Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

• Začetnik teme Začetnik teme Ddee
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jedno mi nije jasno , zasto KHCA tako dugo radi defrost . Iskreno to mi se ne svidja .
Nase Luce 14 i 7 rade defrost par minuta i na 0° i na -7 isti andrak takoreci . Setovane su na 25 stepeni ekonom ukljucen i potrosnje idu od 300 -350 sad kada je hladno u modulaciji koja je maltene neprekidna 24h. 100 kvadrata greju sve na ciglu ipo i demit ful pod zid plafoni . Retko idu u defrost sem maglustina onih jakih ali kazem kratko traje .

Ja iskreno mislim da je zbog preopterecenja. Meni je pre 18kmta radila na 24 stepena a Hisense nordic na 23. 18kmta znala po 10 puta h toku noci na 15min da ide u Df. Sad sam okrenuo da mi Hisense Nordic koji je u dnevnoj radi na 24 a 18kmta na 22 u kuhinji i sad em redje ide u Df i traju od 5-10 min.

Ja iskreno mislim da je zbog preopterecenja. Meni je pre 18kmta radila na 24 stepena a Hisense nordic na 23. 18kmta znala po 10 puta h toku noci na 15min da ide u Df. Sad sam okrenuo da mi Hisense Nordic koji je u dnevnoj radi na 24 a 18kmta na 22 u kuhinji i sad em redje ide u Df i traju od 5-10 min.
Evo ja imam KHCAN i upravo radi DF
Moje misljenje je da radi dugo jer daje vremena grejacu tacne da odreaguje i lepo zagreje zaledjeno. Sa druge strane,o kakvom preopterecenju mozemo da govorima ako klima radi na 300-350w i odrzava u stepen temperaturu i u visini glave i oko nogu pri dnu prostorije. Zna se sta podrazumeva preopterecenje i kakav rad uredjaj treba da ima. Trenutno je kod mene oko 1 stepen i velika je vlaznost vazduha. Iz spoljasnje lepo lije voda tokom DF. Siguran sam da je do spoljasnjih uslova.
A po meni je bolje da radi jedan DF koji traje 20 minuta na dan nego DF koji traje 5-10 minuta na svakih sat vremena.

Hvala na odgovoru. Ispod i iznad se greje, kupatilo nema spoljnih zidova. Spoljni zidovi su celom stranom spavaćih soba. Ne mogu naći nijedan od tih modela da je dostupan na trzistu osim 12kgcg. Da li bi opcija sa 18kom u dnevnoj i 12kom u spavacoj bila dovoljna?
To ti je preveliko, radiće kao On-off klime. 12kgcg može da greje tih 40kvm ušuškanog stana. Za sobe samo manje klime.

Evo ja imam KHCAN i upravo radi DF
Moje misljenje je da radi dugo jer daje vremena grejacu tacne da odreaguje i lepo zagreje zaledjeno. Sa druge strane,o kakvom preopterecenju mozemo da govorima ako klima radi na 300-350w i odrzava u stepen temperaturu i u visini glave i oko nogu pri dnu prostorije. Zna se sta podrazumeva preopterecenje i kakav rad uredjaj treba da ima. Trenutno je kod mene oko 1 stepen i velika je vlaznost vazduha. Iz spoljasnje lepo lije voda tokom DF. Siguran sam da je do spoljasnjih uslova.
A po meni je bolje da radi jedan DF koji traje 20 minuta na dan nego DF koji traje 5-10 minuta na svakih sat vremena.
Dobro to je realno nista ja imam velike gubitke kod mene je isla na svakih sat u df kad je radila 900-1000w sad kad Nordic preuzeo posao ona radi na 300-400w i ode dva tri puta u df za 24h.

Dobro to je realno nista ja imam velike gubitke kod mene je isla na svakih sat u df kad je radila 900-1000w sad kad Nordic preuzeo posao ona radi na 300-400w i ode dva tri puta u df za 24h.
A sa koliko radi Hisense. Ne mogu da verujem da je ona jaca od 18kmta.

Nije jaca samo redje ide u df i prija mi da u dnevnoj bude vise temp nego u kuhinji/ trpezariji koja je veca. Hisense radi sad na 650w a 18kmta na 380w zajedno greju skoro 80 kvadrata prizemlja napolju -1 u dnevoj 23 u kuhinji 22.

Nije jaca samo redje ide u df i prija mi da u dnevnoj bude vise temp nego u kuhinji/ trpezariji koja je veca. Hisense radi sad na 650w a 18kmta na 380w zajedno greju skoro 80 kvadrata prizemlja napolju -1 u dnevoj 23 u kuhinji 22.
Lepa povrsina i kubatura prostora.
Upravo je i poenta naci adekvatna podesavanja za optimalan rad uredjaja i minimalnu potrosnju.

Zamrzla mi tacna na lmce07....nisam skinuo lulu na vreme....iskljucio sam klimu...da li je pametno da nastavim da je koristim ili ne? da li voda preliva u ovakvim situacijama ili ide do ventilatora?

Slobodno kljucavu vodu ako cekas da se odledi sled tri dana minus non stop nacekaces se da samo odledi..

• Like
Reagovanja: rtx
Sinoć sam prvi put merio dužinu defrosta 18kmta,radi u oko 40 kvadrata.23 minuta od dizanja krilaca do početka duvanja.Na ispod sat vremena ulazi u defrost.Da greje-greje...

A jel nekom palo napamet da proba onaj sprej za odmrzavanje sajbne.
Debeo je to led. Jeftinije je vrelu vodu ako treba iz lavora pa par džezvi, jednu po jednu. Sipa se se zanje strane, kod ćoška gde izmenjivač hvata krivinu, tu ima najviše mesta za mlaz vode da uđe u tacnu

Sinoć sam prvi put merio dužinu defrosta 18kmta,radi u oko 40 kvadrata.23 minuta od dizanja krilaca do početka duvanja.Na ispod sat vremena ulazi u defrost.Da greje-greje...
23 minuta je rekao bih novi rekord. 12LTCA radi defrosts na max 15 min, a Fujitsu HighPower 11.2kW toplotna pumpa na max 5 min.

I meni nikad nije 18kmta radila duze od 15min. Al zato sinoc celu noc je isla...

Prilozi

• Screenshot_20260108-113446.png
    Screenshot_20260108-113446.png
    138.7 KB · Pregleda: 41
Kod mene juče khcan na sat ipo u defrost po 15 minuta. Nalazi se na vetrometini, pada kiša i sneg direktno, da li bi nadstrešnica pomogla kada bi napravio?

Kod mene juče khcan na sat ipo u defrost po 15 minuta. Nalazi se na vetrometini, pada kiša i sneg direktno, da li bi nadstrešnica pomogla kada bi napravio?
Svima je od prilike ista situacija obzirom da su i uslovi rada isti.

Mene iskreno je to počelo toliko nervirati, da je KMCC završila na oglasima.
Ide nešto masivnije, sa grijačima, pa bem mu sumpor, šta sam ju kupio da mi prducka svako malo kad je visoka vlažnost (a ovdje cijele godine ubi vlaga, prosjek je nešto preko 80% u zimskim/jesenjim mjesecima).
Isto nervira što krilca ne mogu skroz vertikalno da stoje pa smeta ko je ispod nje (a iznad ugaone je), kao i što nema regulacije krilaca za lijevo/desno. Ljeti svakako ne hladi.
Daljinski je retardiran, ali se to da preživjeti 😂

Koliko vidimo iz dosadašnjih komentara korisnika, nema te klime koja ne ide često u deftost na velikoj vlažnosti vazduha, pa čak i KHCAN nordik... 🙂
Možda neka klima od 2000-3000e.

Nije učestalost problem, već dužina i Fujitsu softver koji kaže - guslaj 12-15 minuta, natenane ćeifi... Nek ide ako hoće i na sat, al nek traje par minuta.
Meni je zaista dobra izolacija i gotovo da ne padne temperatura nimalo, ali je subjektivno dosta neprijatno kad ona samo digne krilca bespomoćno treperi, a ti bi htio recimo podići temperaturu malo jer su se djeca okupala, ili izluftirati malo prostor (al hajd ishladi, pa čekaj 15 min dok ona odradit svoje)...

Takođe nervira i to što samo vrijeba kad ćeš spustiti za 1 stepen pa da utrči u DF, jer smatra da joj je tad prilika (nema potražnje za dodatnom toplotom).

Mene iskreno je to počelo toliko nervirati, da je KMCC završila na oglasima.
Ide nešto masivnije, sa grijačima, pa bem mu sumpor, šta sam ju kupio da mi prducka svako malo kad je visoka vlažnost (a ovdje cijele godine ubi vlaga, prosjek je nešto preko 80% u zimskim/jesenjim mjesecima).
Isto nervira što krilca ne mogu skroz vertikalno da stoje pa smeta ko je ispod nje (a iznad ugaone je), kao i što nema regulacije krilaca za lijevo/desno. Ljeti svakako ne hladi.
Daljinski je retardiran, ali se to da preživjeti 😂
A evo žale se i na Gree Amber na drugoj temi da cesto ode u DF. Ne vredi. Takvi su uslovi opet kazem. Meni KHCAN sa sve grejaca i zabeli se propisno spoljasnja i na dva sata ode u DF. Ispod nje klima od prodavnice mucena sva okovana ledom od moje sto je zaliva redovno🫣

Ovde kod mene je ceo dan oko -2, -3 , ova kgcg je otisla 2x od jutros....al zato preko noc, kada je sneg padao, na svakih sat vremena...e sad kad ne pada okej radi...vec sam pisao kad je ovako manja vlaznost a veci minus od 6 do 7min zavrsi df...bilo bi okej kad bi tako bilo i na temp oko 0.

GRee amber jeste da ide na sat vreme u df, al ga zavrsi za duplo manje vreme, 8-9min...

Moj burazer ima Gree Amber Premium i isla mu je otprilike na sat vremena u DF i trajao je preko 10 minuta a one imaju grejac u vanjskoj...zavisi i od kolicine vlage a i koja je zadata temperatura, ako je zadata veca temperatura, brze ce ici u defrost koliko sam primetio. Ovde na severu Vojvodine je dosta vlage bilo i moja nocria je znala ici na otprilike 1h20m u DF a zadata temp je bila 24c.

Moj burazer ima Gree Amber Premium i isla mu je otprilike na sat vremena u DF i trajao je preko 10 minuta a one imaju grejac u vanjskoj...zavisi i od kolicine vlage a i koja je zadata temperatura, ako je zadata veca temperatura, brze ce ici u defrost koliko sam primetio.
Ne mislim na tvog batu 😉
Jos kad nagruvaju u losem izolovanom prostoru neku zadatu npr. 25c ---> a Gree svakako juri +2c ---> znaci 27c
Normalno da ce kove kao blesava DF kad stalno napinje 😀

Poslednja izmena:
Ne mislim na tvog batu 😉
Jos kad nagruvaju u losem izolovanom prostoru neku zadatu npr. 25c ---> a Gree svakako juri +2c ---> znaci 27c
Normalno da ce kove kao blesava DF kad stalno napinje 😀
ma burazeru je extra izolacija i on svoju gree drzi na 22-23 i opet...mene pocelo nervirati kod mene kuci, doslo mi da upalim termo pec dok ta vlaznost malo se ne smiri.

ma burazeru je extra izolacija i on svoju gree drzi na 22-23 i opet...mene pocelo nervirati kod mene kuci, doslo mi da upalim termo pec dok ta vlaznost malo se ne smiri.
Pa sve je to normalno cim ode vlaznost na preko 80% znaci bice i DF ---> jos sada na ovo blesavo vreme 😀
Do pre nekog dana svi se hvalimo kako pevaju nase pevaljke (klime) ali tada je bilo vlaznost ispod 70%
Ma ljudi jos malo pa bice ponovo hladjenje 😀

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno