Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Mislim da si mislio na izraz "Absolute Cinema".

Inace su previše počeli da se razbacuju sa tim izrazom, muka mi je više kad vidim ovaj "meme".

Pogledajte prilog 522761
Zbog lika kojem je posvećen film, uvek googlam te mrce in memory of. Negde sam pročitao taj termin (true cinema) da li u wikipediji dok sam ga guglao pa mi ostalo.

Henry Lenglois je u pitanju koji je očigledno velika faca bio u svetu filma. On je valjda po wikipediji prednjačio idejama koje su formirale autorsku teoriju. U suštini se odnosi na autorski pečat režisera, ono kad odgledaš film možeš da predpostaviš čiji je. Oni koji su dovoljno različiti tipa Lynch, Kubrik, Lantimos, Tarantino. Možda da kažemo i Wendera ali kolilo znam gledao sam samo ovak i Nebo mad Berlinom kojo je isto prelep film. Perfect Days sa čistačem WC u Tokyu nilada nisam završio.

Verovatno niste gledali filmove koje je Alfred Hickok rezirao u prvoj polovini proslog veka a jedan od boljih filmova iz tog vremena je Lifeboat iz 1944.
Pre otprilike dve decenije sam odgledao gomilu crno belih filmova a to bih preporucio svima da urade.
Posle gledanja nekoliko filmova ce vam biti jasno da li su takvi filmovi po vasem ukusu.

U suštini se odnosi na autorski pečat režisera, ono kad odgledaš film možeš da predpostaviš čiji je. Oni koji su dovoljno različiti tipa Lynch, Kubrik, Lantimos, Tarantino.
Kubrick je poseban među posebnima, napravio je 13 potpuno različitih filmova, ali u isto vreme imaju i autorski pečat (primeti se ako se pažljivo pogledaju).

Mnogo bolji i dublji film nego što bi se pomislilo kada se podrugljivo kaže "Rambo"... Naročito nakon što su nastavili sa ceđenjem suve drenovine kroz propagandne gluposti u vidu brojnih nastavaka
Moj omiljeni film, rekao bih, gledao sam 30 ak puta, ozbiljna akciona drama , veze nema sa ostalim delovima, dovoljno je uporediti broj zrtava u prvom (1) , drugom(75) i trecem(115).

Kubrick je poseban među posebnima, napravio je 13 potpuno različitih filmova, ali u isto vreme imaju i autorski pečat (primeti se ako se pažljivo pogledaju).
Kolega Goran je bas prokomentariao Sirom zatvorenih ociju, kao “ovaj” je sporiji ali je legao 🙂 kao da se radi o nekom nepoznatom ,a ne jednom od sada vec kultnih filmova i mislim poslednjem Kjubrikovom filmu .

Moj omiljeni film, rekao bih, gledao sam 30 ak puta, ozbiljna akciona drama , veze nema sa ostalim delovima, dovoljno je uporediti broj zrtava u prvom (1) , drugom(75) i trecem(115).
Isto jedan od omiljenih samo prvi deo, ostalo se ne računa. Jedan od retkih gde su se udaljili od knjige a ispalo bolje nego u knjizi.

Odgledah ga je prije dvadesetak dana. Film je spor, malo težak za gledanje pogotovo ko ne voli takav tip filmova. Nema puno filmova sa naratorom, ali ovdje se baš uklopilo. Poruka filma je univerzalna, i prilagodljiva današnjem vremenu, možda i više nego epohi koju opisuje. Ne mogu ocijeniti film, ali moj utisak je na kraju pozitivan!

Bugonia
Dobar film da pogledaš bez prethodnog čitanja o njemu. Još bolji za one koji sve znaju odmah šta će biti. Izvolite

U startu sam pogrešio, gledao sam verziju na hbo koja traje malo jače od 2 sata. Tokom filma vidim nešto mi čudno, kao da fali pola scena i posle nadjem na netu da ima produžena verzija od 3h. Mimo toga solidan film, ocena 7/10, verujem da bi bila veća da sam gledao produženu verziju.
P.S. Eva Grin prava lepotica.

Ухватио сам некад на ТВ-у део, и никад се нисам вратио да одгледам од А до Ш. Стримује се на HBO па рекох коначно да га одгледам, а и рекао бих идеалан жанр за тренутне временске услове. Одлична глумачка екипа, као и сам филм, из доба кад је Расел Кроу штанцао само квалитет.
7,5/10.

Otprilike pola filmova sam gledao i saglasan sam sa idejom naslova a broj jedan da budem iskren nikad čuo ali pružiću mu šansu, stavljen je na listu.
Брате, налетех на исту листу пре неки дан, и буквално сам са ње чуо само за Десперадо. Остало - никад чуо. Који сам ја филмофил 😅

Елем, малопре одгледах
Нисам га, мислим, никада пре гледао, макар не отпочетка до краја. Одличан! Нисам трепнуо! Дуго ми је био на листи, али никада није био прави тренутак.
И одјавна ствар убија колико је добра, вртим је већ неколико пута!

Брате, налетех на исту листу пре неки дан, и буквално сам са ње чуо само за Десперадо. Остало - никад чуо. Који сам ја филмофил 😅
Ccc kako bre nisi nikad čuo za Three Colours??
Ja eto nisam znao da je Amores Perros deo trilogije ni da ima više od jednog Pusher filma. Za 6, 2 i 1 na listi nikad čuo 😁

Ccc kako bre nisi nikad čuo za Three Colours??
Ja eto nisam znao da je Amores Perros deo trilogije ni da ima više od jednog Pusher filma. Za 6, 2 i 1 na listi nikad čuo 😁
Ма чуо сам за три боје, али нисам знао да је то трилогија.
Нешто ме није привукла листа да је погледам, шта знам. Можда због Десперада, њега сам једино гледао, а није ми неки утисак оставио. Мада сам га баш давно гледао.

Едит: мислим да сам гледао и један од трилогије Три боје, али чим се ја једва сећам да ли сам гледао, значи да ми није оставио утисак.

Poslednja izmena:
Odgovorno tvrdim da je najbolji Kjubrikov film
Sletanje na mesec 1969 (Apolo 11)
😉

Nazad
Vrh Dno