Šta je novo?

[A1] Kucni net

Gasenje 4G primopredajnika preko noci ima malo smisla u pogledu ustede struje.
4G primoporedajnici trose nekoliko desetina W. Kao jedna led sijalica. na primer. Pogotovo gasenje nema smisla, kad u pogonu ostaje 2G, i 5G kao i RF linkovi, optika, telemetrija, itd.
Za ovo mogu da se kladim da stoji neka zelena agenda u smislu reklame ili nekih standarda kao za zelenu mrežu vise nego sto oni štede struje. Evo iz mog iskustva ne greje se nista mnogo znacajnije ruter kad skidam preko wifi 5G nego wifi 4te generacije. U suštini na obe frekvencije je hladan ruter ili nema neke značajne potrošnje.

Samo jedno pitanje - kad kazes MAX paket, mislis li na kucni internet paket, ili internet za telefon? Moje iskustvo je bilo na yettelu da generalno najvisi prioritet kad dodje do zagusenja bazne stanice imaju pripejd telefonski paket koristici (nemam pojma zasto) zatim postpejd tel paket, a poslednji kucni net. Napomena - ovo je informacija za 4G i od pre tri godine.
Kućni internet, mobilni mi nije na njihovoj mreži.
Za godinu dana korišćenja ping je u rangu 21-30ms, brizina na početku bila na 4G oko 100mbit, sada posle novih bandova ide do 200mbit, nikakve razlike ujutro/podne/uvece/nocu, samo na koju baznu stanicu se nakacim, ali zivim u kraju gde nije velika koncentracija ljudi.(5G mi je isključen, sa ovim signalnom je mizerno bolji ali je ping lošiji).

Uzeo sam pre neki dan 5G KućniNet Duo paket (Internet + TV) sa max download-om do 300 Mbps i max upload-om do 50 Mbps). Dobio sam ruter Tp-Link NX520V i A1 Smart Box.

Internet mi je odmah proradio. Download je oko 300 Mbps (ili čak i više), a upload nije baš prema specifikaciji nego varira između 30 i 40 Mbps. Ako ostane tako i nadalje, ja ću biti zadovoljan.

Problem, međutim, imam sa Xplore TV. Nije mi proradio još uvek, ni preko smart box-a, ni preko Android aplikacije, a ni preko web-a. Kod pokušaja povezivanja TV javlja grešku 0x02000000.
Inače, na dobijenom Android smart box-u rade sve druge aplikacije, osim Xplore TV.

Iz korisničkog servisa su mi rekli da sačekam da prođe 24 časa da se izvrši sinhronizacija, pa će onda navodno da proradi. Pošto se to nije desilo, uložio sam prigovor i očekujem (raz)rešenje.
-------------------------
MOLBA: Zamolio bih nekog od kolega, koji ima "5G KućniNet Duo" ili "5G KućniNet Duo Plus" paket, da pogleda šta mu piše u Ugovoru ili šta se vidi u Moj A1 aplikaciji pod Tarifni paket/Tarifa.

Kod mene piše samo "5G KućniNet", a ne "5G KućniNet Duo", pa sam sada posumnjao da mi radnica u poslovnici uopšte nije ni pridružila odgovarajući paket sa TV, već samo osnovni.

Nisam na to odmah obraćao pažnju, pošto sam uz 5G ruter dobio i smart box.

Uzeo sam pre neki dan 5G KućniNet Duo paket (Internet + TV) sa max download-om do 300 Mbps i max upload-om do 50 Mbps). Dobio sam ruter Tp-Link NX520V i A1 Smart Box.

Internet mi je odmah proradio. Download je oko 300 Mbps (ili čak i više), a upload nije baš prema specifikaciji nego varira između 30 i 40 Mbps. Ako ostane tako i nadalje, ja ću biti zadovoljan.

Problem, međutim, imam sa Xplore TV. Nije mi proradio još uvek, ni preko smart box-a, ni preko Android aplikacije, a ni preko web-a. Kod pokušaja povezivanja TV javlja grešku 0x02000000.
Inače, na dobijenom Android smart box-u rade sve druge aplikacije, osim Xplore TV.

Iz korisničkog servisa su mi rekli da sačekam da prođe 24 časa da se izvrši sinhronizacija, pa će onda navodno da proradi. Pošto se to nije desilo, uložio sam prigovor i očekujem (raz)rešenje.
MOLBA: Zamolio bih nekog od kolega, koji ima "5G KućniNet Duo" ili "5G KućniNet Duo Plus" paket, da pogleda šta mu piše u Ugovoru ili šta se vidi u Moj A1 aplikaciji pod Tarifni paket/Tarifa.

Kod mene piše samo "5G KućniNet", a ne "5G KućniNet Duo", pa sam sada posumnjao da mi radnica u poslovnici uopšte nije ni pridružila odgovarajući paket sa TV, već samo osnovni.

Тарифни пакет: 5G Kućni Net Duo

Da li ovaj A1 5G ruter moze 4CA kao na telefonu za LTE only? B1,B3,B20

Poslednja izmena:

Iščupaj TV iz struje kad se ugasi upali android tv normalno kad bootuje radice normalno i aplikacija. Na oba TVa nije htelo da proradi dok nisam iskljucio iz struje posle logovanja.

Za godinu dana korišćenja ping je u rangu 21-30ms, brizina na početku bila na 4G oko 100mbit, sada posle novih bandova ide do 200mbit, nikakve razlike ujutro/podne/uvece/nocu, samo na koju baznu stanicu se nakacim, ali zivim u kraju gde nije velika koncentracija ljudi.(5G mi je isključen, sa ovim signalnom je mizerno bolji ali je pi

Za godinu dana korišćenja ping je u rangu 21-30ms, brizina na početku bila na 4G oko 100mbit, sada posle novih bandova ide do 200mbit, nikakve razlike ujutro/podne/uvece/nocu, samo na koju baznu stanicu se nakacim, ali zivim u kraju gde nije velika koncentracija ljudi.(5G mi je isključen, sa ovim signalnom je mizerno bolji ali je ping lošiji).
Razumem; malo mi je cudno sa marketinske strane, ne placam ja puno manje za A1 KN 100/10, a da A1 drzi takvu polisu da smanjuje kapacitet mreze nocu...Nisam siguran gde to ide, ali sa 5G i konkurencijom, nadam se da ce ukinuti to suludo pravilo...jer budimo iskreni - onih koji surfuju od 1am do 6am ima daleko manje nego korisnika preko dana, pa samo to dovodi do manjeg kacenja na stanice i smanjuje potrosnju... Iskreno se nadam promeni sa njihove strane...uskoro...

Ima mts mobilni interent, 2999din je 1Tb na 5G puna brzina kada se potroši 1Tb onda valjda 20Mbps ograničenje brzine, nije 5000. Šta daju od rutera to već nemam pojma, vetovatno neki krš.
Yetell kod mene u kraju takođe ne gasi bandove noću, godinu dana koristim njihov Max paket, usporenja nisam video do sada.

Edit: 2999din ograničeno na 1Tb za mts, netboost dodatak od cca. 200din potreban za taj 20mbps kada se potroši osnova.
Mts mobilni internet koji je bio Mega Net ili tako nesto je prethodni paket, 500gb 4G koji je ogranicen na 50mbps. Tj u 90% slucajeva je ogranicena brzina. Sem ujutru rano i ponekad kasno uvece posle 10-11. Tad brzina bude i do 70mbps. Ako postoji i dalje taj limit, za 3000, to je onda najgora ponuda ikad. Sanse da iskoristis 1TB sa tom brzinom i normalnim surfovanjem su ravne nuli.

Iščupaj TV iz struje kad se ugasi upali android tv normalno kad bootuje radice normalno i aplikacija. Na oba TVa nije htelo da proradi dok nisam iskljucio iz struje posle logovanja.
Probao sam, ali nažalost nije uspelo.
Izgleda da su kod mene, ipak, zabrljali prilikom kreiranja korisničkog naloga i ugovora.
Kod mene u aplikaciji "Moj A1" pod Tarifa stoji 5G KućniNet, a valjda bi trebalo 5G KućniNet Duo.
Po svemu sudeći, iako sam, uz ruter, odmah dobio i smart box za TV, meni uopšte inicijalno nije ni dodeljena TV usluga.

Izgleda da su kod mene, ipak, zabrljali prilikom kreiranja korisničkog naloga i ugovora.
Kod mene u aplikaciji "Moj A1" pod Tarifa stoji 5G KućniNet, a valjda bi trebalo 5G KućniNet Duo.
Po svemu sudeći, iako sam, uz ruter, odmah dobio i smart box za TV, meni uopšte inicijalno nije ni dodeljena TV usluga.
Kod mene je u ugovoru 5g kucni net duo, ali kao i kod tebe ne radi xplore, izbacuje istu gresku. Rekli su da ce resiti i poslati sms. Gledam tv preko move app, tako da mi nije frka, svakako ocekujem da ce za dan, dva biti reseno.

E steta, kod mene kad sam namestao kad se ulogujes zapuca se i izbaci tu gresku. Ali resetovanje tva je sve resavalo. Svakako treba da rese bag ko bi se setio da resetuje ceo android na tvu... Znaju da dodaju razne restrikcije. Ali ne znaju da naprave aplikaciju da sve radi kako treba iz prve....

E steta, kod mene kad sam namestao kad se ulogujes zapuca se i izbaci tu gresku. Ali resetovanje tva je sve resavalo. Svakako treba da rese bag ko bi se setio da resetuje ceo android na tvu... Znaju da dodaju razne restrikcije. Ali ne znaju da naprave aplikaciju da sve radi kako treba iz prve....
Da sam ovu "uslugu" kupio online, a ne direktnim odlaskom u poslovnicu, sada bih, iskreno govoreći, već razmišljao o odustajanju od kupovine (u onom zakonskom u roku od 14 dana, bez navođenja razloga).

Ovako ću morati to da izguram do kraja, ali me ove situacije stvarno i ozbiljno smaraju/umaraju.

Da sam ovu "uslugu" kupio online, a ne direktnim odlaskom u poslovnicu, sada bih, iskreno govoreći, već razmišljao o odustajanju od kupovine (u onom zakonskom u roku od 14 dana, bez navođenja razloga).

Ovako ću morati to da izguram do kraja, ali me ove situacije stvarno i ozbiljno smaraju/umaraju.
Ja sam prijatelju uvodio. Njemu nisu dali ni nalog. Morao sam da zovem korisnički da znam sta da kucam da se uloguje na xplore. I onda povrh svega te doceka ta greška. A jako su spori sa otklanjanjem. A operaterka zvuci kao da zuri sto pre fa prekine sa mnom ukucaj to resetuj lozinku i to kucaj u tv. Ne znam tamo jel ih benchuju ili sta. Ali jedva sam ja pohvatao sta treba dok mi nije spustila slušalicu 😂. Tako da nisu savršeni ali kad proradi net i TV radi odlično. Ruter sam ima mnogo jači domet pokriva celu kucu cak i dvorište hvata signal a kuca je armirana pošteno i debeli zidovi...

Za ovo mogu da se kladim da stoji neka zelena agenda u smislu reklame ili nekih standarda kao za zelenu mrežu vise nego sto oni štede struje. Evo iz mog iskustva ne greje se nista mnogo znacajnije ruter kad skidam preko wifi 5G nego wifi 4te generacije. U suštini na obe frekvencije je hladan ruter ili nema neke značajne potrošnje.
Navodno, tornjevi mobilnih mreza koriste od 1 do 8 kilovata u zavisnosti od konfiguracije, sto nije mala potrosnja, ali opet, vi ste firma koja treba da obezbedi 24/7 dostupnost i kvalitet vase mreze, apsolutno je neprihvatljivo da su korisnici ostavljeni na 10mbps satima, sigurno je moguce da ostane makar 40-50mbps.

