Šta je novo?

Hisense Energy Pro X Black 12K - QH35XV3B

• Začetnik teme Začetnik teme Lazar.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Poz svima,
krenuo da listam ovu temu, posto klimu imam od kraja oktobra ovo mi je prvi minus i vidim da ide sledece nedelje ozbiljan minus -10/-15.
Jel moze ona da gura na tom minusu, posto mi je u spavacoj sobi jedini izvor grejanja?
Jel klima sam radi defrost ne moram ja tu nista da cackam, posto nisam primetio da to radi, tj ne znam kako da provalim kad je u defrostu?
Self clean nisam do sad radio (samo pranje filtera) to koliko cesto da pokrecem, chatgpt mi kaze 1 nedeljno?
Jel neko resio problem sa senzorom? Ja na daljicnu namestim i fell i 24c, 3 crtice i nekako mi hladnjikavo, tek kad stavim na 25c osetim toplo u sobi, ali me uzasno nervira neki pasivni hladnjikavi vazduh koji izlazi iz nje.

IMG_1701.pngOvako moja radi u 40 m2. Podesena visoka brzina. I temperatura na 24 stepena.

Jutros se desilo novogodišnje čudo, uradio mi ovaj beli defrost!
Nisam stigao da ispratim da li je otopila sve ali je bila okovana ledom još gore nego na prethodnim slikama,
srećom još nije bio ovaj serviser da menja elektroniku pošto sam ih zvao,
dakle vrlo verovatno je dosta konverzvativnija po tom pitanju.

Evo ga prvi problem kod mene. Klima usla u defrost i vise ne izlazi iz njega. Onaj deo ispod filtera na unutrasnjoj se zaledi kad pustim da greje. Stavljao sam je u fan mod pa se odledi, ali kad pustim da greje opet se zaledi, ponekad samo ispusti leden vazduh i to je to. Oseca se i neki cudan miris kad je u fan modu. Napolju nije toliko hladno, desilo se posle krace ledene kise. Primetio sam i da je slabo grejala pre desetak dana kad je bio veci minus. Pro x model, ciscen kompletno, prosle zime grejala bez problema. Sta bi moglo da bude, nedostatak gasa?

Izvuko sam je iz struje na 5 min i sad radi normalno. U svakom slucaju treba majstor da pogleda o cemu se radi

Evo ga prvi problem kod mene. Klima usla u defrost i vise ne izlazi iz njega. Onaj deo ispod filtera na unutrasnjoj se zaledi kad pustim da greje. Stavljao sam je u fan mod pa se odledi, ali kad pustim da greje opet se zaledi, ponekad samo ispusti leden vazduh i to je to. Oseca se i neki cudan miris kad je u fan modu. Napolju nije toliko hladno, desilo se posle krace ledene kise. Primetio sam i da je slabo grejala pre desetak dana kad je bio veci minus. Pro x model, ciscen kompletno, prosle zime grejala bez problema. Sta bi moglo da bude, nedostatak gasa?
zablokirao cetvorokraki ventil (onaj sto propusta gas kada se smjenjuje grijanje i hladjenje tj sa grijanja na defrost) Gasenje pa istekivanje iz struje na 5-10 min obicno pomaze

Isti problem imam i ja. Expert Smart 12 je u pitanju. Bio je serviser, SJ je skinuta i odneta u servis. Sumnja na taj ventil.

Koliki minus javljaju veceras u vasim mestima? Mislim da su danas i sutra pravi uslovi da se vidi rad klime. Ne zaboravite da skinete lule sa SJ.

Koliki minus javljaju veceras u vasim mestima? Mislim da su danas i sutra pravi uslovi da se vidi rad klime. Ne zaboravite da skinete lule sa SJ.
moja je radila uredno na -19 prosle i pretprosle godine
to im je navodno boljka, i onaj cesti defrost bas isforsira taj ventil

moja je radila uredno na -19 prosle i pretprosle godine

Ispada po ovim YT videima da su dva ili vise senzora zaduzena za DF. Plus uz sve to softver koji radi zajedno sa ocitavanjima sa senzora i koji ima kod da ukljucuje ( na toliko stepeni okoline,vlage,temperature na izmenjivacu,vrvt pritiska gasa ) kontrolni DF.

Isti problem imam i ja. Expert Smart 12 je u pitanju. Bio je serviser, SJ je skinuta i odneta u servis. Sumnja na taj ventil.
Koliko ljudi li ce se javiti sa tim problemom jos ove godine majko moja. Pa ispada svaka klima njihova ikad da ima problem sa tim. ovo je nevjerovatno.

Jest boljka, al jbš ti ako za godinu dana produva ventil zbog češćeg defrosta..

Jel iko ikad do sad na bilo koji model Hisense klime dobio bilo kakav update preko Connect Life aplikacije ?

Moze li mi neko ko ima mjerac potrosnje a da je temeratura u minusu provjeriti na koliko skace potrosnja ako zadate neki visoku temperaturu, npr preko 28,
Moja je uredno isla do 1700w, mislim da joj je to maksimum, a sada nece preko 1300 a zadao sam 32, sto mi je bas nesto cudno

Nazad
Vrh Dno