Kod mene na fujitsu 14000btu ide i do 2400w, na -12 cepa kao iz furuneKod mene na Gree skakalo i preko 2100W😁
Kod mene na fujitsu 14000btu ide i do 2400w, na -12 cepa kao iz furuneKod mene na Gree skakalo i preko 2100W😁
Ili da kupis najjeftiniji kompresorski odvlazivac da smanji vlagu i nece biti budji... tipa beko bdp016pozdrav ljudi narucio sam juce
Hisense Energy Pro X Black 12K QH35XV3BG za 59200 din. Situacija je sledeca ....dve sobe po 16 kvadrata planiram da je postavim suprotno od ovog zidica koji predvaja sobe .Da li se mogu lopatice podesiti da duva udesno i ulevo a ne u sredini ?Hodnik je 2x5 ,znaci ukupna kvadratura 42m2 2.40visina prostorija. Da li ce ova klima biti dovoljna da prostorije budu na 20-22 c uz malu potrosnju ,jer se ionako zimi tu ne boravi.Primarni problem je kondez koji cu nadam se ukloniti zagrevanjem ove dve prostorije.Kao sto rekoh imam problem sa kondenzom od ugradnje kvalitetne pvc stolarije haos je u decijim sobama .Kuca je izmalterisana nema izolaciju debljina zidova 30setak cm .U pitanju je sprat gore je tavanica
Pogledajte prilog 523034
Kakvo je stanje sa tvojom sto se tice DF?daljinac na Ifeel mora da bude u komunikaciji sa unutrasnjom jedinicom,ne moze da se udalji u pm daleko zbog toga je unutrasnja preuzimala podatke sa ko zna cega o trenutnoj temperaturi jer 27-30c kolko je app pokazivala nije bilo nema sile .zbog toga je klima oko 4h juce bila neaktivna ugasena i spoljna i unutrasnja par wati potrosnje iz zida .sada sam daljinac stavio na pod na drzac za mobilni u jednoj od soba i proverio da li odatle klima moze da preko daljinskog prima komande .sada klima radi bez prestanka a temp je 18c na daljinskom kao i temp na app. podesena na 22 i tri crte venta
Evo kod mene -2 ,vlažnost napolju 76%, suvo i hladno i svakih sat vremena DF, kontrolni DF, da znam koji je čip isčupo bih gaKakvo je stanje sa tvojom sto se tice DF?
-5 vlaznost 80 pre par sati je zadnji put stala da sam primetio duva konstantno al ne primecujem razliku u potrosnji ni na 19 ni na 20 21 22 23 srce iz zida zadnjih 15stak sati ko luda od kad sam izvalio da daljinac mora u dometu da bude ,app nema apsolutno veze sa realnoscu sto se potrosnje tice 20+kwh ce biti za 20desetak sati cenim ga jer je jedno 3h bila ugasena zbog loseg ocitavanja senzora zadnju noc.resetovacu u 00:00 opet i imati tacan presek sa aktivnoscu 24hEvo kod mene -2 ,vlažnost napolju 76%, suvo i hladno i svakih sat vremena DF, kontrolni DF, da znam koji je čip isčupo bih ga
Ovaj je kriv za sve on kontrolise temp.. Izmenjivaca. Onaj spolja nema veze sa DFEvo kod mene -2 ,vlažnost napolju 76%, suvo i hladno i svakih sat vremena DF, kontrolni DF, da znam koji je čip isčupo bih ga
-5 vlaznost 80 pre par sati je zadnji put stala da sam primetio duva konstantno al ne primecujem razliku u potrosnji ni na 19 ni na 20 21 22 23 srce iz zida zadnjih 15stak sati ko luda od kad sam izvalio da daljinac mora u dometu da bude ,app nema apsolutno veze sa realnoscu sto se potrosnje tice 20+kwh ce biti za 20desetak sati cenim ga jer je jedno 3h bila ugasena zbog loseg ocitavanja senzora zadnju noc.resetovacu u 00:00 opet i imati tacan presek sa aktivnoscu 24h
EDIT merac 24kw po app 20kw za 21h srce 1050-1600w tako nesto ,ovo je bas mnogo
bila 12h na 22 pa posle par sati na 21 pa 20 na tri crte vent pa 19 podesio na 4 crte vent al se ispod 1kw ne spusta bez icega drugog ukljucenog 45 stepeni na dole usmereno i ifeel u sobam a je prijatno za sedenje moze i u majici
Meni se tu cini kao da su preveliki toplotni gubiciu ponoc tacno defrost .....24h ravno sa 4 sati iskljucenja i par wati potrosnje u tom periodu zbog loseg citanja senzora pojela je iz zida 26.53 kwh (21.8kwh po app) temp spoljna do -5 . ostavljam setovanja na 19c sad i na 4crte vent ifeel ukljucen .trenutna ambijentna 18c pa testiram 24h. U periodu od zadnjih 24h najvise je povukla 1726w iz zida a najmanje 5w.sledecih par dana temperatura nece mnogo varirati po prognozi .Danas testiram kao sto rekoh 19c/4 crte sutra testiram 26c/4crte
Uf,sta bi se moglo uraditi povodom toga... @LukasP imas li ti neku ideju?Ovaj je kriv za sve on kontrolise temp.. Izmenjivaca. Onaj spolja nema veze sa DF
Ovako nekako stoji taj senzor i kod nas u SJ. Vise je ka dnu izmenjivaca fiksiran. Jednom sam otvarao poklopac i video taj senzor da stoji dole. Sta se sad desava,kada klima pocne da nakuplja mraz na izmenjivacu prvi put nakon DF,primetili ste sigurno da se on pojavljuje prvo sa dna izmenjivaca pa ide prema gore. Podelimo izmenjivac na 3 segmenta,donji,srednji i gornji. Znaci prvo se mraz nakupi na donju 1/3 pa kasnije prelazi prema vrhu izmenjivaca. Taj seznor za DF na izmenivacu stoji pri dnu,gde je izmenjivac najhladniji. Evo sta kaze i robot:Ovaj je kriv za sve on kontrolise temp.. Izmenjivaca. Onaj spolja nema veze sa DF
Treba ga podici onda ili ga staviti u termo buzir? Joj samo kad popizdi.. Ima da je rabucam ko kupus. Klima suva ona sije el sije defrostoveOvako nekako stoji taj senzor i kod nas u SJ. Vise je ka dnu izmenjivaca fiksiran. Jednom sam otvarao poklopac i video taj senzor da stoji dole. Sta se sad desava,kada klima pocne da nakuplja mraz na izmenjivacu prvi put nakon DF,primetili ste sigurno da se on pojavljuje prvo sa dna izmenjivaca pa ide prema gore. Podelimo izmenjivac na 3 segmenta,donji,srednji i gornji. Znaci prvo se mraz nakupi na donju 1/3 pa kasnije prelazi prema vrhu izmenjivaca. Taj seznor za DF na izmenivacu stoji pri dnu,gde je izmenjivac najhladniji. Evo sta kaze i robot:
Tačna lokacija na spoljnoj jedinici
Senzor ne sme da visi u vazduhu niti da meri temperaturu okoline. On mora biti u direktnom fizičkom kontaktu sa bakarnim cevima:
Srednji deo saća (izmenjivača): Obično se postavlja na jednu od povratnih krivina bakarnih cevi na bočnoj strani spoljne jedinice (ispod poklopca gde su priključci).
Najhladnija tačka: Postavlja se na mesto gde se mraz prvo pojavljuje. Ako je postavljen preblizu kompresoru (gde je cev toplija), klima će misliti da nema leda i neće pokrenuti defrost na vreme. Ako je previše nisko, može biti konstantno u vodi/ledu i aktivirati defrost nepotrebno.
I ja sam misljenja da bi trebao da se podigne.Treba ga podici onda ili ga staviti u termo buzir? Joj samo kad popizdi.. Ima da je rabucam ko kupus. Klima suva ona sije el sije defrostove
Kod mene je buku jedno vreme stvarao ali na nizoj modulaciji,dzek,jedan bio naslonjen na prednji lim i tandrkao,pomerio ga i resio problem. Sve u svemu bolje serviser da je ispregleda. Ljudi ova Energy serija klima je brutalna,sto se tice svega, hisense je mogao da ubije i gree i mideu u ovom cenovnom rangu,samo da nisu usrali stvar sa DF.Moje klime su(Energy Pro Plus)biju DF na svakih 30-45 min.Ovih dana po reklamaciji dolazi ovlascen serviser zbog prijave na nenormalnoj buci spoljne jedinice na nizim minusima.Dajte ako nesto blize mozete da napisete gde se to cudo nalazi tacno i ima li neku oznaku.Procitace sve sto ste do sada pisali i postavku slike ce videti i valjda nesto moze da predlozi.
To ti dodje iza kompresora na izmenjivacu. Vrati se nazad postavio sam dva videa o tim senzorima gde se nalaze i za sta sluze. Nez.. Dali se moze prici kad bi se samo skinula resetaka od ventilatora.Moje klime su(Energy Pro Plus)biju DF na svakih 30-45 min.Ovih dana po reklamaciji dolazi ovlascen serviser zbog prijave na nenormalnoj buci spoljne jedinice na nizim minusima.Dajte ako nesto blize mozete da napisete gde se to cudo nalazi tacno i ima li neku oznaku.Procitace sve sto ste do sada pisali i postavku slike ce videti i valjda nesto moze da predlozi.
Da to bi bila jedna od boljih klima u ovom cenovnom rangu ovako kesa obicna. Cudi me da je neko kupi posle svih ovih komentara neverovatno. Kazem vam kad je vidite popljute tri puta i bezanija radi urokaI ja sam misljenja da bi trebao da se podigne.
Kod mene je buku jedno vreme stvarao ali na nizoj modulaciji,dzek,jedan bio naslonjen na prednji lim i tandrkao,pomerio ga i resio problem. Sve u svemu bolje serviser da je ispregleda. Ljudi ova Energy serija klima je brutalna,sto se tice svega, hisense je mogao da ubije i gree i mideu u ovom cenovnom rangu,samo da nisu usrali stvar sa DF.
Probaj da je stavis na 24-25 i 3 crte bez iFeel i ostavi je da radi ,krilca stavi na 45 %, mozda te zeza to sto stavis na 19 pa se non stop gasi i pali i radi na 1kwh + konstantno.26kwh po app 31kwh iz zida je pojela za 24h na 19c setovanju ifeel i tri crte venta ,testiram 23c 4 crte ovo je iz defrosta u defrost danas je imala jedan defrost od 15min definitivno cu reklamirati jer radi gore nego obicna klima koja nije inverter ,da upalim sad fuego 20godina star manje ce trositi i dace bolje rezultate 🙂
na poslu sam imamo dve ovakve 12tice neznam ninkoji je proizvodjac brate na 26c bljuje zivu vatru ne staje dve ove klime frizider sporet na kom se povremeno kuva kafa masina za pranje sudja 10setak racunara 5 aktivno 24h i bojler trose 10000din mesecno sve ukupno ne gase se klime 26c podesene .obe odradile za noc odradile po jedan defrost od 15min i to je to na tacni zamrznuto kako je kapalo na spoljnoj jedinici 70 kvadrata greju po 35 bez prepreka vrata otvorena izmedju dva offiica
na 19 se ne gasi radi non stop sa Ifeel upaljenim , sa iskljucenim pokaze 24 za pola sata u app po unutrasnjoj i ugasi se , probao od ponoci 23c i 4 crte ne vidim razliku u potrosnji u odnosu na 19c i tri crte , 8h5min kako radila tako 9.96kwh sto je opet 30kwh za 24h , promenio sam pre 6 sati na 28c i 4crte za 6h 8kw okruglo to je 32kwh za dan. 2kwh razlike dnevno samo azlike u potrosnji 19 i III vs 28c i IV crte .temp na daljincu 3m udaljenom i dalje se ne menja 18c,imam osecaj da apsolutno ista temp vazduha izlazi ma koju temp da podesim i nije da imam taj osecaj upravo sam izmerio temp na izduvu unutar klime i 55c je isto kao i kad je bila podesena na 23cProbaj da je stavis na 24-25 i 3 crte bez iFeel i ostavi je da radi ,krilca stavi na 45 %, mozda te zeza to sto stavis na 19 pa se non stop gasi i pali i radi na 1kwh + konstantno.