Upravo izmereno putem WI-FI, ruter B535, VikendNet je u pitanju. Jel to znači da kod mene ne gase?
18729518174.png

Određene bazne stanice se ne gase. Uglavnom se u većim gradovima sa velikom gustinom baznih stanica određene bazne stanice gase noću, ali se određene moraju ostaviti u radu, kako ne bi bilo rupa u signalu.

imam A1 na mobilnom i razmisljam da uzmem i za kucni, medjutim na mobilnom mi toliko lose radi , uvek je 1 ili 2 crte od 4 signal i brzina za DL je od 3-50Mb/s., da li je realno da onda ocekujem ista bolje sa tim njihovim ruterom? meni to mirise na katastrofu. lokacija je granica vracara i vozdovca.

Bolje nemoj. 2/4 crte je jako loš signal. Govoriš o 5G ili 4G? Sa 4G netom ćeš imati samo lošije rezultate od telefona.

da, na 5G. kapiram da sam onda u zoni pokrivenosti ako ga kuci imam. telefon je S22 bez futrole. da li je realno da stajem na prozor, nece ni model da mi bude na prozoru? inace, merim Wi-Fi brzinu na telefonu, bednih 60 MB/s na metar od rutera. za kompom 242MB/s (250 je paket). realno kabl je zakon, sve ostalo je iznudjeno resenje.

e sada, 5G je kod nas poceo pre mesec dana, moguce da ce vremenom biti bolje ali slaba je to uteha ako mi lose radi. ponuda je odlicna, za 2500din 300Mb/s i svi sportski kanali ako se potpise na 2god.

da, na 5G. kapiram da sam onda u zoni pokrivenosti ako ga kuci imam. telefon je S22 bez futrole. da li je realno da stajem na prozor, nece ni model da mi bude na prozoru? inace, merim Wi-Fi brzinu na telefonu, bednih 60 MB/s na metar od rutera. za kompom 242MB/s (250 je paket). realno kabl je zakon, sve ostalo je iznudjeno resenje.

Ne razumem kakakv sad Wi-Fi ima veze sa A1 5G internetnom? Wi-Fi ti je verovatno 2,4Ghz. Na 5,2Ghz obično daje brzinu jednaku kablu.

Koja ti je brzina na S22 na 5G u stanu i da li ima razlika u odnosu na poziciju u stanu? Ako ti je internet nestabilan TV ti isto neće raditi pouzdano.

Wi-Fi na mobilnom sam cisto izmerio za poredjenje, mada i on lose radi realno.

brzine na 5G u stanu su od 3-60Mb/s sto je uzas. ajde sto su lose brzine nego sto su i nestabilne, jednom izmerim 3 a drugi put 60. inace, po onoj mapi sam ok sa pokrivenosti. e sada, S22 je imao neki globalni problem sa signalom, ja nisam nista primecivao ali ljudi su se zalili da pucaju telefonski pozivi i slicno. mozda bi bolje bilo sa tim njihovim ruterom.

S22 je imao neki globalni problem sa signalom, ja nisam nista primecivao ali ljudi su se zalili da pucaju telefonski pozivi i slicno. mozda bi bolje bilo sa tim njihovim ruterom.

Da li ti je signal na S22 ok na drugim lokacijama? Nije realno očekivati bolje rezultate sa ruterom u odnosu na ispravan telefon.

jeste, bude pun signal u centru, na NBG itd. ali varira sto i jeste normalno obzirom da na starost tehnologije kod nas.

jeste, bude pun signal u centru, na NBG itd. ali varira sto i jeste normalno obzirom da na starost tehnologije kod nas.

Onda ti je sve u redu sa telefonom. Na tvom mestu, na lokaciji tvog stana, sa trenutnom jačinom A1 signala ne bih uzimao 5G internet, a ni 5G internet+TV nikako.

Ja kuci telefonom izvlacim imedju 800 i 900Mbps, ako uzmem 600/100 paket verujem da cu da izvlacim barem 500Mbps vecinu vremena. Osim ako postoji razlika u kacenju na BS izmedju rutera i telefona?!
To je neka slicna situacija kao meni, Cak izvlacim za upload i preko 150 i ako je ugovorom 600/100

Nazad
Vrh Dno