-a? Sa kojima mozemo stagod (telefon, tablet ili sat)?
Glavni-kartica broj ne mora da bude esim, gurnes u obican modem-ruter. Ali samo na glavnom broju mozes da primas i saljes sms-ove.
Na druga dva telefona, moraju da podrzavaju i volte i esim, i na njima se nece primati poruke , niti mozes da saljes poruke.
Kome ne smeta to u vezi sms dok je kartica u modemu ok.

Da li se 15m 1 din dobija i za prenos broja iz Yettela, i da li u poslovnici ili preko call centra?

Nazad
Vrh Dno