napolju vidi da li se crijeva dodiruju sa sobom ili sa nosacem od klime ili klimom, ako se dodiruju stavi komad spuzve izmedjuKada zadrzim creva napolju, onda se ne cuje
napolju vidi da li se crijeva dodiruju sa sobom ili sa nosacem od klime ili klimom, ako se dodiruju stavi komad spuzve izmedjuKada zadrzim creva napolju, onda se ne cuje
Mislis kao purpenom?Je l zatvorena i čime rupa u zidu gde prolaze cevi, crevo i kabel?
Pokusavao sam i nesto da guram da ih drzim pomerenim malo, ali isto nije resenje.napolju vidi da li se crijeva dodiruju sa sobom ili sa nosacem od klime ili klimom, ako se dodiruju stavi komad spuzve izmedju
Dešava se to i meni kada prebacujem na višu temperaturu, a naročito kad joj prekidam modulaciju na otprilike 350 vati. Grune sa jačom snagom i ubrzo uđe u defrost koji traje manje od 5 minutae upravo to radi i uvek uradi kada je prrbacim sa 22 na 24c
trebalo bi da ima u prodavnicama koje prodaju zamneske delove, meni sada padaju na pamet one zastite za vodu(sive boje kao sundjeri)kao privremeno resenje jer toga ima u svakoj prodavnici koja prodaje opremu za vodu i kanalizacijuGde uzeti ovu izolaciju za cevi, posto mi je izgorela od sunca na staroj klimi?
Imas na KP ili Google --->Gde uzeti ovu izolaciju za cevi, posto mi je izgorela od sunca na staroj klimi?

To je sve normalno!Dešava se to i meni kada prebacujem na višu temperaturu, a naročito kad joj prekidam modulaciju na otprilike 350 vati. Grune sa jačom snagom i ubrzo uđe u defrost koji traje manje od 5 minuta
Samo da nadjem nacina da se popnem 😀Bolje da skines lulu!
Kao spiderman 😀Samo da nadjem nacina da se popnem 😀
Paljenje klime kad su minusi nije dugovjecno bas zdravo za klimu (npr ne radi citav dan a vani minus, ulje u kompresoru zgusnuto, hladan start) pa gledaj da je upalis predvece npr ako je jos uvijek temperatura malo u plusu ili bar oko nulepalio bih povremeno klimu nocu kada su jaki minusi
Hvala na savetu.Paljenje klime kad su minusi nije dugovjecno bas zdravo za klimu (npr ne radi citav dan a vani minus, ulje u kompresoru zgusnuto, hladan start) pa gledaj da je upalis predvece npr ako je jos uvijek temperatura malo u plusu ili bar oko nule
ovo ti uopste nije losa ideja, kazu mi moji trose 4 dzaka dnevno, dva sprata se greju, imaju dva invertera po spratuJedno pitanje za clanove koji se iskljucivo greju klimom i imaju iskustva sa DF.
Ja se grejem na kotao na pelet medjutim palio bih povremeno klimu nocu kada su jaki minusi. Da li je potrebno da otkacim ovo crevo sa lulice kako ne bi dolazilo do smrzavanja vode u istom?
Clivia je u pitanju, uvek je ustekana u struju. Palim je preko aplikacije.
Ima Clivia grejač. Šljaka kad je ugašena i oko, tj. ispod -4/-5C napolju.Ta klima verovatno ima grejač kompresora, ako je uštekana u struju i kada nije progonjena, ne bi trebalo da bude ikakvog problema
Samo kad je minusZnaci 100 w/h radila, ne radila! Lepota!
👍Hisense Nordic ima grejac 150w koji kad je minus se pali i dok ne izadje ne gasi ga radila ne radila. Ali koja klima ne radi kad je minus napolju. Do pre 5-6 godina svi ste imali sialice od 100w koje su po celu noc ispred kuce radile sad jelte 100w ce zivot da vam promeni 🙂 🙂
Ne drži me za reč, ali mislim da se grejač aktivira samo kada je klima u stend baj modu. Dostigla temperaturu, podigla krilce i čeka. Ukoliko je ugašena skroz onda i grejač tacne ne radi.Kod mene na prosto uticnici za merenje upravo pise 5W, napolju je -3
Zadnji put kada sam proveravao bila je razlika oko 25 kWh u korist merača na kraju mesecaJe l neko ispratio potrosnju na aplikaciji i na meracu? Kolika je razlika?
Kako Midea stoji sa histerezisom? Koliko sobna temperatura ide u +/-?Nema na čemu!
Jeste, ali za adekvatan prostor, što obično znači poveći i po mogućstvu otvoren. Tu dođu "na svoje", pogotovo jači modeli, Amber, Airy (koji imam, i ne bih ga stavljao u prostor manji od ~30/45m2 - neizolovanih/dobro izolovanih, računato sa 2.75m visine plafona), jer mogu da gruvaju zakucano u modulaciji sa 500w+ == milina.
Najveći problem kod Gree-a*, i dobrim delom uzrok "kukanja" na visoku modulaciju/potrošnju (kod modela koji neće ispod 500w, a vala i kod ovih koji hoće) je histereza. Većinom rade sa +2/-1C u odnosu na zadatu temperaturu, što je van svake pameti (po meni).
Problem koji to pravi eksponencijalno raste sa izolacijom (na plafonu pogotovo) i sa spoljnom temperaturom - jer sobna sporo opada za toliku histerezu. Airy kod mene** npr ume da se ne upali i po 7-8h na 7C i većoj spoljnoj i na 23C podešene T (pri kojoj drži sobnu od 21.9 do 23.6C).....
Ergo, kad bi samo dodali prostu opciju u aplikaciji da odabereš prostor ("mali"/"veliki") koja bi za "mali" upolovila histerezu na recimo +1/-0.5C - 99% "Gree problema kulturološke prirode" bi bilo rešeno (i to retroaktivno, za sve modele, bez ikakvih hardverskih izmena - samo sitan update firmware-a). 🙄
* Clivia je izgleda jedini model koji primetno manje "pati" od ovoga, verovatno zbog pominjane "agresivnosti"
** Nalazi se u sobi od 18.5m2 (2.75m h) i greje još toliko kroz vrata direktno prekoputa. Izolacija svuda, uključujući i pod/plafon + grejane etaže ispod i iznad
Tih problema nećeš imati sa Gree-em, naprotiv - što hladnije napolju to se bolje ponašaju.
Spoljne su jako tihe (Airy, Clivia). Čak i u zaletanju na 1.5kW (Clivia) ima minimalno vibracija a najveći deo buke je od ventilatora, tj. strujanja vazduha.
Clivia kod mene. Ugasena ceo dan juce bila, sve vreme oko 5w.
Za Airy sam siguran da ne gasi grejač ni tokom rada, a 90% ni Clivia.Ne drži me za reč, ali mislim da se grejač aktivira samo kada je klima u stend baj modu. Dostigla temperaturu, podigla krilce i čeka. Ukoliko je ugašena skroz onda i grejač tacne ne radi.
Opet kažem ne drži me za reč jer nisam baš najsigurniji u to što pišem
Koliko videh ovih nekoliko hladnih dana, grejač kompresora ne radi stalno, tj. prilično retko i kratko. 1-2x u toku dana na ~60-90min.Znaci 100 w/h radila, ne radila! Lepota!
+1Zadnji put kada sam proveravao bila je razlika oko 25 kWh u korist merača na kraju meseca
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari