Cepa me jako 8/10 lavaza crema aroma zlatno braon! Sta predlazete da je samo produzim ili juriti neku kafu koja ima vise arabice ? Dajte mi neki savetNemoj.
Cepa me jako 8/10 lavaza crema aroma zlatno braon! Sta predlazete da je samo produzim ili juriti neku kafu koja ima vise arabice ? Dajte mi neki savet
| Sadržaj kofeina: | srednji sadržaj kofeina |
| Intenzitet: | jak (8/10) |
Ova kafa ima koliko se secam 80-90% robuste. Pokusaj sa DiGrano - ona ima 30% robuste i sigurno nije jaka. Naruci 500g za probu.Jurim onda arabike! Neko iskustvo sa ovom kafom ? https://kafecentrala.rs/cdn/shop/files/amigos_qualita_extra_bar_1kg_main.jpg?v=1710464161&width=493
Vidim da je i ona puna robuste!
tako je videh i ja malo pre, 500gr, minimum pakovanja 2 komaTa!Tek sa 1kg je besplatna dostava
Da, da, na tu sam mislio, i probao sam je, i znam da ne pravi kofeinski kick, jer nije jaka.Di Grano espresso 500g – DostavaKafe.rs
dostavakafe.rs
Na ovu si mislio ? 70 arabice je 30 robusta! Probao si je ili ?
Hvala ti probacu jeDa, da, na tu sam mislio, i probao sam je, i znam da ne pravi kofeinski kick, jer nije jaka.
Ja je koristim od sredine novembra, ali iskljucivo za mlecne napitke i sasvim mi je ok (i za goste, kad dodju na kafu 😉). Probao sam cist espreso i ristreto i nije mi se svideo ukus iako nije prepecena kafa, a pri tome je i sveza, ali negde se izgube one tradicionalnije note espresa (tipa tamnije cokolade, lesnika i sl). Bukvalno mi ima neki nedefinisan ukus (ili barem ja ne mogu da primetim). Mleo i na ravnim nozevima i na konusnim i ista prica.Hvala ti probacu je
Ja trenutno pijem Lavazza Oro, ekstrakcija mi je 1:3... Osecam da ima kofeina, ali ne bih mogao da kazem da je jaca od neke u kaficu... Mada je to individualno...Definitivno! Desavalo mi se pre kad sam pio taj julius po kaficima do pola sa hladnim x2, da posle drugog espressa se tako isto osecam kao i ovih dana na Lavazzi zlatnoj! Zato kazem treba mi neka druga kafa :] Probacu sa Di Grano sa vise arabice, a za popodne neki lavazza decof plavi!
Koliko je placas i gde! Meljes je sam ili u przioni? Nju cu naruciti makar 250 gramaJa trenutno pijem Lavazza Oro, ekstrakcija mi je 1:3... Osecam da ima kofeina, ali ne bih mogao da kazem da je jaca od neke u kaficu... Mada je to individualno...
Ne volim kakao, jednostavno ta prva mi je must have! Drugu mogu da izbacim, ali probacu sa lavazza oro, ako vidim i dalje probleme, idem na drugu lavazza decaf!Zašto ne izbaciš jednu kafu ako ti toliko smeta? Bolje da popiješ kakao a i zdraviji je.
Da da jasno mi je za robustu, idem na arabicu, vec narucio da probam prov lavazza oro pa cemo videti posle!@beatport
A kako se ogleda taj kofeinski kick ?
Ako je kofein ono što ti zaista osetiš, onda ili smanjiš dozu ili uzmeš 100% arabiku ili na kraju krajeva, pređeš na decaf.
Lavace i druge komercijalne kafe imaju priličan postotak robuste koja ima skoro 2 x više kofeina po jedinici mase u odnosu na arabiku i takve kafe bi onda trebao da izbegavaš.
Ako imaš mlin, kupi lepo u Kafeteriji 250gr Brazil ili Kubu , obe su 100% arabike pa probaj čistu arabiku da vidiš da li ćeš i dalje imati problema sa kofeinom.
Ako i tada osećaš to što osećaš, onda decaf. Ako i tada imaš probleme, pređi na čaj od korena maslačka. Ukus je skoro kao kod kafe ali nema kofeina.
ne zovu je džabe LaVece...Da da jasno mi je za robustu, idem na arabicu, vec narucio da probam prov lavazza oro pa cemo videti posle!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari