Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

Imam pitanje za znalce
Hrvatski eon,instalirao app na firesticku a oni to računaju pod tv,znači jedan slot zauzet
Dali mogu da instaliram i gledam eon na kodi(sa dexe repo-a )zbog zauzeca slotova jer jedan ovaj osnovni vec zauzet ?

Evo jedam mali off-topic od mene 🙂

Pre koji sat objavio sam i zvanicno XBMC 4.0 za OG Xbox! Bice objava i na blogu Kodija i dobicemo jedan thread na njihovom forumu.

Ako imate ovaj Xbox probajte pa pisite utiske u temi od toj konzoli.

GitHub repo: https://github.com/antonic901/xbmc4xbox-redux

Evo jos jedan mali off-topic vezan za Xbox. Pre koji dan sam dodao zvanicni Jellyfin addon u zvanicni repo XBMC-a i sada je moguce gledati Real Debrid sadrzaj zahvaljujuci Jellyfin serveru. Evo jedan kratak video na tu temu 🙂

H.263/720p izgleda sasvim pristojno na 32" kada se gleda iz daljine, a za nostalgicare ovo je definitivno najoblji nacin gledanja na CRT-u

Kodi 21.3 "Omega" - Release
splash.jpg

Download:
ARMv7A (32BIT)
ARMv8A (64BIT)

Full changelog from 21.2 here.

Poslednja izmena:
Starting Kodi (22.0-ALPHA2 (21.90.702) Git:20251220-d9d0be371d). Platform: Windows NT x86 64-bit
Using Release Kodi x64
Kodi compiled 2025-12-21 by MSVC 194234436 for Windows NT x86 64-bit version 10.0 (0x0A00000C)
Running on Windows 10 22H2, kernel: Windows NT x86 64-bit version 10.0.19045.6456
FFmpeg version/source: 8.0.1-Kodi
Host CPU: AMD Ryzen 5 2400G with Radeon Vega Graphics, 8 cores available
System has 16.0 GB of RAM installed
Desktop Resolution: 3840x2160 32Bit at 50Hz
Running with administrator rights
Aero is enabled
Display HDR capable is detected and Windows HDR switch is OFF
special://xbmc/ is mapped to: C:\Kodi
special://xbmcbin/ is mapped to: C:\Kodi
special://xbmcbinaddons/ is mapped to: C:\Kodi/addons
special://masterprofile/ is mapped to: C:\Kodi\portable_data\userdata
special://home/ is mapped to: C:\Kodi\portable_data\
special://temp/ is mapped to: C:\Kodi\portable_data\cache
special://logpath/ is mapped to: C:\Kodi\portable_data\
Webserver extra whitelist paths:
The executable running is: C:\Kodi\kodi.exe

i onda pustim i ništa ne diram i za pola sata RAM ide sa 400MB na 10 GB
Imam AF 2 skin i POV, FENAM i sve radi ko sat ali za pola sata RAM ide do fulla i čak ne možem normalno da gasim Kodija...
Sve živo setinge isprobao i ništa...i gle čuda LOG fajl nema nijedne greške ...

sam đavo vjerovatno 😀i majstori na Redditu ništa pa sam sam skontao... POV addon pravi probleme ne znam zašto jer u 21.2 radi OK... za sada FENam sa AF 2 skinom sve kako treba čak i bolje pogotovo brže... 🙂

Ljudi kakva je situacija trenutno sa addonovima koji mogu da koriste Real Debrid tipa kišobrani, fenovi i slično?

Jel se muče sa RD linkovima ili to radi kako treba?

Pitam jer je kod Stremija situacija mučna. Radi sad posle dva sata zabada. Nekada je do RD ali češće do add-ona. Pa rekoh da vidim kakva je situacija ovde i iskustva u zadnjih 10ak dana.

POV, FENLAM i Umbrella su za sada najjaći ... i sve radi kako treba 🙂
Rade i na Kodi Piers Alpha 2 verzija

Poslednji fenlite am je dodao opciju dodavanja google i grok ai kljuca (free) koji omogucava prikaz slicnih filmova ili serija na desni klik za izabrani... I mnogo bolje daje izbor nego sto to izbacuje trakt ili neki sl. sajt...

Bilo bi dobro da i na Kodiju postoji add on sa generisanim titlovima kao Subtito.com na Stremiu.

Покушавам да скинем 21.3, али сајт као да није доступан (мислим на део за преузимање). Није могуће скинути са сајта нити једну верзију за било коју платформу.

FenAM koristim ako je bitno, RD, za titlove opensubtitles.com i problem su titlovi. Samo utf8 pušta regularno, ostale sa hijeroglifima na našim slovima. Ubacio arial.ttf, Central European windows svuda gde treba i nema vajde. Neka ideja?
U Stremiu bilo koji titl sa opensubtitles učita bez hijeroglifa.

Покушавам да скинем 21.3, али сајт као да није доступан (мислим на део за преузимање). Није могуће скинути са сајта нити једну верзију за било коју платформу.
Pukli skroz, respository im ne radi, a ne može ništa da se instalira iz drugih jer su dependencies nedostupne.

Пробао ЕОН из @dEXE репоа - може да се инсталира. Остало неће ништа 😱

Skini ručno sa mirror šta ti treba 😅
Važi, a onda dependencies udare u stativu.

UPDATE 13 Jan 19:00 UTC: The servers didn't come back up for some reason - we've tried a few things, but that didn't work so we're now working with the hosting provider to resolve this. We don't yet have any timeline for resolution.

---

We don't do this very often, but, sometimes, life happens, and it's only fair to forewarn you.

We've been notified by one of our hosting providers of scheduled maintenance that will take our mirror servers off air for a while. During this window, you will not have access to downloads of anything we host - so, basically any new downloads of the Kodi application and add-ons. Kodi itself will remain available where it's hosted in a third-party repository (e.g. an app store).

Nazad
Vrh Dno