Nakon ovog prizora neću moći večeras da spavam koliko me je uznemirilo. Pa kud je ostavi ovakvu da se pati? Vrelu vodu u jednu kofu, pa džezvom zahvaćaj iz kofe i zalivaj dok se sve ovo ne otopiU kakvom je stanju, dobro i radi...
Skini joj lulu, pa se možda i otopi nekad, ovako ako potera minus duži od par dana ima da zakove nešto.Drugar koji mi je montirao, kaže ne brini ništa, ne gledaj je uopšte, sve je to ok, ima grejače otopiće sama koliko joj je potrebno za optimalan rad.
Kad pokrenem "smart check up" na app, piše da je sve super.
Ovo su izgleda neki japanski kinezi 😀
Ako udari ventilator u led i odlomi peraje neće mu taj drug/monter kupiti novSkini joj lulu, pa se možda i otopi nekad, ovako ako potera minus duži od par dana ima da zakove nešto.
Moja midea ako provali da se saće napunilo ledom ima da radi DF obavezno, naravno lule nema, nije ni namontirana.
Kako će se otopiti (sa lulom) vidiš i sam, a "drugara"....menjaj.Drugar koji mi je montirao, kaže ne brini ništa, ne gledaj je uopšte, sve je to ok, ima grejače otopiće sama koliko joj je potrebno za optimalan rad.
Ima i vox kolko oces pa mi prosle godine zaledilo da je zakacinjao ventilator 🤣Zato AUX ima 12 rupa na tacni.Ne skidam lulicu nikada.😉
A ima li grejac tacne?Ima i vox kolko oces pa mi prosle godine zaledilo da je zakacinjao ventilator 🤣
Sad sam ja krenuo da ti pisem to pa vidim da si skontao - mraju se klime zastititi od mokrog snega i ledene kise. Dzaba japanac kad resetka plasticna zaledi skroz. Napravi joj nadstresnicu od lima. Ja za prvu pomoc stavim tablu stirodura i pritisnem behaton kockom. Klima spolja cista skroz a napolju haos ledena kisa. Onaj dan kad je pao prvi sneg zaboravio sam na jednu to da postavim i mokar sneg+slivanje sa krova mi napravilo haos. Sat vremena sam skidaoplasticnu resetku da je odledim u kadi jer je skoro skroz bila zacepljena.Skinuo sam lulu, upalio sam je na hladjenje i evo nas u drugoj sobi sedimo uz grejalicu, dok ne otopi sve ovo pa da je vratim na grejanje.
Provalio sam u cemu je problem, sliva mi se sa krova, on je tik iznad klime na nekih 40ak santimetara, i kako se topi tako kaplje sa ledenica i pada na nju i sliva se sa strane klime i ledi, tako je nastala ona santa leda. Tacna nema leda, znaci grejac tacne je zavrsavao posao, inace bi bilo kuku lele.
Moracu neku nadstresnicu da joj napravim, nema mi druge.
Ja iz BL i u BL🤣Kod mene nije nijednom zaledila u decembru, malo bude mokra.
Ugasio sam je 1.januara, vraćam se za Banja Luku 11.01.
Sada sam pogledao, temperatura u stanu mi 7 stepeni 🙂
Uključiću je u petak veče 🙂
Danas sam i ja obisao svoju nakon skoro mjesec dana. Ko mali sibir kako je zima...
*** kako.. Nama u stanu sa losom stolarijom i zgradom sa kraja 80ih ne padne nikad toliko nisko dok smo odsutni. Ti si u novogradnji jos sa staklenom vunom..Kod mene nije nijednom zaledila u decembru, malo bude mokra.
Ugasio sam je 1.januara, vraćam se za Banja Luku 11.01.
Sada sam pogledao, temperatura u stanu mi 7 stepeni 🙂
Uključiću je u petak veče 🙂
Ja imam tri voxa i nema tih problema sa ledom, zaledi fino pa to i otopi, sve normalno. Kod drugara sam sedeo pre neku noc i slusao njegovu fuji, nista nije tisa na minusima od voxa, i ide u df kao i vox, nisam merio ali sve su to nijanse u pitanju.Jos sam primetio da mi klime bolje rade na minusu nego na magli i temp oko 0c,tada se bas muce.Jutros je kod mene bilo - 14c i klime su radile, bas sam se iznenadio. Da budem posten, ja od kraja Decembra pustam povremeno pelet i grejem kucu, mnogo je lakse za klime kad dobro ugrejes zidove.Ima i vox kolko oces pa mi prosle godine zaledilo da je zakacinjao ventilator 🤣
Nije sve do stolarije nego i pozicije stana. Kod mene je dvostran na prvom spratu, ne greje se u lokalu ispod ni u stanu iznad i samo sa jedne strane. Cak i da ima najbolju stolariju hladan je, zato mi je temp pala na 10 stepeni za par dana, a zidovi led ledeni. Neki stanovi su ususkani i ne treba im puno da zagreju.*** kako.. Nama u stanu sa losom stolarijom i zgradom sa kraja 80ih ne padne nikad toliko nisko dok smo odsutni. Ti si u novogradnji jos sa staklenom vunom..
Vox je derivat Auxa i verovatno neka jeftinija frankestajn varijanta, ali sljaka sasvim fino i vec su mi se isplatile. Imam tri kom voxa i samo jedna ima grejac tacne, bas velika razlika kada su minusi.Kod nas nema puno aux klima, ali pratim po netu gde se bas dosta pojavljuju, nisu oni neka mala firmica.Prijatelj ima aux on/off i hladi vec oko 20 god bez kvarova.Zato AUX ima 12 rupa na tacni.Ne skidam lulicu nikada.😉
Nisam znao da se lula skida i zato je zaledilo,posle skinute lule nije bilo problema.Ja imam tri voxa i nema tih problema sa ledom, zaledi fino pa to i otopi, sve normalno. Kod drugara sam sedeo pre neku noc i slusao njegovu fuji, nista nije tisa na minusima od voxa, i ide u df kao i vox, nisam merio ali sve su to nijanse u pitanju.Jos sam primetio da mi klime bolje rade na minusu nego na magli i temp oko 0c,tada se bas muce.Jutros je kod mene bilo - 14c i klime su radile, bas sam se iznenadio. Da budem posten, ja od kraja Decembra pustam povremeno pelet i grejem kucu, mnogo je lakse za klime kad dobro ugrejes zidove.
Meni LG klima pokazivala 14c nakon par dana bez grejanja u stanu. Imam senzor temperature u toj sobi koji je pokazivao skoro 20c u tom trenutku, dakle 6c razlike.Piše na senzoru, *** nikada nisam sonoff povezao da vidim tačnu vlažnost i temperaturu u stanu
Sta kaze senzor temperature kad klima greje i dostigne 22-23, onda je na njemu 30?Meni LG klima pokazivala 14c nakon par dana bez grejanja u stanu. Imam senzor temperature u toj sobi koji je pokazivao skoro 20c u tom trenutku, dakle 6c razlike.
Nema šanse da ti je pala temp na 7c u stanu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari