Šta je novo?

A1 Smart Box (2025/2026) [nije tema za A1 Xplore TV aplikacije]

@nidzakv
Ima li nesto da valja? Video za broj uredjaja, daljinac (pa to je gore od d3 mini, tamo si mogao nekoliko bar tastera), remotavanje nema preview... Da li nevezano imas nesto sto bi pohvalio, nesto korisno sto mozda nema na eon?

Internet je super. Wifi kida i 2.4 i 5ghz. Box je dosta brz. Namestio sam HBO i Netflix, i uskoro YouTube premium. Ali nedostaju mi N1 i Nova, neću nikad da se naviknem. Generalno interfejs jendobar. Ko gleda tv naći će nešto interesantno. Veoma brzo menja kanale. Da, kvalitet slike je lošiji od eon-a jer imam i jedno i drugo. Generalno je ok, nisam se pokajao.

Daljincu ne fali ama baš ništa. Nekoliko puta bolji po izdržljivosti od nesrećnog MTS Iris-ovog. Što se funkcionalnosti tiče nedostaje između ostalog i to dugme za prethodno gledani kanal ali više je to opcija same tv nego što je do daljinskog naravno. Za preview smo rekli da postoji pregled odnosno prozor kod prethodno gledanih emisija ali ne i live. Prebacivanje kanala momentalno. Instalirao solidan broj app, rade dobro i Stremio i par ovih (ne)plaćenih platformi tipa HBO Max, Netlix, Skyshowtime. Boks ima dobre performanse uglavnom a što se tiče same tv svakako ima prostora za neko poboljšanje a o svemu tome smo već pisali na temi koja je za to. Internet isto šljaka kako treba.

Videh da A1 nudi novi tzv 5g Kucni Net Duo, Net+Tv. Posto se uz skuplji paket dobijaju 2 A1 smart boxa da li bih te boxove mogao da koristim na dva mesta, jedno u stanu a drugo na selu vikendom? Na oba bi islo preko A1 kucnog neta.

Pretpostavljam da je odgovor pozitivan. Ja sam jedan boks iz optičke varijante odneo čisto da probam na par km udaljenu vikendicu i gde povezao na komšijinu optiku (koja nije A1) i sve bilo ok. Isto je to ili slično i sa kućnim, treba ti samo dobar signal.

Koristim nekih mesec i po dana. Uređaj je *****.

Instalirao sam na android boxu MX player i Nova player, ali kada ubacim USB android box napiše da postoji problem sa diskom i ne otvori ga. Niti mogu da otvorim usb preko nekog file manager programa

Imam android box pored, mislio sam da će raditi, ali bukvalno da bih gledao filmive na android boxu moram da A1 isključim iz struje, jer koje god dugme da pritisnem na daljinskom androd boxa na tvu odmah prenacuje na A1 box.

Kod Yettela je ovo funcionisalo. Ovde ne radi.

Inače pokušao sam i sa HDD eksternim i sa USB, i exfat i ntfs formatirao usb diskove. Jednostavno box ne vidi usb. Sad televizor da menjam ne mogu, jer tih dimenzija više nema, i kako rešiti prohlem sa android boxom?

Ima daljinski problema, pisali smo već o tome, kod mene pravi problem u kombinaciji sa Tesla TV.

Što se tiče android boksu, brdo app sam instalirao koje rade dobro, imam vlc i Nova player, skinuo iz store neku app file manager koju mi predložio i nema šta nisam otvorio sa 3 različite fleške. Ovo sve na 2 različita boksa primenio.

Ima daljinski problema, pisali smo već o tome, kod mene pravi problem u kombinaciji sa Tesla TV.

Što se tiče android boksu, brdo app sam instalirao koje rade dobro, imam vlc i Nova player, skinuo iz store neku app file manager koju mi predložio i nema šta nisam otvorio sa 3 različite fleške. Ovo sve na 2 različita boksa primenio.
Nije prohlem instalirati aplikacije. Instaliraju se bez problema. Problem je što ne očitava usb diskove. Odnosno registruje da postoje, ali javi problem sa diskom. Jedino mi ostaje da pokušam da ga formatiram preko android boxa, pa da vidim da li će na računaru da ga iščita.

Probao sam i razne veličine diskova, jer znam da neki android uređaji, odnosno televizori, neće da očitaju flash memorije veće od 32 Gb

Probao sam i exFAT i NTFS, ali ne bih koristio FAT32, jer onda ne mogu da stavim fajlove veće od 4gb

Pokušaj to sa formatiranjem preko android boksa, ima ta opcija naravno. Ja sam probao na fleškama od 4,16 i 32 gb ali nema razloga da ti ne verujem da je problem preko 32, mogao bi još neko da napiše ako je nešto slično pokušao. U principu gledam Stremio na tom boksu, ove fleš uređaje čisto probao jer imao neke sadržaje na njima. Mislim da to niko i ne koristi.

Sam rad na boksu sa raznoraznim app je maltene besprekoran bilo da je u pitanju Stremio, Netlfix, HBO Max, Skyshowtime, YT, Apolon, RTS Planeta...

Instalirajte X-plore na primer. Idete u aplikacije i nađete ga pa dajte dozvolu za sve fajlove. Tada bi trebalo da se pojavi USB.

Instalirajte X-plore na primer. Idete u aplikacije i nađete ga pa dajte dozvolu za sve fajlove. Tada bi trebalo da se pojavi USB.
Probao više aplikacija. Ne vidi fleš. Fleš vidi kao lošu memoriju, kojoj ne može da pristupi, i nudi samo opciju da se formatira usb.

Da li vam radi 5.1 zvuk preko Xplore-a, HBO Maxa, Skyshowtime i td.? Ja nikako da ga nateram da pusti preko av risivera. Samo stereo

Da li imate delay prenosa? Pricam s mojima koji su u drugom gradu, manjem, koriste MTS usluge, kod mene utakmica vise od 30 sekundi kasni...

Kod mene manje vise u isto vreme kao i mts. Mozda sekundu kasni

Код мене на тв-у касни 10-20 секунди у односу на рачунар (xploretv.rs).

Da li je neko instalirao iris smart tv na ovaj box, a da ga koristi na a1 5g kućnom net-u? Kakva su iskustva?

Poslednja izmena:
Da ogovorim sam sebi, radi Iris na a1 box-u.
Podešavam ga i spremam za matorce, još da pokušam RTS planetu da instaliram, nema je na play store A1 box-a.

@kiboni
На почетном екрану апликације xploretv, у подешавањима (горњи десни угао, поред сата), па има опција "Понашање при покретању",

Da li neko zna mozda zasto cesto sa xplore-a izbacuje na prvu stranu netflixa? Roditelji mi se zale da im dnevno izbaci tako 7-8 puta dok gledaju tv. Nisu aktivirali Netflix. Nisam tu, pa ne mogu da proverim. Kazu da im je tako od pocetka. 20ak dana kako su im uveli A1 optiku. Žalili se na 0601234, upisali reklamaciju i posle 7 dana je odbili. Oni poludeli. Na mts optici im se to nije desavalo nikada

Da li neko zna mozda zasto cesto sa xplore-a izbacuje na prvu stranu netflixa? Roditelji mi se zale da im dnevno izbaci tako 7-8 puta dok gledaju tv. Nisu aktivirali Netflix. Nisam tu, pa ne mogu da proverim. Kazu da im je tako od pocetka. 20ak dana kako su im uveli A1 optiku. Žalili se na 0601234, upisali reklamaciju i posle 7 dana je odbili. Oni poludeli. Na mts optici im se to nije desavalo nikada
Ima na daljinskom dugme Netflix, možda greškom pritisnu to dugme i odvede ih na početnu stranu te app. Možda kažem, nzm šta bi drugo moglo da bude.

I meni jedino Netflix taster pada na pamet, mozda defektan daljinac. Kada odaberu nesto sto ce duze gledati, neka izvade baterije iz daljinca. Ako i tada prebaci na Neflix, onda je problem na drugom mestu.

Da li neko zna mozda zasto cesto sa xplore-a izbacuje na prvu stranu netflixa? Roditelji mi se zale da im dnevno izbaci tako 7-8 puta dok gledaju tv. Nisu aktivirali Netflix. Nisam tu, pa ne mogu da proverim. Kazu da im je tako od pocetka. 20ak dana kako su im uveli A1 optiku. Žalili se na 0601234, upisali reklamaciju i posle 7 dana je odbili. Oni poludeli. Na mts optici im se to nije desavalo nZbog daljinskog i tvojih roditelja
Drugi su ti već odgovorili 100% je to znam po mojim starijim ukućanima kojima se to često dešava.Znači kombinacija loše rešenog daljinskog na kom ima to ogromno dugme za netflix koje je jako osetljivo i navike starijih kako drže daljinski da ga stežu ili drže u rukama i kad promene kanal, dovoljno je malo da ga dodirnu dlanom to dugme kad stegnu daljinski a zbog svojih dimenzija da reaguje. Isto tako kad jedno drugom dodaju daljinski 99% postoji šansa da će onaj ko prihvata daljinski stisnuti to dugme ili ono od a1. Reci roditeljima kad im se to desi da strelicom samo idu unazad mislim da su 2-3 klika na strelicu dovoljna da ih vrati na program koji su gledali ako je stisnuti dugme od netflix,a ako je ovo od a1 samo ok i ponovo su na programu uživo.

I meni je palo na pamet da je do daljinskog. Kazu da ne stiskaju sami i da se desava i dok je daljinski na stolu. Da probaju da izvade baterije, a ako i to ne dovede do resenja, da probam ovo sto shaman pominje.

@Edit

Nazalost, nije do daljinca. Sad su izvadili baterije i posle 10ak minuta se opet pokrenula prva strana Netflixa. Onaj deo gde treba da se uloguju.

Poslednja izmena:
Ja sam matorcima pre par dana podesio ove A1 boksove, daljinski su zaista nezgodno rešeni, osetljivo deluju, centralno dugme sa strelicama okolo i ok dugmetom u sredini je nekako nagurano u odnosu na ostala dugmad, pozicija dugmeta za Netflix je baš baš nacrtana blizu tih strelica tastera, tako da ako neko ko ima običaj da dok gleda tv drži daljinski lako može da ga aktivira.
Ja sam samo disejblovao Netflix aplikaciju u listi, bez istalacije nekog dodatnog programa, Netflix je nestao iz liste aplikacija, a sada kada se pritisne Netflix dugme na daljinskom, ništa se ne dešava.
Da li će to da utiče na stabilnost rada A1 box-a ne znam, za sada sve radi kako treba.

Ja sam matorcima pre par dana podesio ove A1 boksove, daljinski su zaista nezgodno rešeni, osetljivo deluju, centralno dugme sa strelicama okolo i ok dugmetom u sredini je nekako nagurano u odnosu na ostala dugmad, pozicija dugmeta za Netflix je baš baš nacrtana blizu tih strelica tastera, tako da ako neko ko ima običaj da dok gleda tv drži daljinski lako može da ga aktivira.
Ja sam samo disejblovao Netflix aplikaciju u listi, bez istalacije nekog dodatnog programa, Netflix je nestao iz liste aplikacija, a sada kada se pritisne Netflix dugme na daljinskom, ništa se ne dešava.
Da li će to da utiče na stabilnost rada A1 box-a ne znam, za sada sve radi kako treba.
Osoba A
Slika i prilika,
Reda i zakona.

Ako ti je nick po pesmi Morta 😉
Probacemo i to.

kako izgleda box odnosno kako se povezuje? da li kao kod MTS
Ruter>stb>tv i sve to kablom ili wifi
Pitam upravo zbog kašnjenja i da li uopšte postoji mogućnost povezivanja kablom?

Povezuje se wi-fi box ima i LAN priključak tako da može i kablom,ali oni ne rade razvlačenje kablova do box uređaja. Inače je svjedno kako je povezan neće biti manje kašnjenja u odnosu na to kad koristiš Iris box ili eon box za uživo program.

Nazad
Vrh Dno