Šta je novo?

Samsung Galaxy S21 FE

Godine.
Moj je sada na 3ipo godine i dešava se da krene da puni, pa uspori. Ako ne obratim pažnju, skoro da prestane da se punim. Otkačim, zakačim, sve radi bez greške.

Isto se dešava sa punjačem, Powerbank, auto punjač i više kablova. Nema djubreta u slotu za punjenje. Prosto mu ističe resurs.

Ma jasno, nego su nam telefoni već dovoljno stari da počinju da otkazuju svi mogući segmenti sklopa.

Praktično sve.
Ja računam da mi je nakon hard reset potrebno skoro celo jedno radno vreme da sve namestim na svoje mesto.

Bekapi su ok, ali dosta toga mora ručno.

Uradio sam update softvera sa androida 14 na 15,ONE UI 6.0 na 7.0.
Koliko vidim (a mucim se podosta da namestim) izgleda da vise nema aod da moze da bude sa strane ekrana?

Ne tu nego kao pre apdejta.

Prilozi

• Messenger_creation_F8E48E70-2EAE-4CC2-88DE-58F89FA26F20.jpeg
    Messenger_creation_F8E48E70-2EAE-4CC2-88DE-58F89FA26F20.jpeg
    144.3 KB · Pregleda: 60
Nakon prelaska na S25+ (skoro identičan osećaj u ruci, odlična zamena i svakako je osveženje što ne razmišljam o bateriji) sam konačno odradio update sa A12, pa redom. Trajalo je ukupno 4 ili 5 dana, jer je dizao verziju po verziju, a negde i neki među apdejta, pa mu svako veče kažem, nastavi dalje.

Odradio sam hard reset, ali je tražio account password i pin, ne sećam se kojim redom, na prvom butovanju.
Nisam ga posle koristio, pa nemam pojma koliko sada traje baterija u realnom radu.

Kako da ga full resetujem, da se više ne seća da je imao moj acount na sebi? Da ga vratim totalno na fabrička podešavanja.

Da li je neko menjao bateriju na S21FE?

Nije da telefon nema vrednost, pa da ga ostavim u nekoj fioci, kao i sve telefone tokom godina, gledam oglase, rekao bih da može da se dobije 100eur, ali opet, treba mi jedan telefon samo za pozive i auto responder SMS, ali mora da radi i WiFi u pozadini, zbog nekog trigerovanja, pa ako bih da ga vratim u funkciju, verovatno bi zamena baterije bila poželjna.

Da li je neko menjao bateriju na S21FE?

Nije da telefon nema vrednost, pa da ga ostavim u nekoj fioci, kao i sve telefone tokom godina, gledam oglase, rekao bih da može da se dobije 100eur, ali opet, treba mi jedan telefon samo za pozive i auto responder SMS, ali mora da radi i WiFi u pozadini, zbog nekog trigerovanja, pa ako bih da ga vratim u funkciju, verovatno bi zamena baterije bila poželjna.
Ja sam menjao letos u Pančevu, 6000 din platio sa zamenom i radi odlično. Navodno je original, a koliko sam video, potpuno indentična sa originalom koju sam zamenio.

A je li neko možda imao problema sa signalom i mobilnim netom? Od pre dve nedelje je počeo da me nešto zeza, ima signala, ima 4g+ ali internet ne radi i nedostupan sam. Pa radi na tren ili se prekine u toku razgovora, ili me sagovornik ne čuje a ja njega čujem. Onda ne mogu da otvorim ništa ili otvara kao da imam ADSL, pa onda na trenutke radi pa opet i sve tako u krug. Stavljao drugu karticu, isto se ponaša. Ne Wifi radi normalno. U suštini, 85% vremena ne radi kako treba.

• Like
Reagovanja: PJ
Nakon prelaska na S25+ (skoro identičan osećaj u ruci, odlična zamena i svakako je osveženje što ne razmišljam o bateriji) sam konačno odradio update sa A12, pa redom. Trajalo je ukupno 4 ili 5 dana, jer je dizao verziju po verziju, a negde i neki među apdejta, pa mu svako veče kažem, nastavi dalje.

Odradio sam hard reset, ali je tražio account password i pin, ne sećam se kojim redom, na prvom butovanju.
Nisam ga posle koristio, pa nemam pojma koliko sada traje baterija u realnom radu.

Kako da ga full resetujem, da se više ne seća da je imao moj acount na sebi? Da ga vratim totalno na fabrička podešavanja.
Pre reseta obrisi Google nalog sa telefona (a najbolje sve naloge koje imas ali je bitno da sve google naloge obrises) i onda uradi reset. Nakon prvog paljenja, nece ti vise traziti da se ulogujes na google nalog. Onog trenutka kad obrises Google nalog, tvoj telefon se automatski raskaci sa tog naloga, fakticki postaje Android telefon koji nije povezan ni na jedan Google nalog i nece te pitati (nakon reseta) da se ulogujes na nalog koji je povezan sa tvojim telefonom.

• Like
Reagovanja: PJ
Pre reseta obrisi Google nalog sa telefona (a najbolje sve naloge koje imas ali je bitno da sve google naloge obrises) i onda uradi reset. Nakon prvog paljenja, nece ti vise traziti da se ulogujes na google nalog. Onog trenutka kad obrises Google nalog, tvoj telefon se automatski raskaci sa tog naloga, fakticki postaje Android telefon koji nije povezan ni na jedan Google nalog i nece te pitati (nakon reseta) da se ulogujes na nalog koji je povezan sa tvojim telefonom.
Da, shvatio sam to nakadno. Imao sam 4 naloga na telefonu i iz nekog razloga sam ostavio jedan.

Donosi li neka poboljsanja ovaj novi update, ako je neko slucajno instalirao?

Prilozi

• Screenshot_20260126_183005_Software update.jpg
    Screenshot_20260126_183005_Software update.jpg
    82.4 KB · Pregleda: 32
Nazad
Vrh Dno