Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Zanimljiv film do pred kraj, kada je radnja filma otišla u krajnost i film izgubio na težini i postao karikatura.

A onda skontaš koliko samo žena karikatura ima oko nas za koje prosto ne veruješ koliko su, ulepšavajući se, uništile svaki pa i privid normalnog ženskog izgleda, i umesto lepotica što su priželjkivale postale baš to - karikature, predmet sprdnje i podsmeha.

Jeste da to deluje malo vizuelno previše, ali u nekom simboličkom smislu, nema tu puno razlike između filma i realnosti... Iako da, izgleda nekako banalno i apsurdno i ekstremno, verovatno je ciljano na jaku poruku i meni ne smeta.

Nego, kako se kači IMDB link? Pokušavam sa insert media ali nešto neće.

Pa evo da probam

U pitanju je roofman, jako prijatno iznenađenje, što je najjače, iako je film rađen po istinitim događajima dobar deo odslikava zaista ono što se dešavalo u stvarnosti, uz malo naravno dramskih dodataka ali ništa preterano da bi kvarilo autentičnost priče.

Film je opuštajuć, fina romansa između Kirstin Danst i Tejtuma, pogledajte sa lepšim polovinama, cenim da će im se svideti.

Poslednja izmena:
A onda skontaš koliko samo žena karikatura ima oko nas za koje prosto ne veruješ koliko su, ulepšavajući se, uništile svaki pa i privid normalnog ženskog izgleda, i umesto lepotica što su priželjkivale postale baš to - karikature, predmet sprdnje i podsmeha.

Jeste da to deluje malo vizuelno previše, ali u nekom simboličkom smislu, nema tu puno razlike između filma i realnosti... Iako da, izgleda nekako banalno i apsurdno i ekstremno, verovatno je ciljano na jaku poruku i meni ne smeta.

Nego, kako se kači IMDB link? Pokušavam sa insert media ali nešto neće.
Nekako mi je celokupni utisak pokvarilo zadnjih 20tak minuta, kapiram sve to ali u ovom filmu mi to nije odgovaralo, nije da nemam stomak za one scene. Iako je možda autor filma mislio da će na taj način izazvati jači šok za publiku mislim da je to uglavnom bilo suprotno, mogao je film da ispadne sa mnogo jačom porukom sa široke narodne mase umesto što se pretvorio u nešto drugo neprijatno za gledanje sa nejasnom porukom na kraju filma.

Demi Mur odlična svakako, možda i njena najbolja uloga i gluma u kojoj sam je gledao.

Da se samo nadovezem na Heat, koji je inace ako niste znali, zapravo rimejk filma , istog rezisera Majkl Mena i zove se La Takedown
Ne bih mogao da kazem preporuka,jer ga nisam ni sam gledao. 🙂
Setio sam se jos jednog filma iz 80tih,slicnog zanra sa radnjom u LA, za koji sam pomislio da je isto od Majkle Men-a, ali nije vec je Fridkin( Francuska veza)

I da se vratim na M. Manna, i ja bih morao opet da ga odgledam slabo se secam cega iz ranih 80tih sa Dzejms Kanom-Thief

Шта знам, можете да погледате, а и не морате. Мало нејасан крај, као и цела радња. Филм има својих добрих момената, али свеукупан дојам - прилично танко. Није за забаву, превише је озбиљан за то, али му збиља баш не иде.

Primetio sam da su mi postali zanimljivi stari filmovi koji su mi bili dosadnjikavi kada sam ih gledao pre nekoliko decenija.
Verovatno sam promenio misljenje o tim filmovima najvise zbog nostalgije ali moram reci i da su filmovi iz svake decenije proslog veka imali specifican šmek i drugaciji nacin reziranja filmskih scena od danasnjih filmova.
Gledao sam na jednom tv kanalu film sa Staloneom i Banderasom pa zbog toga komentarisem stare filmove.
Taj film mi je bio zanimljiv zbog akcionih scena koje se razlikuju od onih koje gledamo u danasnjim filmovima.
Drugi film nisam skoro gledao ali ostao mi je u secanju sto se ne desava cesto posle gledanja novih filmova prethodnih godina.

Rental family 7/10

Леп филм, ово се ретко виђа у Холивуду , нажалост. Лепо је Фрејзер изнео улогу. Вреди погледати. Препорука.

Nešto mi pade film na pamet pa da ga reprizima.

Nisam se pokajao. Odličan i dalje.

8/10

Ne secam se sada vecine detalja, ali scenu sa matorim tesko da cu zaboraviti. Odlican film, nekako tezak ako se dobro secam.
Људи моји, шта сам погледао. Није за мене, дефинитивно. Скоро-па-експлицитне геј сцене са неким уврнутим и маторим ликовима, педофилија, страшно. Једва сам погледао. Баш тежак филм.

Људи моји, шта сам погледао. Није за мене, дефинитивно. Скоро-па-експлицитне геј сцене са неким уврнутим и маторим ликовима, педофилија, страшно. Једва сам погледао. Баш тежак филм.
Hvala na upozorenju, bas sam hteo da ga pogledam veceras.

^
ddclinteastwood-ddgrantorino.gif

Eh... a ja jos namerno necu da spoilujem, pa samo spominjem scenu sa matorcem i onda ga ti dokrajcis 😄

Hvala na upozorenju, bas sam hteo da ga pogledam veceras.
Nije klasicno odradjeno (koliko se secam) kao u filmovima novije produkcije, vec u celoj toj nekoj prici ima vise smisla i svakako vredi pogledati. Doduse, ne bih bas preporucio gledanje u porodicnoj atmosferi.

Nazad
Vrh Dno