Šta je novo?

OpenAI ChatGPT

mene izašlo okruglo 1800 dindži ChatGPT Plus pretplata, a kao maler požurio Brazil koristio trebao sam da jurim Argentinski ili Turski VPN. Mislim da bih bolje prošao. U Srbiji digli na 23€

mene izašlo okruglo 1800 dindži ChatGPT Plus pretplata, a kao maler požurio Brazil koristio trebao sam da jurim Argentinski ili Turski VPN. Mislim da bih bolje prošao. U Srbiji digli na 23€
Ovo nije tačno. Kako onda je plaćam iz Srbije $20 ili oko17.2€ Plus pretplatu svaki mjesec?

Svugdje u svijetu je $20 Plus pretplata mjesečno. E sad te šeme sa VPNom da bi se neka velika inflacija neke valute iskoristila, ne znam kako ide.

Ovo nije tačno. Kako onda je plaćam iz Srbije $20 ili oko17.2€ Plus pretplatu svaki mjesec?

Svugdje u svijetu je $20 Plus pretplata mjesečno. E sad te šeme sa VPNom da bi se neka velika inflacija neke valute iskoristila, ne znam kako ide.
O, da, itekako je tačno, možda nije došlo do tebe još poskupljenje. isto tako ko kolegi iznad tebe pre neki dan mi iskočila gift ponuda ali u žurbi nisam odmah prihvatio iako i tada je cena bila 23€, a evo i dalje je 23€, u drugom browseru, neregistrovan i uopšte više ne palim nikakav vpn sve regularno lokal, jezik sve srpski.
Ne znam šta ti nije jasno?
Druga stvar, možda se spremaju da podignu a nije kod svih stiglo odjednom iako nelogično sve je moguće.

Uhhhhhh..... jedna stvar mi pada na pamet. Adguard i set restriktivnih filtera i anti tracking mera. Tako mi je, apsurdno, adguard u jednom momentu pri korišćenju trial adguard verzije prikazao na sopstvenom sajtu cenu za inostranstvo, uđem preko telefona cena u dinarima 30% manja. Paradoksalno kupio sam bio po inostranoj ceni, jer sam prvo nju video a bio je black friday, pa su mi odobrili refundaciju uz brisanje adguarda i kupovinu po lokalnoj ceni koja se pojavila u dinarima posle. Sve je moguće. 🙁

Ako je do Adguarda izvinjavam se. (na telefonu i sa adguardom i bez ista cena 23€)...
Najbolje nek se javi još neko.

Prilozi

• 1.png
    1.png
    493.5 KB · Pregleda: 77
  • 2.png
    2.png
    259 KB · Pregleda: 48
Poslednja izmena:
Znači uveli su novi paket Go za nove korisnike, a Plus malo poskupili, ili je to zbog poreza porasla cena. Izgleda da za stare korisnike ne diraju cenu.

1766609026139.png
Tako da izgleda to je to

• Like
Reagovanja: uji

@old_bookmaker

cena je u eurima. ne $, ta koju si okačio sa desktopa, kao što je i kod većine, proverio sam sa više prijatelja.

@galisnik ne mora da znači da vam neće podići vrlo uskoro, sve je moguće
Na drugom nalogu na kome sam pre imao pretplatu a koji nisam godinu dana obnavljao, i na njemu je 23€ price. same s*it ***, može im se sa SOTA modelom i manjim limitom nego Claude.

Gemini mi se pre činio OK, ali sada mi deluje da ne može da parira 5.2, barem za moje potrebe

Poslednja izmena:
Videh kasnije ali je istekao edit. Zanimljivo je da se radi o istom nalogu, PC i app na telefonu, s tim da je na telefonu preuzeta app na U.S store-u.

• Like
Reagovanja: pmb
Videh kasnije ali je istekao edit. Zanimljivo je da se radi o istom nalogu, PC i app na telefonu, s tim da je na telefonu preuzeta app na U.S store-u.
da moguće i to da je razlog. čitao sam da iPhone korisnicima u Argentini, Turskoj, brazilu, Filipinima, Tajlandu, itd su najjeftiniji nalozi.

Jel moze sora 2 da se koristi na Androidu u Srbiji?

EDIT: Da iskoristim ovu temu i poruku da pitam, da li da se otvori tema za kacenje AI videa? Ima zanimljivih, kreativnih i smesnih, pa sto da ne?

Poslednja izmena:
Da, samo je preimenujte u AI slop i nek obuhvata i slike i video. 😀

Samo kratko upozorenje vezano za ove jeftine godišnje 'veteranske' ChatGPT Plus (Reddit - Telegram) naloge – nakon razgovora sa prodavcem i provere, ispostavilo se da se kreiraju krađom identiteta američkih vojnika (podaci se uzimaju sa interneta, pa čak i iz čitulja). Ogroman je rizik vezivati takav nalog za svoj lični ili poslovni email (koji koristite za banku i važne servise) jer time direktno učestvujete u prevari i rizikujete trajno gašenje naloga i stavljanje na crnu listu. Takođe, prodavac mi je priznao da nalog prestaje da radi čim sistem detektuje promenu IP adrese ili lokacije, što ga čini praktično neupotrebljivim za nas.

Kako se pokazao novi "Go" plan? Ja sam imao ranije "Plus", ali u vreme kada su uveli GPT5 limiti su mi često izlazili čak i sa "Plus", pa sam otkazao. Kasnije su te limite valjda povećali. Ne bih uzimao ovaj "Go" plan, ako je tek malo više upotrebljiv od besplatnog?

Samo kratko upozorenje vezano za ove jeftine godišnje 'veteranske' ChatGPT Plus (Reddit - Telegram) naloge – nakon razgovora sa prodavcem i provere, ispostavilo se da se kreiraju krađom identiteta američkih vojnika (podaci se uzimaju sa interneta, pa čak i iz čitulja). Ogroman je rizik vezivati takav nalog za svoj lični ili poslovni email (koji koristite za banku i važne servise) jer time direktno učestvujete u prevari i rizikujete trajno gašenje naloga i stavljanje na crnu listu. Takođe, prodavac mi je priznao da nalog prestaje da radi čim sistem detektuje promenu IP adrese ili lokacije, što ga čini praktično neupotrebljivim za nas.
Ja sam iskoristio jedan i kreirao sam kao nov i za sad je sve ok.

ima ona fora i teachers edition, daju predavačima free godinu dana, unese se samo edu mail, ima tema na hacks forumima, pogledajte na yandexu. ali ne preporučujem za par dana ugase nalog. Bolje platiti regularno. Za Brazil preko desktopa košta 1800RSD, dok je srpska cena 800-900 din skuplja. Nekome možda znači. najjeftinije bi bilo u Argentini ali mislim da je muka kreirati argentinski Google play nalog, skoro su uveli novi sistem verifikacije, tako da teško.

Kao neko ko rekreativno koristi ChatGPT i Gemini paralelno, ostale nisam još počeo da koristim za sada, provalio sam da mi mnogo bolje odgovore daje kada edit-ujem i dopunjavam prvo pitanje, nego kada ga ispravljam, dopunjujem ili opominjem naknadno nakon njegovog odgovora. Vrlo često završim sa manjim brojem edit-a, bez obzira koliko dugi ili kompleksni bili, nego kada ga ispravljam, pa probajte to i javite vaše utiske na tu temu.

Ne bih išao na Go. Niži je tier od Plus. Mislim, samo ako baš moram.
Sa Plus nisam dostigao limite, a maltretiram ga konstantno.

kako me iznervirao chatgtp, dao sam mu neki kod da doradi, uglavnom prva dorada mu je bila ok, svaka naredna sve gora i gora, na kraju je napravio kod koji nista ne radi i poceo je da se vrti u krug da 'ispravlja' kod a rezulat isti, batalio sam ga posle sat vremena. Trebao je podatke da kopira u excel, samo jenda kolona je rpavila problme datum, nije uspeo da ga formatira niti da mi ponudi resenje(znao sam kako treba da se uradi ali sam ga testirao malo)

Ja sam se već navikao na te njegove "brljotine" vezane za Python i Excel, što ga više "cimam" to je krajnji rezultat sve gori i gori, koliko puta sam morao ispočetka da krenem i tada je bilo mnogo bolje na kraju (i brže)... 🤔

Ja sam si poso zavrsio za sat vremena, reko ajd da vidim mozda ima pametnije resenje na kraju uradio sam ga po mome

@Oswajac jel si koristio onaj Codex plugin?? kazu da je mnogo bolji od obicnog chata, ali se valjda placa,nisam licno imao iskustva

ma jok, samo chat, nesto sam testirao za ispravnost barkoda chat,gemini i jos jedan ne secam se imena i svi su davali razlicite odgovre za jedan ebani barkod da ga provere dal je ispravan ili ne i da nadju algoritam za proveru

kako me iznervirao chatgtp, dao sam mu neki kod da doradi, uglavnom prva dorada mu je bila ok, svaka naredna sve gora i gora, na kraju je napravio kod koji nista ne radi i poceo je da se vrti u krug da 'ispravlja' kod a rezulat isti, batalio sam ga posle sat vremena. Trebao je podatke da kopira u excel, samo jenda kolona je rpavila problme datum, nije uspeo da ga formatira niti da mi ponudi resenje(znao sam kako treba da se uradi ali sam ga testirao malo)
Imaš 2 rešenja, prvo je da promeniš model, čim jedan model posle 2-3 prompta i dalje ne uspeva da nešto uradi, onda menjaj model, a u većini slučajeva je dovoljno da napraviš novi kontext i ponoviš prompt. Isti model u istom kontextu ma koliko poboljšavao prompt ako ne reši iz 2-3 pokušaja gotovo izvesno neće uspeti u tom kontextu ništa da uradi...

jel normalno da ChatGPT Plus u extended režimu refaktoriše najobičniji kod (par fajlova po 300-700 linija) duže od 25 minuta? Pravi nauku a ne treba. Da li je bolje raditi u auto režimu za ovakve stvari? Pa na kraju propustiti kroz extended thinking? Mislim, realno, Opus to završi za minut i ispiše kod. Claude me nervira sa limitima, a nisam baš pri budžetu za MAX planove... 🙁

Da, to je otprilike isti tok kao mene sto je zezao u petak.
Pritom ja znam da on ne moze da mi napravi PDF ali mi svakako nudi a to nije do sada radio. Uvek mi prevede kao tekst stranu po stranu kao tekst i ja to unesem rucno. To mi je skroz ok.
Problem je sto nije hteo uopste da procita taj PDF nego je krenuo sam da mi izmislja tekst Safety data sheet-a sto je nedopustivo. 4h smo se vrteli u krug i nije mi dao nista korisno.
Izgovor je da pyton pucao i nije mogao da procita pdf. Kazem mu da ako jednom moze da procita PDF moci ce svaki put ali dzaba, nece da prizna nista.

Evo, sada sam mu ubacio fajl, procitao ga je iz prve. Ponudio mi je da mi napravi PDF, rekao sam mu da on to ne ume. Probao je da mi postavlja podpitanja, rekao sam mu samo da uradi kako god zeli samo da krene. I sad kao sljaka. Ali definitivno su ga cackali, ne ponasa se isto.
Slicno iskustvo i sa chatGPT i chatGPT GO - zavlacenje, poducavanje, objasnjavanje da je zemlja okrugla...na kraju sam provalio da prva recenica u svakom chatu ili projektu je: Kratko i jasno. Ne zelim objasnjenja, poducavanje, opsirne odgovore. Imas zadatak, trazim da ga uradis. bez podpitanja. Fokusiraj se samo i iskljucivo na zadatak. Posle toga samo ponovi "kratko i jasno" i radi ok. Naravno dok radi. Kad pocne da se muci, to je to za taj dan, samo se gubi vreme. Sto se kodiranja tice izgubio sam 3 dana, na kraju je dobio zadatak da napravi simulator za sintakse jer je stalno gresio (RouterOSv7) i evo ga sad sljaka u pozadini, rekao je da mu treba 48 sati. Videcemo da li ce biti -otisao tetki da odnese lek
🙂

48h?! Uradio outsourse indijcima 🤣

Nazad
Vrh Dno