Tesko je reci, jer je ova zima bila jaca, i rekord je bio sad ovaj decembar 446kwh 723h.Pa bas zbog izolacije, manje joj treba da odrzava temp. Goedas samo da ne bije u tebe. Koja ti razlika u potrosnji pre i posle izolacije ako si pratio?
pa mislim da nije normalno da u sat vremena radi 40min 20min inactive uticce i to dosta....evo sad je 1c napolju iz defrosta u defrost ide na svakih 40min ko navijena klima suva vlaznost nije velika greje je sunce.Mislim da je kod invertora fora da radi konstantno i kad dostigne zeljenu da modulira,ovo je gore od obicne klime non invertor jer postigla ne postigla ona se gase 1/3 radnog vremenaNisam te bas razumio kad si napisao 40-10-40-10 sta si mislio sa tim.
Ja imam vise prostora koje grijem sa potpuno identicnim klimama i tacno mogu da vidim kako se te iste klime na odredjenim mjestima ponasaju. Posto si naveo da ti je stan 42m² mogu ti poslati kako se 9tka Mitsubishi ponasa u 47m² gdje temp nije nikad ispod 24c posto ima i male djece. Kako god okrenes ja vjerujem da ti imas losu izolaciju.
Cek cek ne razumem kako mislis 16? Bilo 16 stepeni u sobi?Tesko je reci, jer je ova zima bila jaca, i rekord je bio sad ovaj decembar 446kwh 723h.
Mislim da i nije neka razlika sto se tice potrosnje kolko je do temperature, sad nikad ne pada ispod 22° dok je bez izolacije znala biti 16 pa klima jace grijala.
Kolika je modulacija kad ubacis na 32? Jel dize na max potrosnju? Ako jeste, onda ti najverovatnije iscureo malo freon jer kako sam video da ti je premestana klima t.j radio si fasadu pa je majstor najverovatnije demontirao, pa ponovo montirao? Ako je niska modulacija, onda ti je najverovatnije nesto zabagovala, pa probaj prvo cupanje iz uticnice par puta dok se ne opravi. Ako ne onda nesto oko elektronike, a koliko vidim nije retko za hisense.Do cega moze biti da i na temperaturi 32 duva blago, dok kod komsije jeftiniji model frozzini (tcl) bije pakao na 24 ne moze se disat.
Ako digne temp na max, a prije toga otvori malo prozore da udje leden vazduh i klima ode u spic sa potrosnjom onda nije freon iscurio! Kad freon iscuri ( imaju moji prosli postovi i slike ) holenderi "zalede" i klima nemoze da povuce max iz "uticnice" to je kroz praksu kod mnogih tako bilo pa i kod mene. Ako radi na niskoj modulaciji i nemoze da povuce "puno" struje a holender zaledio onda fali freona.Kolika je modulacija kad ubacis na 32? Jel dize na max potrosnju? Ako jeste, onda ti najverovatnije iscureo malo freon jer kako sam video da ti je premestana klima t.j radio si fasadu pa je majstor najverovatnije demontirao, pa ponovo montirao? Ako je niska modulacija, onda ti je najverovatnije nesto zabagovala, pa probaj prvo cupanje iz uticnice par puta dok se ne opravi. Ako ne onda nesto oko elektronike, a koliko vidim nije retko za hisense.
"Usisao" je u vanjsku jefinicu. Poslije toga je trebao samo vakumirati. Ja inace nisam za to, a vidim da mnogi monteri ko nevoli reklamacije radije ispusti i ponovo dopuni na mjeru, naravno sa vakumiranjem.Otisao sam po majstora kad se radila fasada i trazio nosace da sam to uradim.
On je rekao da ne moze jer se mora freon USISATI pa tek onda. NIJE ga usisao nego rekao prebaci ma hladjenje pa samo nesto iscupao i premestio.
Evo potrosnje na 32° i speed fan 5
Vjerovatno je kroz ventil ozracio na kraju. Prrovjeri ili neka ti neko na forumu izadje u susret pa izmjeri max potrosnju i ti izmjeri koliko vruc vazduh klima izbacuje.Nije nista od navedenog uradio, "usisao" - zavrnuo neki saraf nazad i odvrno ponovo.
Ps 1538w pod punim opterecenjem, ffan je ipak na 4 brzini bio. Eto sve gore
Jel stajala potorsnja tako bar 5 minuta i nakon tih 5 minuta vazduh iz nje opet bio mlak?Nije nista od navedenog uradio, "usisao" - zavrnuo neki saraf nazad i odvrno ponovo.
Bolje da mu da podatak o ∆tMoram da dodam da sam ja ovo ljeto jednu klimu na lokalu ponovo dopunio. Ta klima je bila u kucu i sklinula se kad sam uzeo novu. Isto je monter povukao nazad freon i poslije ugradnje na lokal samo vakumirao i pustio u sistem. Konstanto sam ( doduse tiho ) cuo kako kroz cjevi nekako sisti, kao da se cuje freon kroz cijevi. Nakon ponovnog vakumiranja i dopune taj zvuk je nestao. Iskreno nisam primjetio bas razliku u grijanju ili hladjenju al bar nema vise tog zvuka.
Vjerovatno je kroz ventil ozracio na kraju. Prrovjeri ili neka ti neko na forumu izadje u susret pa izmjeri max potrosnju i ti izmjeri koliko vruc vazduh klima izbacuje.
Tako je meni bilo, identicna trenutna potrosnja, ali midea extreme klima. Jednostavno nije mogla da postigne zadatu temperaturu nikad i za mesec dana mi je nabila preko 700kw potrosnje.Nije nista od navedenog uradio, "usisao" - zavrnuo neki saraf nazad i odvrno ponovo.
Kakva je sad situacija sa grejanjem, jel bolje zagreva prostorije od kad si ugasio i feel?Tako je meni bilo, identicna trenutna potrosnja, ali midea extreme klima. Jednostavno nije mogla da postigne zadatu temperaturu nikad i za mesec dana mi je nabila preko 700kw potrosnje.
Plus je meni bila upaljena iFeel funkcija. Nakon sto sam je ugasio, sveo sam potrosnju na 10kw dnevno, nikad nije prelazila preko 1000w trenutne potrosnje, konstantno se vrti na oko 600-700w
Iskreno bolje je, ne izbacuje toliko topao vazduh (što mi ne smeta toliko) ali zato ne troši onoliko. Doslovno je prepolovljena potrošnja, sad radi na 26 stepeni i brzinom ventilatora od 80%.Kakva je sad situacija sa grejanjem, jel bolje zagreva prostorije od kad si ugasio i feel?
Nemoj hisense nikako,90% ljudi ovde kuka da je smece,ja sam vox 24 platio 70.000 ali bolje ti je dve 12 zbog komfora.Naisao sam na ovu Hisense KE70BT2E na snizenju je kao sad. Da napomenem
u lokalu vec ima jedna klima ali je obicna, nije inverter ne znam jel nesto znaci.
Hisense ima veliki broj reklamacija i problema.Naisao sam na ovu Hisense KE70BT2E na snizenju je kao sad. Da napomenem
u lokalu vec ima jedna klima ali je obicna, nije inverter ne znam jel nesto znaci.
Za te pare mozes da se ohladis i dogrejes, ako se u lokal cestonulazi i izlaci neces se bas usrecitiPa koja jeftina 24tka do 90 000?
Sta je preporuka Vox, Vivax ili nesto trece? I koji model tacno?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari