Šta je novo?

Battlefield 6

Prodjose odmori i praznici, a nikakve vesti niti apdejta za igru.

Igraj dok ti se igra, dok imas volje. Bice novog sadrzaja sigurno. Ja sam vec spominjao da mi je zabavno ,kada mi dosadi prekidam pravim pauzu pa opet tamo na jesen pocinjem 😀

Ево и ја да напишем пар реченица после 25 сати играња на ПС5.
Мени је искрено ово баш лепа занимација.
Колега и ја преко ПС5 играмо скоро сваки дан по мало.
Графика је ок. Неке мапе су можда мало боље одрађене,неке мало пластично изгледају,мислим на графику.
Играм са тастатуром и мишем на конзоли и ради супер.
Е сад,снајпери проклети.... На неким мапама одлепи човек колико су доминантни. Као што је она мапа са оним нафтним бушотинама. Ту им ништа не можеш.
Оно што ми је овде проблем то је уочавање противника,мало сам очи већ и навикао али опет на неким мапама је катастрофа.

Најгоре су одрадили РПГ и борбена возила.
Не могу да верујем да са 4 ракете не могу да га уништим. Било да пуцам позади,напред,са стране... Као да је тенк за 23 век направљен... А има брда снимака и Украјине где на дрон накаче "метак" са РПГ-а и једним поготком га уништавају.

Полако дижем форму,по партији од 15 до 25 убиства имам.

Графика је ок. Неке мапе су можда мало боље одрађене,неке мало пластично изгледају,мислим на графику.
Е сад,снајпери проклети.... На неким мапама одлепи човек колико су доминантни. Као што је она мапа са оним нафтним бушотинама. Ту им ништа не можеш.
Оно што ми је овде проблем то је уочавање противника,мало сам очи већ и навикао али опет на неким мапама је катастрофа.

Не могу да верујем да са 4 ракете не могу да га уништим. Било да пуцам позади,напред,са стране... Као да је тенк за 23 век направљен... А има брда снимака и Украјине где на дрон накаче "метак" са РПГ-а и једним поготком га уништавају.

To ako si bas naleteo na neku uigranu ekipu snajperista, generalno su solisti, ja sam mozda svega jednom dva puta naleteo na takve i to mislim da je vise jer je nas tim bio los i da su nas stisli na spawn-u da ne mozemo iz baze da izadjemo. Lek protiv svakog snajpera je da se kreces konstantno, cik cak sprint slide crouch... Za rakete se slazem, mada nista sladje nego kad tenk razvali dobro postavljena mina.... Mora dvojica sa raketama inace ga inzenjer opravlja a ti trosis rakete za dzabe... Meni je laser tag jedan od najboljih dodataka, em oznacis vozila em kad se dron istrosi imas thermal za otkrivanje i tagovanje infrantry-a.

Снајпери на оној мапи са нафтним бушотинама су баш баш доминанти.
Могу да се крећем како год,ту увек имам огромних проблема.
Једино да пробам да се крећем као онај у филму Дина 2 кад избегава црва 😀

Vec sam pisao par puta lek za snajpere na Blackwell fields je SVK. Nemas odsjaj kao sto ima snajperska puska i skidas svakog u dva metka na bilo kojoj razdaljini. 6-8x nisan.

Tu mapu moraš dobro da poznaješ gde možeš da se krećeš tj. gde je rizično zbog snajperista.
I problem je do tima, ako oni imaju snajperiste moraš i tvoj tim da u tom trenutku.
Ja kad igra se prilagođavam situaciji, ako nagrnu sa vozilima uzima Engineer ako krene neki snajperista da me smara uzmem ja Recon i skinem ga.

Alternativa ako snajperista nije baš daleko SVK (DMR oružje).

Али светло од сунца на тој мапи ми је очајно урађено,убише ме очи колико покушавам да се фокусирам.

Smanji malo brightness i uključi vignette.

Battlefield 6 Screenshot 2026.01.11 - 23.24.11.81.png
Blackwell fields. SVK. Ali zato tim sacuvaj boze. Pola tima KD -2 😀
Izuva oruzje na ovakvim mapama. A tek kad naucis crosshair lead gde treba da ide vremenom na kojoj daljini. Znaci padaju kao muve.
Ostalo mi jos da otkljucam LERT 8.00X nisan i Full Angled underbarrel mada i Slim nije los nimalo. Ovaj NFX 8.00X je malo losiji za koriscenje, onaj je mnogo cistiji.Battlefield 6 Screenshot 2026.01.11 - 23.29.38.84.png

Poslednja izmena:

Ma jok nije uopste OP kontroler. Jos je on sam trazio i veci headshot multiplier.

Evo kako me je juce odvalio kontroler igrac (druga slika). Ono o cemu smaram nedeljama unazad. Ne postoji maltene ni jedan put da me ubiju, a da bar jedan headshot nije.
Prva slika nije kontroler igrac. Samo mi jedna stvar nije jasna. Gde me to pogodi u glavu sa 11 DMG prvo. Pa posle po 45. AHAHHAHHAHAHHAHAHAHAA moram da kazem kakvo smece od igre. Morbidno zvuci ali sada kada Zampella vise nije tu mozda i konacno dobijemo battlefield da valja. Iz mog iskustva rada u velikim kompanijama taj visoki management interesuje samo profit i njihovi bonusi i trendovi u gejming industriji. 10 godina je proslo i oni ne mogu da naprave jedan pravi Battlefield (kao sto su bili BF3, BF4 i BF1) a ne Call of Duty, a ljudi im 10 godina traze sta tacno i precizno igra treba da ima.

Screenshot 2026-01-12 095224.png
Screenshot 2026-01-12 094951.png

I ja sam primetio da me controller igrači ubiju nerealno brzo i to u slucajevima gde i ne izletim na nišan nego moraju da me me na nišane.
U dosta situacijma sam bio kao je uspeo pre da me ubije a recimo nije imo ni SMG.

Vidim da se žale controller igrači da aim assisted je jako slab u ovoj igri, može biti samo da nije dobro implementiran i da kao nasumično bolje "nanišani" pa zato te razlike.

A i da budemo realni pucačine se igraju na mišu i tastaturi, ovi koji baš dobro igraju na controlleru su više izuzetak nego uobičani slučaj.

Veliko poštovanje što na konzoli igraš sa mišem i tastaturom.

Vidim da se žale controller igrači da aim assisted je jako slab u ovoj igri, može biti samo da nije dobro implementiran i da kao nasumično bolje "nanišani" pa zato te razlike.
Ne postoji assist kao auto-aim, da ti se nišan lepi na najbližu metu kada stisneš L2 (ADS). Moraš sam naciljati manuelno analogom. Jedino imaš aim assist u smislu da kada si naciljao na metu postoji kao vid otpora kada pokušavaš da ciljaš van te mete. Po defaultu je taj podeok podešen na 100, mada više smeta pri nišanjenu nego što iole koristi, jer ako ima više meta i hoćeš da se brzo prešaltaš sa jedne na drugu metu (dok si u ADS-u), taj aim assist te bukvalno koči.

Ne postoji assist kao auto-aim, da ti se nišan lepi na najbližu metu kada stisneš L2 (ADS). Moraš sam naciljati manuelno analogom. Jedino imaš aim assist u smislu da kada si naciljao na metu postoji kao vid otpora kada pokušavaš da ciljaš van te mete. Po defaultu je taj podeok podešen na 100, mada više smeta pri nišanjenu nego što iole koristi, jer ako ima više meta i hoćeš da se brzo prešaltaš sa jedne na drugu metu (dok si u ADS-u), taj aim assist te bukvalno koči.
Upravo to je prednost. Zamisli ti kad imas recimo neki LMG koji koristis u redsecu na srednjoj daljini i recoil u jednom momentu rukom i misem vise nema prostora da kontrolises. A na kontroleru to radi softver.
Ne pricam da bih se samo zalio, vec zato sto sam iskusio u 300h igre kako to funkcionise. Bas su preterali sa aim assistom u ovoj igri. Nije tako bilo u pocetku nego su posle sa nekim od apdejta to uradili.

Pominju cuvenu Propaganda mapu iz Battlefield 4. Uh kad se setim toga. Ali opet jos jedna urbana mapa.

Upravo to je prednost
Meni je više mana od prednosti. Pomogne da u određenom scenariju, dok u drugim odmaže. Probaj TR7 da vidiš kako "nema recoil-a" preko džojpeda. Skoro pa neupotrebljiva puška na daljine veće od 30M, ne moš vola ubosti. SCW mi je tu recimo dosta bolji.

I da se razumemo, taj aim assist "ne vija" protivnika/metu ako si je naciljao, već ima taj slowdown ako vučeš nišan od mete.

TR7 ni na PC nije upotrebljiv preko 30m. Mora tap fire. Moj omiljeni i najpouzdaniji AR.

Igram zadnjih nekoliko dana sa KORD 6P67, izuva iz čizama preko 30 do 70 metara (možda i 100 metara), jako sam kilav na face to face, uglavnom me krnu, ali kad trčkaraju preko livade onda su moji 😁
Da mi neko objasni, kako me snajper rokne od prve sa daljine od 50 metara, lagano, bez da nišani ? 😊
Mnogo, mnogo nelogičnosti ima, slab sam ja igrač, ali ne toliko da ne vidim gluposti tipa - treba mi pola šaržera da ga ubijem, a njemu nekoliko metaka. Sve go Vajat Erp 😁

Nije los ovaj bf, svakako posle 3 i 1 po meni najbolji. Ono sto mi se svidja jeste da je upotrebljivo dosta oruzija, skoro sa svakim mozes da napravis fin kilstrik. Sto je retkost u ovakvim igrama. Mape su okej vecinom. Nisu velike kao u prethodnim delovima, ali ocigledno je akcenat bio na akciji. Ono sto me jako nervira je bezobrazno malo municije ako nisi suport. Potogovo ako igras solo, treba ja da jurim stalno da l' ce neko da mi se smiluje i da izbaci ammo i to posle svega minut ipo provedenog na mapi. Suport klasa je ubedljivo najbolja, prezirem je. Vidljivost je jako losa na pojedinim mapama. Vise mi se svidjao TTK u beti nego sad..ubijes ili padnes za milisekund. Neverovatno koliko stekara ima, cak ljudi i u deathmatch-u pronuju, sunjaju se. Sve u svemu dobra *****avancija ako ti se otvori mapa.

@eufrat koja je to puška ?

I ko nije odradio domaći, da ću vam puškicu Prigušivač 😀 i niko od njih nije na u timu pa da pričaju. Naprosto nisu te videli odakle ih skidaš i lepo si se skrivao.

Tu mapu moraš dobro da poznaješ gde možeš da se krećeš tj. gde je rizično zbog snajperista.
I problem je do tima, ako oni imaju snajperiste moraš i tvoj tim da u tom trenutku.
Ja kad igra se prilagođavam situaciji, ako nagrnu sa vozilima uzima Engineer ako krene neki snajperista da me smara uzmem ja Recon i skinem ga.

Alternativa ako snajperista nije baš daleko SVK (DMR oružje).
Poceo sam da igram sa ovom SVK 8.6.
Odusevljen sam sa njom.
Otkida. DMG 66
Nisan x4 za vece mape i x1.75 za manje sad koristim.
Da li ima neki pack da se kupi samo za ovu pusku da mi otvori sto vise dodataka?

Ja pre neki dan probao Casual Breakthrough, da vidim ocu uspeti da odradim par zadataka vezano za killove, a i da vidim jel se racuna u progres. Inace to mi je prvi put da sam usao u taj mod. I mogu vam reci, vise sam se iznervirao nego sa ljudima kad igram, znam da su botovi vecina u tom modu, ali ono, mislis botovi sad cu ja tu kill strike i to, aha, imam cistu poziciju omasim 😄 Mozda cu jos jednu da izvucem onaj pistolj iz sezonskog zadatka, i to je to, idem sa ljudima opet, pa taman ne odradio ni jedan zadatak, al manje cu se nervirati 😄 Evo uspeha sa botovima, al nije mi to to, znam da necu tako uspeti redovno al nema veze 😄

SBIR37Nu.jpg

Prilozi

• hhV8S7Vz.jpg
    hhV8S7Vz.jpg
    313.7 KB · Pregleda: 15
Poceo sam da igram sa ovom SVK 8.6.
Odusevljen sam sa njom.
Otkida. DMG 66
Nisan x4 za vece mape i x1.75 za manje sad koristim.
Da li ima neki pack da se kupi samo za ovu pusku da mi otvori sto vise dodataka?
Igraj sa njom i polako ces da otkljucas kako levelujes pusku. Sto vise kilova to ide brze 😄
Imas i one bustere pa i to koristi.

Nazad
Vrh Dno