Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Заборавих да кажем: иако ми се филм није баш свидео, музика је одлична! Шта рећи, Ханс Цимер (или Зимер, не знам како се чита, слободно ме испавите, волим да знам). Управо сам пустио Predator: killer of killers, и уводна музика ме је подсетила на Eden, па сам почео да је развијам у мислима. На крају крајева, можда га и поновим, да му пружим још једну шансу, ипак је звук веома важан део филма, мени можда и 50%.

Bad influence(1990). Korektan triler, gledao sam ga par puta , bolji mi je bio ranije , ali skroz ok i u danasnje vreme 6/10

Kad vec pricamo o filmovima koji za temu imaju trkanje meni je Le Mans iz 1971.god sa Steve Mcqueen mnogo bolji od gore pomenutih pogotovo kad se uzmu godine kad je snimljen,mada mu to i daje neki vintage osecaj da ga gledamo vise kao dokumentarac nego igrani film.

Primjetim u zadnje vrijeme i ovdje sve više objava o gledanju starijih filmova... A i sam češće gledam stare filmove, pogotovo iz prošlog vijeka....Kao da je to trend, valjda je do "kvaliteta" novih filmova zadnjih godina...

Predugo traje, poslesnjih pila sata filma je već viđeno u prethodnom delu.
6.5/10

Upravo ide na tv, a gledao sam ga svojevremeno. Prolazan romcom sa elementima fantazije. Vredi ga pogledati najviše zbog Joanne Going, vrlo privlačna i donekle slična Alyssi Milano iz mladih dana, ali vitkije građe.

Baš te lepo navuče film
Morao sam da potražim po netu ono Ending explained, pogotovo kada sam ukapirao da joj se brojevi na majici stalno menjaju 🤣 Na kraju po meni ispade i ne toliko loše, mislim na celu ideju o treniranju AI i svemu tome generalno, dok je film kao film tjah...

Da da odlična je ideja, interpretacija od polovine je malo lošija ali krajnje originalan film. Očekujem sada na tu foru mali milion filmova i kombinacija.
U suštini brojevi na majici su pokušaji koliko joj je trebalo da nadje dete jer je to bio cilj za treniranje modela majke za svest ai majke koja će se koristiti za kreiranje majke kao novog ljudskog bića posle apokalipse.

Uhvatio danas na HBO prva dva filma o Hariju Poteru. Iako sam ih pogledao zilion puta i dalje su mi zanimljivi.

Odgledah Openhajmera. Ok film ali nije morao toliko dugo da traje.

Definitivno omiljen film za ovo doba godine.

1767865034140.png

Ostavio mi je ispodprosečan utisak. The Zone of Interest ovaj film jede doručak, jer Nuremberg pada upravo na mestu gde je trebalo da pokaže svoj najjači adut, a to je psihološki duel između Kelija i Geringa.

Osim što mi je Rami Malek ozbiljan casting promašaj, još veći neuspeh je način na koji je Gering predstavljen, ne mislim na to kako je Rasel izneo ulogu, već kako je lik napisan. Toliko je humanizovan da se stiče utisak da je on možda zaista bio samo zapovednik Luftvafea koji „nije znao šta se dešava“. Čak i da prihvatimo da je to istorijski bilo tako (njegovo konstantno blefiranje), imao sam osećaj da su i sami autori filma imali preveliku potrebu da tu tezu potkrepe, gotovo da se kod gledaoca namerno pokušava izazvati simpatija prema drugom čoveku Trećeg rajha.

Ali ovo nije Das Boot i nije ona vrsta filma koja može da iznese takvo vezivanje za „drugu stranu“, pa čak ni uz razumevanje konteksta i psihologije likova.

Finale (staviću u spojler, iako je opšte poznato) sa cijanidom i pitanjem kako je Gering uopšte došao do njega pored tolikih pretresa jer je on, kao jedini preživeli svedok tog nivoa, morao ostati živ (gle paradoksa) do samog vešanja. Postoje razne teorije o poreklu ampule, ali ne bih se nimalo iznenadio da mu ju je lično Douglas Kelley dostavio.

Ocena: 6/10

Nazad
Vrh Dno