Šta je novo?

TCL jeftina klima TAC-12CHSD/LFI

Na screen shot se vide unutrašnja i spoljašnja temperatura

Totalni je nesporazum.

TCL klime za razliku od drugih ne prikazuju unutrasnju temperaturu, a u toj aplikaciji prikazuju.

To je do TCL Home aplikacije za ovaj model.Za novije modele tipa

TCL TAC-12CHSD/UG11V3AH​

pokazuje temperaturu prostorije,kao i potrosnju struje.

To je temperatura koju Google prikazuje za moju lokaciju, a ne koju meri spoljna jedinica. Upoređivao sam realnu i onu koji Google prikazuje za moju lokaciju.
Unutrašnja meri temperaturu i prikazuje se u aplikaciji i povlači je Google home.

Poslednja izmena:
Bogami ode ova klima TCL TAC-12CHSD/UG11V3AH na 50k+ u svim radnjama osim u Gigatronu, tamo je 38999...

TCL Elite TAC-12CHSD/XA73IFSH
U G........ za dve klime sa dostavom na vrata mi dodju 60-61000. Razmisljam da ih uzmem,a vidim niko ih nema tj nije pisao o njima. Da li je tu negde kao druge?

Ako je verovati specifikacijama po ovim prodavnicama, ima masu spoljašnje od samo 20KG i unutrašnje 7kg, deluje ipak slabije od ovih drugih TCL modela.

TCL Elite TAC-12CHSD/XA73IFSH
U G........ za dve klime sa dostavom na vrata mi dodju 60-61000. Razmisljam da ih uzmem,a vidim niko ih nema tj nije pisao o njima. Da li je tu negde kao druge?
Otkazah porudzbinu. Svakako ce mi trebati od marta za novu kucu dok ne stigne gas. Nisam smeo da rizikujem bez obzira na povoljnu cenu.

Ako planiraš da uzimaš TCL onda uzmi ovaj model, još uvek je na akcijskoj ceni a dobra je, bolja od IFSH I IF.
TCL TAC-12CHSDUG11V3AH Breeze IN

Otisle na preko 50k

Ima je u Gigatronu po 39.000,ostali su podigli cenu.

Da li je regularno da na TAC-12CHSD/XA73IS se čuje takvo brujanje kao poletanje aviona sa piste na svakih 20ak min (po ovom hladnom vremenu). Na njoj ne prikazuje da je otišla u DF.

Da li je regularno da na TAC-12CHSD/XA73IS se čuje takvo brujanje kao poletanje aviona sa piste na svakih 20ak min (po ovom hladnom vremenu). Na njoj ne prikazuje da je otišla u DF.
ja moram reci da je moja (iz naslova) bas bas tiha, u kuci je nikad jos nisam cuo

FROZZINI Inverter klima TAC12CHSD/LFI
Slabo greje,uzeo sam je najvise zbog hladjenja ,probao sam da ugrejem 16 m² stavim na 31 duva vise mlak nego topao vazduh...zaspao sam sinoc ,ostavio na 31° u sobi jutros 19° sta li moze biti problem ?

Verovatno nešto nije u redu s tom klimom, umesto da nagađaš i gubiš vreme zovi servisera koji ti ugradio klimu i reklamiraj je.

Zašto stavis 31 to bi ti bilo vruće i leti a ne zimi i to je nemoguće da postigne

tako je samo više teras da ide u defrost, i pravi kontra efekat

Stavi nizu temperaturu i postepeno povecavaj

Poslednja izmena:
Taj sam problem imao sa gree viola klimom koja je bila na fasadi. Posto je moja kuca od supljih blokova moguce da oni jos dodatno prenose te vibracije. Kada sam spustio na balkon to se uveliko smanjilo, ali je ta klima posle krenula jos jace da zakiva pa sam je na kraju prodao, ali mislim da je zakivala zbog izolacije koja je od neke plastike i sve je udarala o pod klime i skinuo sam je i pregledao posle demontaze.. Sada kada koristim fujitsu klimu koja je jaca od gree, cuje se rezonanca kada radi defrost i stvara buku kada ventilator spoljasnje prebaci na drugu brzinu, srecom fujistu ima economy mod pa odrzava zadatu temperaturu sa nizom brzinom ventilatora na spoljasnjoj jedinici. Da napomenem da vecoj buci doprinosi kada gumene blokove na kojima je klima okuje led i zalepi za terasu i vibracije se direktnno prenose pa cu morati da nadjem neko resenje za to.

FROZZINI Inverter klima TAC12CHSD/LFI
Slabo greje,uzeo sam je najvise zbog hladjenja ,probao sam da ugrejem 16 m² stavim na 31 duva vise mlak nego topao vazduh...zaspao sam sinoc ,ostavio na 31° u sobi jutros 19° sta li moze biti problem ?
Kod mene ista klima, ne moze ni 17°C u sobici od 10 kvadrata. Duva hladnjikav vazduh a trosi 1000 W

Ljudi reklamirajte te klime ne čekajte da se same od sebe poprave, super što ste napisali ovde iskustva ali teško ćemo mi na daljinu da vam rešimo probleme. Ako je klima podešena adekvatno i ne greje prostor u kome su pootvarani prozori non stop klima mora da ugreje taj prostor pre ili kasnije ako radi non stop i ispravna je!

TAC12CHSD/LFI, trenutno kod mene -14, na skrinsotu pise -8.8 ali digitalni termometar na minusi laže, pored njega je živin, uslikacu vam ujutru.
16 kvadrata soba sa otvorenim vratima, 24 stepena djecija soba, trosi 720w
1000013515.jpg1000013514.jpg

Zar kod tebe ne rade 2 klime u stanu i jedna drugoj pomazu? I imas izolaciju, kod mene sami blokovi na kuci, na krovu samo crep
Stan je nesto preko 70 kvadrata, 2 klime. U svakom slucaju tcl gura sama najmanje 16 kvadrata, kad zatvorim vrata od djecije sobe još manje trosi...samo hocu reci da ispravna klima dobro radi, nema sanse da ne moze 10 kvadrata na preko 17 stepeni osim ako nije sve suplje ili klima neispravna

Pozdrav!
Da se javim posle tačno mesec dana od ugradnje TCL TAC-12CHSDUG11V3AH Breeze IN.
Kratko podsećanje : Kuća, u dva nivoa, u osnovi 45 m2, ali preko dana se klimom greje samo 34 m2 u prizemlju a tokom noći još unutrašnje stepenište, dve sobe i kupatilo gore - cca još oko 35 m2. Dobro izolovana.
Režim je taj da kad pođemo na spavanje otvorim dvoja vrata u prizemlju a klima od 3.00 h po ponoći pa do 8.00 h u jutro radi podešena na 25 C i uz max ventilator.
Od 8.00 u jutro pa do 2 h iza ponoći radi na 23 C i uz nešto smanjen ventilator ( obično oko četvorke ).
Ujutro u sobama gore bude 21 - 22 C, na stepeništu sasvim prijatno i u dnevnoj sobi i kuhinji 20 - 22 C.
Kada siđemo vrata prema stepeništu se zatvaraju a u 8 h klima po tajmeru ide u režim 23 C vent 4 i to postiže opušteno.
To nama apsolutno odgovara i daleko premašuje moja očekivanja, jer nema hladnih jutara i žurbe da se naloži vatra.
Sve ovo varira u zavisnosti od spoljašnje temperature, vetra i vlage ali u pitanju je razlika od 1 - 2 stepena što se može korigovati.
Za 31 dan potrošila je tačno 292 KWh što izađe oko 9,5 KWh dnevno.
Ipak, radila je samo 673 h - a to je tačno 28 dana pa to realno podiže prosek potrošnje na 10,5 KWh dnevno.
Štaviše - u taj "rad" su se ubrojali i sati kada sam ložio kamin pa uključio samo ventilator klime da meša vazduh.
Da je morala i tih dana da greje potrošnja bi bila veća, pa računam da je realno na ovu izmerenu potrošnju dodati još 20% i aproksimirati to kao prosečno.
Tu dolazimo do cifre od oko 360 KWh mesečno i ja sam time prezadovoljan.
To je oko 4.000 RSD pa je u poređenju sa grejanjem na drva bar dvostruko jeftinije i stostruko konfornije.
Uz to - već godinu i nešto mi ne radi MTK pa brojilo očitava samo skupu struju, ali mi "poštenjačine" iz distribucije priznaju ( samoinicijativno ) nekih 35% po nižoj tarifi, što sam sve saznao tek pred NG. pa ću morati i to da jurim.

Prilozi

• Screenshot_20260112_102622_com.tcl.tclhome.jpg
    Screenshot_20260112_102622_com.tcl.tclhome.jpg
    61.3 KB · Pregleda: 34
  • Screenshot_20260112_102630_com.tcl.tclhome.jpg
    Screenshot_20260112_102630_com.tcl.tclhome.jpg
    58 KB · Pregleda: 50
Pozdrav i poštovanje svima. Ne bih da bez potrebe otvaram novu temu pa bih pokušao odgovore da nađem u ovoj temi. Imam srodnu klimu sa ovom u naslovu. Tcl tac-12chsd-fai. I imam filter koji je ograđen u ramu i ima neki celofančić sa obe strane. Jel se on pere ili se samo menja? Plašim se ako ga operem da ću ga upropastiti i da li se taj celofan skida? Imam dugo klimu i nije nešto prljav taj filter. Redovno održavam ali ga samo istresem. To je neki kvadro puri filter, izvinjavam se ako ne znam tačno naziv. Slabo šta piše u prospektu o njemu. I drugo, kada hoću da izbacim vlagu iz prostorije i uključim na sušenje izađe mi 23 stepena. Može da se menja i intresuje me da li je bolje da bude manje od 23 stepena ili više. Brzina ne može da se menja. I koliko dugo se isušuje? Sat, dva, tri? Evo i slika filtera. Hvala svima unapred.

Prilozi

• IMG_20260108_105218899.jpg
    IMG_20260108_105218899.jpg
    176.3 KB · Pregleda: 48
  • IMG_20260108_105209111.jpg
    IMG_20260108_105209111.jpg
    233.3 KB · Pregleda: 47
  • IMG_20260108_105145496.jpg
    IMG_20260108_105145496.jpg
    532.6 KB · Pregleda: 46
To ti je filter za sveži vazduh, pošto klima ima i tu mogućnost. Pere se vodom, ali sačekaj da se potpuno osuši pre vraćanja.

Nazad
Vrh Dno