Šta je novo?

USB Hub sa 60W napajanjem i zastitom od statickog elektriciteta?

• Začetnik teme Začetnik teme Pe11e
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Pe11e

Slavan
Učlanjen(a)
22.02.2011
Poena
360
Moja oprema  
CPU & Cooler
12900K + Kraken X63
Matična ploča
ASUS Z690 Prime D4
RAM
Kingston Fury Renegade 3600mhz 32GB
GPU
Zotac RTX 3090 OC
Storage
M2
Zvuk
Creative SB X-Fi
PSU
Asus ROG STRIX 1000W
Kućište
MSI
Monitor
AOC 32" 1440p
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav.

Jel realno da se u Srbiji ne moze naci krsten USB hub? Gledam ove popularne prodavnice, nigde, ama bas nigde ga ne mogu naci. Ima par modela tipa Sandberg ili LC Power, sa napajanjem, ali niti pise koja je snaga napajanja u W, niti da li ima zastite, nista. Gledao sam cak i na KP, mrka kapa. Koja smo mi rupa, uzas.

Imam trenutno Atolla 7-port USB hub sa napajanjem, ali cim ubodem nekoliko periferija u isti, barem jedna mora da ispadne (da se diskonektuje posle odredjenog vremena). Ili je hub falican, ili napajanje ne moze da podnese opterecenje. Takodje, posto sam pun statickog elektriciteta, jedna periferija (Thrustmaster TCA throttle) se momentalno diskonektovala nakon sto sam dodirnuo button box koji ima metalno kuciste, takodje konektavan u hub. To je jos jedan problem na koji treba da mislim - staticki elektricitet.

Ukratko, na eBay-u sam nasao nesto sto prijatelj iz Nemacke koristi i preporucuje - Anker 7-port USB hub sa 60W napajanjem, ili to ili nesto sto Ameri preporucuju - Sabrent 7-port 60W usb hub. Nije mi ni veliki problem da platim 60 dolara za hub (sa shippingom), ali me smara carina, izaci ce priblizno 10 000 za usb hub.

Neke preporuke i gde kupiti kod nas dobar usb hub sa gore navedenim specifikacijama?

Hvala unapred.

Hvala na preporuci. Gledao sam i to, ali ne odgovaraju jer imaju samo 2× USB-A 3.2 porta, a meni treba barem 7.
Zaboravih to da pomenem u originalnom postu, znaci USB hub sa 7x USB 3.0, sa 60W napajanjem i zastitom (ali nije obavezna jer znam da kosta).

Ovako nesto:

Prilozi

• Screenshot 2026-01-16 192053.jpg
    Screenshot 2026-01-16 192053.jpg
    68.8 KB · Pregleda: 33
Mogu da preporucim ovaj, imam ga od februara 2024. i radi odlicno.

1768588368408.png

Ima i ovaj nesto jeftiniji model:

1768588559326.png

@Pe11e
Pogledaj ovde. Koliko vidim, ispod nekoliko modela piše da su sa 60W. Sad, kakvi su po opštem kvalitetu, nemam pojma, ima i jeftinih ali i modela od 8-10k din.

Svratio danas do VipHouse-a, bio mi usput, i ponudili su mi 10-port LC POWER, sa 60W napajanjem (12v * 5A) za 5.900. Ili cu naruciti od njih, ili cu juriti neki 10-port Sandberg ili sl.

Hvala na preporukama.

NArucio LC POWER 10-port, 60W napajanje, za 4900 u Monitoru, + 600din dostava. Valjda se nisam zaleteo, ne znam kakav je LC POWER sa hub-ovima, ali kontam da ne moze da bude gori od mog kineskog Atolla.

Sasvim korektan, imamo nekoliko komada na poslu

Sasvim korektan, imamo nekoliko komada na poslu
Uzeo ga pre par nedelja, i isti problem imam sa istom periferijom. LC POWER cak nece ni da je prepozna, kada je ubodem u bilo koji port, ni ne pali se. Sa prethodnim USB HUB-om (Atolla) se barem konektuje i upali, i radi nekoliko minuta. Juce se setim da imam merac voltaze uzb portova, ubodem ga u svaki port na LC POWER i imam sta da vidim. Voltaza u proesku od 4.89v do 4.92v, nikako preko toga. Ubodem merac u USB 2.0 port na mom matorom i jeftinom MS FALCON kucistu, voltaza 4.95v.

Kontam da ta periferija ne podnosi slabu voltazu izgleda, ali mi je isto cudno kako sav ostali USB hardver koji koristim, savrseno dobro radi na bilo kom USB HUB-u. Mozda je problem do same periferije, nisam pametan.

Ljudi, sto se igrate sa tim neproverenim hub-ovima, uzmite krsten laptop dock, npr Dell/Lenovo, ima ih gomila na oglasima za male pare, a rade savrseno.

a imam merac voltaze uzb portova, ubodem ga u svaki port na LC POWER i imam sta da vidim. Voltaza u proesku od 4.89v do 4.92v, nikako preko toga. Ubodem merac u USB 2.0 port na mom matorom i jeftinom MS FALCON kucistu, voltaza 4.95v.
Čudno. Možda ti se zapao defektan primerak, a moguće je i da nisu više kvalitetni kao ranije, ove imamo već 5-6 god

Kontam da ta periferija ne podnosi slabu voltazu izgleda, ali mi je isto cudno kako sav ostali USB hardver koji koristim, savrseno dobro radi na bilo kom USB HUB-u. Mozda je problem do same periferije, nisam pametan.
Mnogo osetljiva ta tvoja periferija 🙂

Meri napone uz opterecenje, naponi zavise od regulacije napona ako je uopste ima.
Imaj na umu da pojedini portovi nemaju data konekciju (ako je periferija zahteva za rad},
vec samo naponsku. Pitanje je koliko struje ti vuce ta periferija a koliko moze da isporuce ti portovi.

Nazad
Vrh Dno