Šta je novo?

Apple M1/M2/M3/M4 - MacBook Air i Pro

Једно питање.
Користи слушалице на УСБ кабл.
Купио сам адаптер на Тему са Ц на УСБ, али сада када мало додирнем кабл, усб се дисконектује, па се и прекидају слушалице
Да ли неко има исти проблем са УСБ прикљуичцима
Ако купим оригинал адаптер, плашим се да се исто не дешава.

Verovatno do kabla.Koristim slicne adaptere ,samo dva od 4 su ok.Losa izrada.

Da li se jos nekome desava na M4 Pro da se pregreva na prikazivanju video snimaka od MacOS 26 verzije? Da li Chrome, Safari ili obican player, nebitno je...
U smislu da krene video i ventilatori odu full mod kao da renderujem Sikstinsku Kapelu u UltraHigh detaljima (I tad se ne bi cuo kao sto se sada cuje).
I iskljucivo je od ove verzije, pre toga se nista nije desavalo ovako...

A kada ga stavis na low power mod? @CvC
Nisam nista posebno cackao. Pre par dana je uradjen update, nisam ga bio koristio taj vikend i onda me saceka u ponedeljak sve... Vrlo verovatno cu vratiti na prethodnu verziju kada je sve normalno radilo...

Citao sam sad malo vise po netu, zapravo je povezano izgleda sa Electron/Chromium aplikacijama gde (kako sam razumeo) dodeljuje 50% vise senki na same prozore aplikacija sto rezultuje da se pojaca GPU % i onda se pored toga pojaca temperatura i sa time krenu i ventilatori.
Navodno ima fixeva koje cu videti da testiram, mada moram jos malo citati da budem siguran...

Ali i nije lose ovo, smanjilo se gledanje svakakvih gluposti i povecala produktivnost, neko bi rekao win win 😀

Edit: A ko za inat se prebacio sa Windows-a i naravno 80% aplikacija je Chromium based 😀
Cudno mi je bilo da sve to isto radi i na Safariju i drugim nativnim aplikacijama, ali zapravo sve vreme su ostale aplikacije ukljucene i naravno da ce krenuti da se pregreva...
Moram poceti da gasim tabove u Chrome-u kad zavrsim sa poslom 😀

Nisam nista posebno cackao. Pre par dana je uradjen update, nisam ga bio koristio taj vikend i onda me saceka u ponedeljak sve... Vrlo verovatno cu vratiti na prethodnu verziju kada je sve normalno radilo...

Citao sam sad malo vise po netu, zapravo je povezano izgleda sa Electron/Chromium aplikacijama gde (kako sam razumeo) dodeljuje 50% vise senki na same prozore aplikacija sto rezultuje da se pojaca GPU % i onda se pored toga pojaca temperatura i sa time krenu i ventilatori.
Navodno ima fixeva koje cu videti da testiram, mada moram jos malo citati da budem siguran...

Ali i nije lose ovo, smanjilo se gledanje svakakvih gluposti i povecala produktivnost, neko bi rekao win win 😀

Edit: A ko za inat se prebacio sa Windows-a i naravno 80% aplikacija je Chromium based 😀
Cudno mi je bilo da sve to isto radi i na Safariju i drugim nativnim aplikacijama, ali zapravo sve vreme su ostale aplikacije ukljucene i naravno da ce krenuti da se pregreva...
Moram poceti da gasim tabove u Chrome-u kad zavrsim sa poslom 😀
Taj bug sa Electron aplikacijama bi trebalo da je rešen u 26.2 koji izlazi uskoro. Sudeći po ovome:

• Interesting
Reagovanja: CvC
Taj bug sa Electron aplikacijama bi trebalo da je rešen u 26.2 koji izlazi uskoro. Sudeći po ovome:
Pa sjajno, mogu sacekati toliko barem, cisto da se ne cimam sa reinstalacijom sistema 😀

Edit: Od trenutnih 58 "popravljenih" ja imam 11 koje koristim 😀 I jos 2 u "ne popravljenim" 😀

Poslednja izmena:
Izašao je danas 26.2:

Javi baš jel rešeno.

Uradjen update, prvi inicijalni test na bateriji bez low power mod-a -> 1 sat 4k youtube video - bez pregrevanja, potrosio samo 5% baterije.

Nisam imao nista drugo upaljeno tako da moram jos da testiram sa drugim programima, ali cim mi na gledanju video snimka ne pali ventilatore na max i ne srce bateriju 20% za 5 minuta super je. 😀

Javim kada uradim u toku nedelje detaljniji test.

Crka ploca na burazerovom Macbook PRO M4 16'' 24GB 1TB placen boga oca i gle cuda, ne dobija se nov nego se ceka ploca da stigne i da se zameni? Rok 20ak dana, to bude i vise! Jel to normalno ili moze da se trazi povrat novca ili nov uredjaj? Ako je bitno iStyle je u pitanju.
Mozda nije teba za ovo al ja video tema apple m1 m2 m3 m4 pa eto 😀

Ako je kupljen kod nas pre manje od 6 meseci, ima pravo da zahteva zamenu za novi ili povraćaj novca. Ako je prošlo 6 meseci ili nije kupljen kod nas, nije pokriven zakonom o zaštiti potrošača i ne može da traži zamenu za nov.

Crka ploca na burazerovom Macbook PRO M4 16'' 24GB 1TB placen boga oca i gle cuda, ne dobija se nov nego se ceka ploca da stigne i da se zameni? Rok 20ak dana, to bude i vise! Jel to normalno ili moze da se trazi povrat novca ili nov uredjaj? Ako je bitno iStyle je u pitanju.
Mozda nije teba za ovo al ja video tema apple m1 m2 m3 m4 pa eto 😀
iStyle samo za varijante dok je u garanciji uredjaj, za sve drugo, traži servisera a ne menjače delova 🙂

Ako je kupljen kod nas pre manje od 6 meseci, ima pravo da zahteva zamenu za novi ili povraćaj novca. Ako je prošlo 6 meseci ili nije kupljen kod nas, nije pokriven zakonom o zaštiti potrošača i ne može da traži zamenu za nov.
Kupljen u iStyle preko firme, sve legalno, uz racun al jeste proslo 6 meseci ja mislim ali ne kapiram, i da je prosla godina, necu da ga otvaraju i menjaju plocu, hocu nov, a oni ovaj nek srede pa prodaju kako hoce.
*** plati se ko neki dobar polovan auto, a ne moze da se dobije novi :/

Slažem se, ali nažalost naš zakon ne definiše tako. Čak kad kupiš preko firme ne važi zakon o zaštiti potrošača, tako i da je sutradan od kupivine riknuo, mogli bi da ga šalju na popravku.

I šta je problem što će da zamene ploču? U nekom drugom servisu morao bi da platiš za isto, a ovde te “pokriva” garancija. Kao što kolega reče, za firme ne važi Zakon o zaštiti potrošača.

I šta je problem što će da zamene ploču? U nekom drugom servisu morao bi da platiš za isto, a ovde te “pokriva” garancija. Kao što kolega reče, za firme ne važi Zakon o zaštiti potrošača.
Prvo je problem sto eto, ne zelim otvaran racunar bespotrebno kada je placen kao premium brend i proizvod ( neka zamene za novi a ovaj prodaju kao outlet ili sta god, briga me ), drugo, sada nema racunar bar mesec i po za posao jer se ceka deo i slicno. Znaci to je tebi normalno za taj novac? Mislim ako tebi jeste ok, meni nije!

Zamisli pokvari ti se “premium” automobil, a kvari se kao i svaki drugi 😂, a ti kažeš neću servis i popravku, hoću nov. Potpuna nebuloza.

Garancija ti pokriva zamenu, šta je onda problem?

Problem bi bio da su odbili da rese to u garantnom roku, onda bi imalo smisla da diskutujemo ovde.

Ne treba da brines ako zamene, najveci problem je to cekanje sto su jako spori. Skoro toliko da je neupotrebiljivo kod nas imati AC+ garanciju. Sto su meni rekli, samo dijagnostika iPhone-a do 10-15 dana, pa onda dalje cekanje. Bolje da zatvore radnju.

Baš neobično da crkne, šta god sam imao od njih je uvek bilo stoički neunuštivo. Ako ne podnosiš otvarano, možda možeš prodati kada se popravi pa kupiti novi ali zaboraviće na kvar posle mesec dana kada opet sve bude ispravno i neprimetno da je otvaran naravno. Ne rade amateri.

Ne treba da brines ako zamene, najveci problem je to cekanje sto su jako spori. Skoro toliko da je neupotrebiljivo kod nas imati AC+ garanciju. Sto su meni rekli, samo dijagnostika iPhone-a do 10-15 dana, pa onda dalje cekanje. Bolje da zatvore radnju.
Najvise me ovo nervira kod Apple, uvek isto ******. Posto je cela firma sa Apple racunarima, sta god da crkne ili nesto treba da se uradi, prvo dijagnostika traje nenormalno, a onda kad ustanove kvar e onda se j... cekaj jos 20ak dana da stigne, pa onda jos bar 10 da zamene, znaci posao cao mesec i po. Ma presjajno.

Meni su dijagnostiku na Apple Watch-u radili 7 radnih dana (!?). Verovatno su "understaffed", ne vidim drugo racionalno objašnjenje.

Šište im 00 za klijente, može im se…

Najvise me ovo nervira kod Apple, uvek isto ******. Posto je cela firma sa Apple racunarima, sta god da crkne ili nesto treba da se uradi, prvo dijagnostika traje nenormalno, a onda kad ustanove kvar e onda se j... cekaj jos 20ak dana da stigne, pa onda jos bar 10 da zamene, znaci posao cao mesec i po. Ma presjajno.
Ne branim ih, niti ima potrebe za tim, međutim, šta misliš da se radi sa win ili linux računarima (laptop računarima)? Daju ti odmah zamenski? Odmah za 24h reše kvar? Čeka se kao i kod Apple-a. Kakva je to firma kad nema rezervni računar?

Pritom, nije isti odnos ovlašćenih derikoža i samog Apple-a. Mislim da nije uporedivo uopšte.

Treba takođe znati da nisu ni ista ovlašćenja u Apple store-u i kod ovlašćenih servisa 😃

Ne branim ih, niti ima potrebe za tim, međutim, šta misliš da se radi sa win ili linux računarima (laptop računarima)? Daju ti odmah zamenski? Odmah za 24h reše kvar? Čeka se kao i kod Apple-a. Kakva je to firma kad nema rezervni računar?
Nisam rekao da nema, primer je bio, sta ako je to nekome jedini racunar. 🙂
Na jednom iMAC je brljavio ram, reklamacija, cekalo se 2 meseca da stigne 2 x 16gb DDR4.
I to je ok? Za PC se zameni za par dana.
Nije isto ***.

Nazad
Vrh Dno