- Učlanjen(a)
- 31.12.2005
- Poena
- 690
Kako Nvidia pumpa AI balon i preko OpenAI-a kupuje vlastite GPU-ove:
Intel kupuje vlastite akcije, a NV grafe 😀
Intel kupuje vlastite akcije, a NV grafe 😀
Poslednja izmena:
zar nisu graficke karte jeftinije u zadnjih god-dve? ranije je bilo sve skuplje..mozda ne zavisi tolko od proizvodjaca nego je do ljudi sto majnuju 😀Fali 3 igrac da pravi cipove vec su postali bezobrazni sa cenama.
Tako je.Значи ми само купимо монитор и периферије и нет па онда плаћамо стотине и стотине евра, долара или чега већ да би имали пристојан рачунар а за дизајнере, програмере, видеографе итд ко зна колико 🤬
Нема када преслушати ово али хоћу.
Još gore, za bilo šta, uz naravno, originalan softver, nešto kao GeForce Now ali za desktop aplikacije, što će, npr, Microsoft silno sponzorisati. Hoćeš neku Word aplikaciju? Evo imaš kod nas, zaboravi na Linuxu, Libre Office i sl. Da se ovo ostvari i za 10 godina, kada sve pocrka (sto moze i teledirigovano da se odradi uz aktiviranje "killswitcha"), njima dobro.Значи ми само купимо монитор и периферије и нет па онда плаћамо стотине и стотине евра, долара или чега већ да би имали пристојан рачунар а за дизајнере, програмере, видеографе итд ко зна колико 🤬
Нема када преслушати ово али хоћу.
Пошти спадам у ову групу “не баш” али свакако ће доћи ускоро и за нас.Pa tako vec rade u Americi/Kanadi firme,ne bas programeri i dizajneri,ali osiguravajuce kuce,advokati,itd itd. VPN do RDP-a i to je to. Gratis voip centrala.
Korisan jeste ali da zameni, izinnjera lekara pa i programera itd tesko, lepo zvuci ali samo zvuci. Inace vise od 80% potencijala Ai-a se koristi za raznorazne budalstine.Nije bitno za sta je neka stvar inicijalno zamisljena, vec gde se pokaze korisna.
Puna je istorija izuma koji su uneli revoluciju u polja i primene za koja inicijalno nisu konstruisana.
Cak i da je tehnicki moguce da AI radi posao lekara, u medini 2+2 nisu ivek 4 i stvari se nekada ne resavaju tu po tacnom algoritmu. Nisam iz te struke ali znam toliko. Moze da bude ali ne morra da znaci. Po toj logici bi onda svako mogao sam da se leci...Nekada (pre 20+ godina) vaskularni hirurzi nisu ni razmisljali o daljim koracima dok se ne uradi koronarografija, pa su se sa uvodjenjem multislajsnih skenera shvatanja i pristup poceli menjati i danas je u dosta slucajeva CTCA logicniji pristup. Sahovski program nije uspeo da pobedi sampiona sveta do pre 30 godina, a danas se ni najbolji sahisti na svetu ne mogu nadati remiju protiv Stockfisha.
Jednostavno, stvari se menjaju. Cinjenica jeste da se AI trenutno najvise koristi za budalastine, posebno kada je siroka publika u pitanju, ali me ni najmanje ne bi iznenadilo da za 20 godina istisne ljude iz gomile profesija (pa i iz nekih grana medicine, sto je nesto za sta sam se skolovao 😉 ). Mozemo da debatujemo da li je to dobro, "pametno" ili sta god, ali nadati se da se nece desiti nije bas idealan pristup.
Opet kazem, samo mojih 0.02$ vezano za temu 🙂
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari