Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Za aktivaciju sacekaj malo mislim da se ne uključuje instant volte kad ukucas kod. A kod ovoga drugog mora da je bag sto ostaje 4G+. Trebalo bi da je tokom poziva samo 4G aktivan
Nisam imao mira 😆.

Uključio ponovo volte. Danas sve šljaka normalno. Ne prekida se veza. Ostaje 4G+ pri pozivu. Baš obratio pažnju na to. Surf radi normalno, dok telefon zvoni. Zvao sam sa drugih brojeva isti broj, zvoni. Odgovorio na poziv. Ne prekida ni tada. Dakle odlazni i dolazni pozivu su ok. Ne znam šta da kažem. Testiram i dalje.

Poslednja izmena:
da li sevkod svih operatera uplaćen kredit anulira po isteku roka za dopunu kredita, ili samo kod Yetela tako, da li je neko proverio? Dva puta dopunim sa po 300 din da održavam broj i malo posle onog roka mi pojedu kredit i bude 0 dinara....m

Hteo bih A1 pripejd da prenesem na Yettel pripejd, ali ne na voice paket, vec na internet Turistički paket.
Da li je to neko radio do sad i da li je to moguće?
Iz Yettelove korisničke podrške primam konfuzne odgovore.

da li sevkod svih operatera uplaćen kredit anulira po isteku roka za dopunu kredita
Naravno, pa to i jeste cela suština isteka: kad nešto istekne, nestalo je zauvek. Ako hoćeš da se zadrži, moraš da na svaka dva meseca (u roku) dopunjavaš po makar 300 dinara. U tom slučaju su ti isplativiji svi drugi operateri, budući da je kod njih minimalna uplata 200 dinara, dok kredit traje tri meseca, dakle manje novca, a duže trajanje. Prošle sedmice je baš bilo pitanje o održavanju broja, pa preporučujem da pogledaš ovaj moj odgovor, gde sam tabelarno sumirao stanje. Za ta potrebe su najbolji MTS i Globaltel.

I meni uskoro isticu 2 broja na 12m besplatnom Mega planu u A1, pa razmisljam, sta i kako dalje...
Da li Globaltel daje neke povoljnosti za prelazak kod njih, van onih na sajtu, tipa niza cena Freepaid-a narednih par meseci, itd.?
Sta je trenutno najbolja varijanta?
Bukvalno ništa pametno nisam našao. Ti?

@alter
Od svega, mozda mi je za jedan broj najbolja opcija, koju su davali ako se inicira prelazak sa A1, 6m 100%, a ostatak 50% za Neo Surf(prosecno na 2 god., izadje 713din mesecno), tu se uklapa dosadasnja potrosnja, svega ima dovoljno, a drugi broj moze i da ostane na prepaidu u A1 bez paketa, jer koristi starija osoba i uglavnom je mi zovemo, a uvek ima kredita za cimanje ili poziv ako zatreba, a net ne koristi uopste...

Mozda, pokrenuti prelazak u Globaltel, pa ako ne ponude neku kontraponudu, posle 2 meseca, ako sam dobro skontao, opet moze nazad u A1, na 6m besplatni Mega plan, koliko sada nude....🙂

Dobar dan. Par pitanja vezanih za pripejd...
Prvo, da li operateri nude 5G u okviru pripejd paketa?
Zatim, vidim da ljudi hvale Globatel... Da li je funkcionalno jednak ostalim operaterima, tj. nema nekih ograničenja u vidu servisa, primanja SMS poruka? Sledeće pitanje vezano za Yettel, vidim da jedini nemaju mesečni plan, pa me zanima da li je sa ovim pripejd plus paketom moguće iznova aktivirati ovaj 15-dnevni paket koji je dostupan u startu? I za kraj, da li mogu dva broja da imam registrovana na svoje ime kod jednog operatera?

Hvala unapred.

Dobar dan. Par pitanja vezanih za pripejd...
Prvo, da li operateri nude 5G u okviru pripejd paketa?
Da.
Zatim, vidim da ljudi hvale Globatel... Da li je funkcionalno jednak ostalim operaterima, tj. nema nekih ograničenja u vidu servisa, primanja SMS poruka?
Globaltel mane:
  • Prijem raznih servisnih SMS poruka (tranzakcione, 2FA, 3dSecure itd...) mogu biti problematične.
  • VoLTE ume da bude problematičan, recimo da radi za odlazne a ne i za dolazne pozive, kada se koristi bez VoLTE-a radi, kvalitet poziva zavisi da li će mreža sa 5G-a ili 4G-a da te baci na 3G ili čak na 2G prilikom poziva, dešava se da i u zoni odlične 3G pokrivenosti telefon ode na 2G delimično rešenje je isključiti 2G u podešavanjima telefona, ali to znači kad si u zoni lošeg siglala postoji mogućnost da budeš nedostupan.
  • Roaming internet radi samo kad APN podesiš na globaltel, dok u Srbiji radi i sa klasičnim mts APN-ovima
  • Roaming pozivi na AP KIM preko IPKO mreže umeju da prave problem, nisu pouzdani
Sledeće pitanje vezano za Yettel, vidim da jedini nemaju mesečni plan, pa me zanima da li je sa ovim pripejd plus paketom moguće iznova aktivirati ovaj 15-dnevni paket koji je dostupan u startu?
Nije moguće, moguće je aktivirati dodatke ili "peronalizovane ponude" uglavnom na 7 dana.
I za kraj, da li mogu dva broja da imam registrovana na svoje ime kod jednog operatera?
Možeš i 100 ako hoćeš, Srbija nema limit što se toga tiče. Ja imam 10+ kod jednog kao prepaid.
Nema na čemu.

Nije moguće, moguće je aktivirati dodatke ili "peronalizovane ponude" uglavnom na 7 dana.
Pripejd Plus je zapravo sam po sebi dodatak, s tim što je prva aktivacija bonus, kao dobrodošlica, ali makar novi korisnici je mogu iznova aktivirati. To, naravno, važi samo promotivno, trenutno do 2. marta, ali tu promociju unedogled produžavaju već duže vreme. Stoji da uvek mogu da je ukinu, pa nije sigurica, ali trenutni standard je da se može produžiti.

Screenshot_20260115_150342_Captive Portal Login.png

Booo, isteklo mi danas / jutros 12 meseci dž Mega i sram ih bilo nisu ponudili još 90 dana 😅

Pojma nemam koji će sledeći potez da mi bude sa tim brojem. Verovatno da nisam potrošio preko 2GB neta zbirno za tih 12 meseci ali opet je krš u retkim momentima kad nisam na WiFi da budem skroz offline kao poslednji klošar...
Tipa juče sam registrovao kola i čekao sat vremena da završe tehnički pregled.

Je l' sveža informacija? Znam da je ranije bilo tako, ali sam nešto mislio da su ukinuli u međuvremenu. Sada na ovoj stranici posvećenoj registraciji za često postavljano pitanje Da li mogu da registrujem više brojeva na svoje ime? stoji kratak odgovor Možeš da izvršiš registraciju više brojeva na svoje ime. Čudno bi mi bilo da tu ne pomenu ograničenje ako ga i dalje ima.

Meni je logicno da do 10 brojeva(mada je i to mnogo) tretiraju kao normalno sve preko toga je komercijalna upotreba.

Imao sam 3 broja na A1 MP, jedan uskoro isiče, druga 2 su već istekla. Plan je da na svakom aktiviram Dobar plan na po mesec dana da utrošim kredit, a nakon toga bih glavni broj preneo na Postpaid, gde bude najbolja ponuda, verovatno A1, a preostala 2 broja bih održavao na pripejdu.

Pitanje,
ako aktiviram plan malo pre isteka kredita, da li će moći da se koristi tih mesec dana, a kada istekne plan (i kredit već istekao), da li ću moći da zatražim prenos (vrv Globaltel, za održavanje broja) ili ću morati da uplatim još 200 din?

Supruga je bila na besplatnom Mega planu kod A1, podnela je zahtev za prenos broja u Globaltel i danas joj je od A1 stigla poruka sa ponudom do kraja dana: 6 meseci besplatno / 18 meseci 50% popusta za nekoliko tarifa: Neo 5, Neo Surf, Start i Neo 30.

Dali ima i dalje u A1 mega plan besplatno i koliko , kako prebaciti Globaltel karticu u A1 ici u poslovnicu ili preko agenta
Hvala za info

traje idalje, svrati u poslovnicu i trazis prenos, to je to

90 dana besplatnog Mega plana isteklo mi je juče. Mislio sam da je gotovo sa korišćenjem tog broja.
Kad slučajno proverih u aplikaciji, A1 mi je poklonio još jedan mesečni plan.
Ranije mi je pisalo da mi tih 90 dana važe do 22.01. a sada piše do 23.02.
Da li se još nekom ovo desilo.
Kako god, hvala im.

To mogu na kevinom broju tek za mesec dana da proverim, kada joj istekne ovaj bonus od 90 dana 🤣

Da li istekom kredita u A1 prestaje mogucnost korscenja saobracaja iz aktiviranog plana koji ima duze trajanje od kredita?
Konkretno, kredit istice 26.1, a Dobar plan 3.2, jel' moram da uplatim npr. 200din, da bih mogao da koristim Dobar plan i posle 26.1., odnosno od 27.1 do 3.2?
Sve mi se pomesalo, mislim da treba da uplatim, al' neka potvrdi neko...😀

Tako je, moraš da uplatiš, jer istek kredita zvanično (a i u praksi, naravno) briše sav aktivan sadržaj, nezavisno od njegovog trajanja. To se odnosi čak i na Mega planove na poklon.

Tek sad videh da je na ovoj strani pitano u vezi kredita i plana, a ja jos pretrazivao temu...😳🙄

Ćale se prebacio iz Globaltela u A1. Sve je super prošlo, sve radi. Posle par sati korišćenja uočio je dva problema. Prvi ne radi VoLTE i ne može nikako da uplati kredit online preko njihovog sajta. Dobija poruku da je broj nevažeći.

Možda je malo glupo pitanje, ali da probam.
Uzeo sam A1 prepaid karticu u petak, i nisam imao vremena do danas da je ubacim u telefon. Da li period od 30 dana počinje od petka kada je broj registrovan ili kad ubacim karticu u telefon?

Što se tiče dodatnih 90 dana besplatnog Mega plana, meni deluje da to produženje nisu dobili oni koji su počeli 12m beseplatno Mega plan da koriste od čini mi se Decembra 2024 i kasnije, (moguće i Novembar 2024), a da su dodatnih 90 dana dobili svi, tj. imali mogućnost da aktiviraju, oni koji su počeli ranije da koriste besplatan Mega plan.
Meni na dva broja nije ponuđeno dodatnih 90 dana, jedan prebačen u A1 u Decembru 2024, drugi u Januaru 2025. Još merkam gde ću sa tim brojevima, trenutno aktivirao Dobar plan na jednom, drugi čisto održavam.
Najverovatnije će preostali prikupljeni kredit, od održavanja kartica u životu, otići u humanitarne svrhe SMS-om, pa će brojevi preći u neku drugu mrežu.

Nazad
Vrh Dno