Ja bih probao krilca pod uglom od 45 stepeni ili malo nize, Max Fan Speed, Temp na 26 bez i-feel. Kolika ti je temp u tom hodniku gde je klima?na 19 se ne gasi radi non stop sa Ifeel upaljenim , sa iskljucenim pokaze 24 za pola sata u app po unutrasnjoj i ugasi se , probao od ponoci 23c i 4 crte ne vidim razliku u potrosnji u odnosu na 19c i tri crte , 8h5min kako radila tako 9.96kwh sto je opet 30kwh za 24h , promenio sam pre 6 sati na 28c i 4crte za 6h 8kw okruglo to je 32kwh za dan. 2kwh razlike dnevno samo azlike u potrosnji 19 i III vs 28c i IV crte .temp na daljincu 3m udaljenom i dalje se ne menja 18c,imam osecaj da apsolutno ista temp vazduha izlazi ma koju temp da podesim i nije da imam taj osecaj upravo sam izmerio temp na izduvu unutar klime i 55c je isto kao i kad je bila podesena na 23c
krilca pod 45 stoje nanize probao sam i onaj drigi polozaj oko 30stepeni na dole lupam hodnik dvadesetak stepeni na metar od klime soba otvorena vrata 3m od klime 17-19Ja bih probao krilca pod uglom od 45 stepeni ili malo nize, Max Fan Speed, Temp na 26 bez i-feel. Kolika ti je temp u tom hodniku gde je klima?
krilca pod 45 stoje nanize probao sam i onaj drigi polozaj oko 30stepeni na dole lupam hodnik dvadesetak stepeni na metar od klime soba otvorena vrata 3m od klime 17-19
Sa tim izduvom treba da bude u hodniku barem 25c. Ubacuj ventilator na turbo i vidi sta ce da bude. Ako imas i dalje >50c na izduvu, a ne zagrevas nista, onda imas bas velikih gubitaka toplote. I svakako bih pokusao restart na daljinskom (vadjenje baterije), restart na klimi (vadjenje iz uticnice), i bez i-feel. Ako treba ubaci je i na 30, ali bez i-feel i fan na max. Pa vidi ako ces da dignes iznad 20 stepeni u sobama. Ako uspes da zagrejes tad pocni da smanjujes temperaturu, a ventilator nek bude uvek skoro na najjace.upravo sam izmerio temp na izduvu unutar klime i 55c
evo poslusao te temp je 18c u hodniku gde je klima ugasio klimu na 15min izvuko iz zida izvadio i baterije iz daljinskog pokazuje instant 25 ambijentnuSa tim izduvom treba da bude u hodniku barem 25c. Ubacuj ventilator na turbo i vidi sta ce da bude. Ako imas i dalje >50c na izduvu, a ne zagrevas nista, onda imas bas velikih gubitaka toplote. I svakako bih pokusao restart na daljinskom (vadjenje baterije), restart na klimi (vadjenje iz uticnice), i bez i-feel. Ako treba ubaci je i na 30, ali bez i-feel i fan na max. Pa vidi ako ces da dignes iznad 20 stepeni u sobama. Ako uspes da zagrejes tad pocni da smanjujes temperaturu, a ventilator nek bude uvek skoro na najjace.
Kod gree sto mi se svidja je da i kad radi kontrolni defrost, radi ga dinamicno t.j. kad nije zabelila, radi ga za 1-2 minuta, kad je malo zabelila 3-5minuta i kad je pravi defrost 9-12 minuta. Plus sto ga radi generalno na 3 sata i 10 minuta. Kad je bas magla radi ga na mozda na sat ipo vremena, ali ipak ne traje dugo kao sto pisete tu za hisense modele.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari