Šta je novo?

Kućna multimedija Preporuka za soundbar

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Mare011

Cenjen
Učlanjen(a)
22.11.2012
Poena
180
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samaung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vec duze vreme gledam soundbarove ali nikako da se odlucim za neki, pa ako neko moze da preporuci nesto do 250eur?

Znam da ne treba da ocekujem neki vau zvuk ali uglavnom ce se korisiti za filmove mrzi me da ravlacim kablove po celom stanu za 5.1 sistem i bitno mi je da ima hdmi arc da mogu sa daljinskim od tv da kontorlisem soundbar

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Rešenje
Vredi li Samsung HW-B440 uzeti za 130€? trenutno je snižen na nemačkom amazonu, imam mogućnost da mi donesu, verovatno je to ustvari HW-B450 ali nisam siguran, pošto je model kao za nemačko tržište.
Ne mogu da se protegnem više, nažalost, a spram VOXovih zvučnika od 3W ovo će mi biti simfonijski orkestar
Pa za te pare sa komplet bežičnim zvučnicima je baš povoljan,ja sam uzeo Samsung HW-Q600C koji isto košta samo bez zadnjih satelita.Za iste ukoliko nađeš negde treba da doplatiš 200 tinjk jura što izađe dosta skuplje

Došao u temu da pitam za preporuku za soundbar za spavaću sobu, u užem izboru trenutno Samsung HW-Q600C ili Hisense HS3100 / AX3120G.

Prostor je oko 20m2, uzglavlje kreveta je uz zid, glava na oko 3m od TVa. Nisam planirao zadnje zvučnike uopšte (nema dovoljno prostora na noćnim stočićima, niti iza da ih kačim na zid, plus mislim da žena na tako nešto ne bi baš pristala 😉 ).

Namena serije (stalno), igranje (povremeno), filmovi (retko) tim redosledom, tako da mi "visinski" kanali nisu prioritet.

Budžet ne više od ~300, poželjno manje 🙂

Posle prepiske ovde na poslednjih par strana razmišljam i o AX5140Q, po cenu da ne koristim te zadnje zvučnike.

Sada pogledah jedan veliki domaći lanac, AX3120Q uz neki popust mogu dobiti za ~195eur.

Поново планирам да узме неки Soundbar за PS5 и Fox55web625 који су повезани.
За око су ми запали Xiaomi soundbar pro 2.0 или 2.1. 10.000/16.000 на КП.
Lg је доста скупљи
Зта мислите о њима, соба је 12/15км².
Да може и са мобилног да се пушта музика.

Колико је то реално јак звук 300W?

Волим Xiaomi још од Miui tom за Samsung S3.

Како повезати, тренутно је на HDMI повезан Ирис и Сони, понекад и лап топ?

Да ли оптиком а да контроле буди једноставне, рецимо све са магичним даљинским?

Tj, trilema u opciji je i samsung HW-Q800F
Pa taj, sigurno nećeš pogrešiti.

Ja sam njega uzeo originalno, pa posle prešo na 930 seriju sa zadnjim satelitima, jer je bilo jeftinije a bolje nego da za njega dokupljujem zadnje satelite.

Poslednja izmena:
Stigao juce Hisense ax5140q - za 31k mislim da je odlicna kupovina, mada tek treba da ih testiram kako valja.

Prvi utisak mi je da je povezivanje islo bas glatko, uparili su se bez problema i bukvalno mi nije trebalo duze od 10 minuta da ih postavim. Tek treba da namontiram zadnje satelite na zid - trenutno su na nekim kutijama, samo da bi bili podignuti od poda.

Povezivanje ne eARC preko ukljucenog HDMI kabla, a na Dahua Google TV-u odabran "Auto" kao opcija za Audio output.
Soundbar sam prikaze u kom modu radi, i kad se pusta Atmos sadrzaj, vidi se na displeju, tako da znas da nisi nesto zeznuo.

Sto se tice kvaliteta zvuka, videcu kad odgledam neki dobar film i kad namontiram satelite kako treba - za sad sam prilicno zadovoljan, ali ja sam prilicno nezahtevan korisnik, tako da mozda i nisam bas relevantan, samo mi je bilo bitno da dobijem surround zvuk.

Povezao sam i ja juce Hisense AX3120Q. Kupljen za spavacu sobu, buduci da sve cesce zavrsim tu da gledam serije, uz povremeni gaming.

Imao sam ogroman problem da pronadjem zasto racunar koji koristim u toj sobi daje samo stereo output. Posle dve reinstalacije drajvera (probao cak i neke matore) setih se da imam nakacen negde u lancu HDMI Audio extractor (koristio povremeno da povezem dva para slusalica na racunar) - cim sam ga izbacio, sve radi 🙂

Prvi soundbar u zivotu, nemam sa cime da uporedim u toj klasi (platio sam ga ~20k), ali definitivno ne zvuci lose. Bezicni bas je kul stvar, jos cu ga malo "prosetati" po sobi da vidim gde se najbolje uklapa. Mislim da bi mu falilo malo snage za veci dnevni boravak (tu poredim sa XTZ 10.17 Edge koji imam u dnevnoj), ali za manje prostorije je sasvim prihvatljivo.

Visinski efekti nisu ne znam kakvi, sto je verovatno posledica toga da je montiran na zid, ispod televizora, ali testiracu detaljnije ovih dana.

Planiram da za vikend probam razlicite rezime rada, pa cu se javiti sa dodatnim utiscima.

Preporuka za neki soundbar do max 150e sa wooferom? Ne treba nikakvo ludilo, samo da ima bolji zvuk od tv-a (to pretpostavljam nije problem) i da moze da se nakaci telefon preko bt i pusti muzika. Daljinski pretpostavljam da ima svaki 🙂

edit:

ovo je neki izbor:

eventualno (malo preko budzeta):

Treba da bude jednostavno dobavljivo, u domacoj radnji, bez jurnave za popustima, kuponima i sl.

Poslednja izmena:
Jel zna neko jel postoji negde kod nas da se kupi ovako neki nosač za satelite?
1768656351211.jpeg

Mene zanima gde ima da se kupi wall mount za soundbar ali neki malo dublji ili koji može da se proširi malo više ako je tog tipa - trebao bi mi od nekih 18,5cm tj. oko 7,5"...
Sam soundbar je širine 14,5 cm ali zeza HDMI koji je sa zadnje strane i za koji treba još dodatnog prostora do zida ...

Prilozi

• IMG_20260118_200153.jpg
    IMG_20260118_200153.jpg
    153.6 KB · Pregleda: 31
Mene zanima gde ima da se kupi wall mount za soundbar ali neki malo dublji ili koji može da se proširi malo više ako je tog tipa - trebao bi mi od nekih 18,5cm tj. oko 7,5"...
Sam soundbar je širine 14,5 cm ali zeza HDMI koji je sa zadnje strane i za koji treba još dodatnog prostora do zida ...
Набави угаони адаптер за хдми.

Nazad
Vrh Dno