Propast 🤣Neverovatni ste zivota mi
100MB je ok, jer tako je sada na 4G. Probao sam kod supruge na S22 telefonu 5G i doguralo do 589MB što je super. Kada bolje razmislim, šta će mi 5G ako ima limitiranu brzinu od 100MB koja je sada i na 4G?Samo kratak info, neogranicena brzina je do kraja januara, posle toga nece ici preko 100 Mbps, bar kada je Yettel 30 u pitanju.
Može bez problema 4G da pregura 100 Mbps (vidi ovu temu), uključujući tih oko 600 što je S22 tvoje supruge postigao na 5G. Te brzine, doduše, najpre idu uz agregaciju, što je tzv. 4G+, a to jeftiniji stariji telefoni ne podržavaju, mada oni u suštini ne podržavaju ni 5G. S22 bi valjda mogao da razvije tu brzinu i na 4G+, na dobroj lokaciji.100MB je ok, jer tako je sada na 4G. Probao sam kod supruge na S22 telefonu 5G i doguralo do 589MB što je super.
Razumljivo pitanje, ali daleko od toga da je brzina jedina prednost 5G mreže. Tu je prvenstveno bolje rukovanje zagušenjem (može više korisnika da se opsluži, dok na 4G u masi lako internet postane neupotrebljiv), zatim bolji odziv (brže ti se prikaže učitano) i druge stvari, mada se one u potpunosti primećuju tek na pravoj SA mreži. Kod nas je zasad NSA.Kada bolje razmislim, šta će mi 5G ako ima limitiranu brzinu od 100MB koja je sada i na 4G?
Gde je ovaj paket Extra+ ne nalazim ga na Yettelovom sajtu?Za ~2+ meseca... 1650
Ako je puste na prepaid, za 30Gb je mozda bolja varijanta Extra+ za 1000din...
… nije deo standardne ponude - dobijaju je stariji prepaid korisnici i novi nakon par meseci…Gde je ovaj paket Extra+ ne nalazim ga na Yettelovom sajtu?
Nema ga nikad nije ni bio , imas u aplikacijuGde je ovaj paket Extra+ ne nalazim ga na Yettelovom sajtu?
Koliko bi cekala onda ponudu u app?
Zar se ponude sa 50% na klasične pakete ne pojavljuju za svega dva dana? Ili su promenili to? Za Extra+ okej, on se čeka najmanje jedan mesec.Za ~2+ meseca... 1650
Mene taj limit nervira. Od kako su stigli novi paketi s vremena na vreme se setim da izmerim brzinu na 4G na mestima po gradu kuda tipično prolazim, samo u najzagušenijim žarištima dobijam 40-60 down, dok recimo u kraju gde živim brzine idu daleko iznad 100mbps. Od uvođenja 5G signala se 4G mreža još malo rasteretila pa brzine idu i preko 350mbps. (Razumem da situacija varira strašno, samo navodim svoje iskustvo. U selu se mučim da dobijem stabilan signal kako god okrenem.)100MB je ok, jer tako je sada na 4G. Probao sam kod supruge na S22 telefonu 5G i doguralo do 589MB što je super. Kada bolje razmislim, šta će mi 5G ako ima limitiranu brzinu od 100MB koja je sada i na 4G?
Ako nisam nesto prezubio, ali mi se cini da se to ne dobija kada se prelazi na prepaid kada si vec u Yettelu, nego samo kad se prenese broj iz druge mreze.Zar se ponude sa 50% na klasične pakete ne pojavljuju za svega dva dana? Ili su promenili to? Za Extra+ okej, on se čeka najmanje jedan mesec.
Ako je ugovor na daljinu sklopljen , ne bi trebalo da se plate penali ako se raskine u roku od 14 dana .Na Start bi dobila najviše 9 meseci za dinar. Može da se raskine, plaća se penal u vidu razlike između pune cene i cene sa popustom za period korišćenja usluge
Internet je ograničen na 6 GB i to je to, nakon toga se blokira. Niti je u konkretom paketu neograničen (to su samo Mobile), niti može da se koristi bez dodatka.a li uz paket yettel 6 nakon potrošenih gigabajta iz paketa ide onaj net po maloj brzini kao u mts, ili se zablokira net totalno ili ide sve normalno dok taksimetar radi?
Tek treba da vidimo kako će da ga implementiraju. Možda i odustanu, nikad se ne zna, ali makar do kraja januara svi imamo neograničene brzine. Doduše, konkretno u mom gradu ni ne uspeva da pređe 150 Mbps, koliki je limit za moj paket Mobile M, tako da većim delom neću ni osetiti da sam ograničen.Mene taj limit nervira.
Dobija, ali svakako to nije bilo pitanje nego koliko se čeka. Trebalo bi da su dva dana dovoljna, ne dva meseca.Ako nisam nesto prezubio, ali mi se cini da se to ne dobija kada se prelazi na prepaid kada si vec u Yettelu, nego samo kad se prenese broj iz druge mreze.
Može uvek, ali uz penale. Svakako, što manje dana, to je naknada zanemarljivija.da li to važi samo za 14 dana ili može i posle toga?
Istina, ali ovo je primer ugovora sa uslugom koja odmah počinje da se primenjuje, pa nije ista stvar. To čak i piše u aneksu. Kada bi se odnosilo i na ovakve ugovore, bilo bi podložno zloupotrebama. Mogao bi na svake dve nedelje da odustaješ od ugovora i zaključuješ novi, a usput koristiš saobraćaj. To ne može, šta si koristio, moraš da platiš. Slično je sa robom, možeš da vratiš npr. jaknu za koju si zaključio da ti ne odgovara veličina i slično, ali ne možeš da je vratiš blatnjavu, nakon intenzivnog nošenja i slično.Ako je ugovor na daljinu sklopljen , ne bi trebalo da se plate penali ako se raskine u roku od 14 dana .
Dodatan osvrt na ovo, nisam siguran da li bi je opet zvali i nešto nudili, ako je već uzela jednu ponudu, pa raskinula taj ugovor.ona se zbunila pa prihvatila lošu ponudu (24x50% na Start).
Neka odbije. Zvace je ponovo.Drugarica podnela zahtev za prelazak na prepaid i zvali danas nude yettel 30 za 2199, znaci nije 50%. Desetak ljudi me je do sad poslusalo i odradilo sve za 50%, a ovde ne moze kao. Da li onda ima efekta da ne prihvati ponudu i zaista predje na prepaid? Koliko bi cekala onda ponudu u app?
Naravno, mogu i ja da izmerim toliko gde ima 3500 MHz, ali kod mene je samo 700 MHz, a očigledno nije baš optimizovano, pa ne uspeva da dobaci 150 Mbps. Čak je 4G+ brži. Zato kažem da lično većinski neću primetiti ograničenje, ako ga i bude na kraju. A zašto tačno ograničavaju, i to jedini, samo oni znaju. 🤷♂️Ja sam kući sinoć izmerio download čak 830 Mbps, upload je bio 46,8 Mbps. Baš im je to bezveze da limitiraju na 5 puta manju brzinu.
S tim u vezi, zvanično operator davalac (ovde Yettel) ima jedan radni dan da odobri ili odbije prenos, a operator primalac (ovde A1) još jedan da tehnički realizuje prenos. U praksi oba mogu da se oduže, ali znatno se pre oduži tehnički prenos (i do pune nedelje) nego proces odobrenja (tu su već dva radna dana dosta).jer postoji zakonski rok za prenos
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari