Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme maxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pearl premium 12k.
Sad kad sam je video našta liči, prosto se čudim na koju foru se grejemo na nju.

Nisam skinuo, sad sam probao ali me zent da ne polomim nešto.
Jel ima neka fora sa skidanje, ili samo povučem na dole?
Jel ta klima nema grejač tacne i jel ne radi na svaki sat defrost kada je u ovakvom stanju?
Meni Midea xtreme suva ko barut i na debelom minusu, doduše nije uglavnom direktno izložena kiši i snegu pošto je zahvata krov kuće.

Jel ta klima nema grejač tacne i jel ne radi na svaki sat defrost kada je u ovakvom stanju?
Meni Midea xtreme suva ko barut i na debelom minusu, doduše nije uglavnom direktno izložena kiši i snegu pošto je zahvata krov kuće.
Ima dupli grejač, tacne i kompresora. Deofroste radi po potrebi, znači nije ono vremenski naštelovano da radi npr na sat vremena. Evo od jutros (ustao sam u 8h) je otišla samo jednom u DF, trajalo je 6,7 min, a pogledaj našta liči, kao da sam na Antarktiku.

Al definitivno ti tu Lula napravila najveci problem. Dobro je pa nije led otisao do ventilatora pa da ga polomi.

Drugar koji mi je montirao, kaže ne brini ništa, ne gledaj je uopšte, sve je to ok, ima grejače otopiće sama koliko joj je potrebno za optimalan rad.
Kad pokrenem "smart check up" na app, piše da je sve super.
Ovo su izgleda neki japanski kinezi 😀

Prilozi

• Screenshot_20260109_130208_com.haiereurope.hon.jpg
    Screenshot_20260109_130208_com.haiereurope.hon.jpg
    28.5 KB · Pregleda: 63
Drugar koji mi je montirao, kaže ne brini ništa, ne gledaj je uopšte, sve je to ok, ima grejače otopiće sama koliko joj je potrebno za optimalan rad.
Kad pokrenem "smart check up" na app, piše da je sve super.
Ovo su izgleda neki japanski kinezi 😀
Skini joj lulu, pa se možda i otopi nekad, ovako ako potera minus duži od par dana ima da zakove nešto.

Moja midea ako provali da se saće napunilo ledom ima da radi DF obavezno, naravno lule nema, nije ni namontirana.

Kako će se otopiti (sa lulom) vidiš i sam, a "drugara"....menjaj.

Zato AUX ima 12 rupa na tacni.Ne skidam lulicu nikada.😉

Ove jeseni sam uzeo tri klime DaikinSensira FTXC35E. Sve tri ne isključujem, rade konstantno uz manje varijace temeperature preko noći. Na dve nemam nikakvih problema, minus, vlaga, prezadovoljan. Međutim, ona prva kupljena preko BC Group, ponekad, i to obično preko noći, nevezano za vlažnost i temperaturu spolja, kad dostigne zadatu temperaturu počne da duva hladan vazduh ili prosto miruje . I kad se ohladi prostorija klima ne pokreće grejanje sve dok je ja na aplikaciji ne isključim i ponovo uključim. Pokušavao sam sa isključenjem iz struje, novim pokretanjem ali isti problem. Poslao sam zahtev za reklamaciju, tražim novu jasno, ali nisam još dobio odgovor, hajde možda su praznici, videćemo kako će to sve. Ali, živo me interesuje šta bi to moglo biti. Pretpostavljam neki senzor ili ventil, što malo čudi jer ipak tri meseca nov Daikin.

Skinuo sam lulu, upalio sam je na hladjenje i evo nas u drugoj sobi sedimo uz grejalicu, dok ne otopi sve ovo pa da je vratim na grejanje.
Provalio sam u cemu je problem, sliva mi se sa krova, on je tik iznad klime na nekih 40ak santimetara, i kako se topi tako kaplje sa ledenica i pada na nju i sliva se sa strane klime i ledi, tako je nastala ona santa leda. Tacna nema leda, znaci grejac tacne je zavrsavao posao, inace bi bilo kuku lele.
Moracu neku nadstresnicu da joj napravim, nema mi druge.

Nema ozbiljno,gde jos da zaledi sa grejacem,bacio bih je odma u smece 😂

Skinuo sam lulu, upalio sam je na hladjenje i evo nas u drugoj sobi sedimo uz grejalicu, dok ne otopi sve ovo pa da je vratim na grejanje.
Provalio sam u cemu je problem, sliva mi se sa krova, on je tik iznad klime na nekih 40ak santimetara, i kako se topi tako kaplje sa ledenica i pada na nju i sliva se sa strane klime i ledi, tako je nastala ona santa leda. Tacna nema leda, znaci grejac tacne je zavrsavao posao, inace bi bilo kuku lele.
Moracu neku nadstresnicu da joj napravim, nema mi druge.
Sad sam ja krenuo da ti pisem to pa vidim da si skontao - mraju se klime zastititi od mokrog snega i ledene kise. Dzaba japanac kad resetka plasticna zaledi skroz. Napravi joj nadstresnicu od lima. Ja za prvu pomoc stavim tablu stirodura i pritisnem behaton kockom. Klima spolja cista skroz a napolju haos ledena kisa. Onaj dan kad je pao prvi sneg zaboravio sam na jednu to da postavim i mokar sneg+slivanje sa krova mi napravilo haos. Sat vremena sam skidaoplasticnu resetku da je odledim u kadi jer je skoro skroz bila zacepljena.

Kod mene nije nijednom zaledila u decembru, malo bude mokra.
Ugasio sam je 1.januara, vraćam se za Banja Luku 11.01.
Sada sam pogledao, temperatura u stanu mi 7 stepeni 🙂
Uključiću je u petak veče 🙂

Kod mene nije nijednom zaledila u decembru, malo bude mokra.
Ugasio sam je 1.januara, vraćam se za Banja Luku 11.01.
Sada sam pogledao, temperatura u stanu mi 7 stepeni 🙂
Uključiću je u petak veče 🙂
*** kako.. Nama u stanu sa losom stolarijom i zgradom sa kraja 80ih ne padne nikad toliko nisko dok smo odsutni. Ti si u novogradnji jos sa staklenom vunom..

Piše na senzoru, *** nikada nisam sonoff povezao da vidim tačnu vlažnost i temperaturu u stanu

Prilozi

• Screenshot_20260109_213623_MELCloud.jpg
    Screenshot_20260109_213623_MELCloud.jpg
    36.1 KB · Pregleda: 42
Ima i vox kolko oces pa mi prosle godine zaledilo da je zakacinjao ventilator 🤣
Ja imam tri voxa i nema tih problema sa ledom, zaledi fino pa to i otopi, sve normalno. Kod drugara sam sedeo pre neku noc i slusao njegovu fuji, nista nije tisa na minusima od voxa, i ide u df kao i vox, nisam merio ali sve su to nijanse u pitanju.Jos sam primetio da mi klime bolje rade na minusu nego na magli i temp oko 0c,tada se bas muce.Jutros je kod mene bilo - 14c i klime su radile, bas sam se iznenadio. Da budem posten, ja od kraja Decembra pustam povremeno pelet i grejem kucu, mnogo je lakse za klime kad dobro ugrejes zidove.

Nazad
Vrh Dno