Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Juče sam dobio futrolu za mob, bez praćenja, nije ni otvarana... Uglavnom ono što nema praćenje ne gledaju i nema globe.

Sve je bolje nego da vam Niska carina uzme 650 dinara za slusalice placene 5e.

I to je samo primer od juce.

Danas stize Xiaomi Mi Stick 2nd gen, ako me pogodi carinik od juce a kinez nije napisao tacnu cenu bice veselo...

Nema vise toliko narudzbina, narocito juzno i sad imaju vremena da trkeljisu po svemu, cak i da traze cene po Aliju.
Budžet ekonomskog tigra je ozbiljno bušan čim zaje*avaju narod sa paketima od 1-5$

Samo da vam kazem da ljudi koji idu preko niške carine odustaju od kupovine sa alija, i to masovno, jer za stvar koja košta 10 centi, oni moraju da plate minimum 260 din.

Ranije su mi se predmeti na niškoj carini zadržavali oko 15 dana, a sada samo 1 radni dan, cim stigne kod njih, ocarine i proslede dalje.
To je znak da nemaju posla kao ranije, cim uspeju tako brzo da rese i proslede. Tako je unazad par meseci.
Realno i ja sam odustao od kupovine, jedino sto nema na temu, narucim sa alija.

Imao sam nekih 10ak paketa na carini licno od 11.11 i BF i to sto pricas nije tacno, bar 5-7 dana minimum je stajalo kod njih, pomenuti stapic 10 dana.

1766754804852.png

@Djilkosh_Ns ovde je bio omanji rizik koji se nekako isplatio ali moglo je da bude i vise i manje, ovako je taman tolika usteda da se koliko toliko isplati 🙂

Ima li neko iskustva sa USB (type c) dock/habovima sa Alija? Trenutno mi nudi nekoliko po cijeni od 10-12 dolara, imaju hdmi, mrežu i nekoliko usb... Otprilike taman ono što mi treba za laptop.

1000038782.jpg

Kome se ne čeka na zalivanje, evo u Aksi uz porez od 7000. Navalite! 😆

Da nisu nekome stigle one mystery kutije iz moon hifi radnje? Ja ocekujem 6 komada i nadam se barem jednim slusalicama

Jel sa krilcima 😀

38.73$, nije moglo nize
Gledam ovako nesto - zbog cega stick a ne box, zbog prostora ili prenosivosti ili...? Koliko vidim CPU je isti, razlika je u storage-u (i verovatno hladjenju)?

Koliko vidim ovaj Goldway ima nekoliko prodavnica i na linku iznad je najjeftiniji box s 3rd gen, pretpostavljam da je prodavnica legit za bilo kakvu kupovinu?

Samo i iskljucivo jer je bio jeftiniji i dostupan.

Dok smo se docepali kupona iz igrica rasprodali su se Mi Box 3rd gen koji su mogli da se uzmu za normalne pare.

Mimo dimenzija Box 3rd gen ima 32GB interne, dok stapic ima 8GB a uz to stick ima micro USB konektor za napajanje i nijedan drugi pa treba da se nadje adekvatan kabl ako neko hoce da se povezuje na stick preko USB-a.

Ovaj moj stapic jos nisam stavio u pogon ali po temi za stick se ne greje uopste kao npr. 1080p koji se topio.

Po dimenzijama izgleda vece tako da ima logike.

Prodavnica je provereno ok.

1766935418150.png

@Lanikor i ostali, vidim u ovoj prodavnici u okviru superdeals box s 3rd Gen za 55-56usd, deluje mi kao standardna globalna verzija 3rd Gen - jel nešto previdjam ili je jednostavno dobar popust u pitanju?

To mu je standardna cena na Aliju trenutno, samo ako si pod Niskom carinom naplatice ti potencijalno bar jos 32% na tu cenu jer sad proveravaju cesto.

Ako ga ima kod nas po ceni ispod bolja ti je tu kupovina.

Odgovoreno ti je u drugoj temi, ali ti ne čitaš 🙁

Nema poente to kupovati na AE zbog čekanja, garancije, potencijalnih dodatnih troškova, kad za sličnu cenu (ananas cena - kupon) možeš da kupiš ovde!

@Stock čitam i pratim, upravo zato i pitam. 🙂 ali sam prešao na odgovarajući thread jer bi pitanje o xiaomi boxu na threadu o LG televizorima verovatno bilo obrisano. Nemam nalog na ananasu niti sam kupovao tamo do sada, vidim da je cena na KP 55-60e. Ako može neki info o kuponima na DM, biću zahvalan.
Edit: sad vidim da si na preporuku za xiaomi box bio linkovao url ka e ponudi, moj propust...

Poslednja izmena:
Kada je 80+% za novčiće?

Jel probao neko led sijalice za rast biljaka? Zanimaju me one što idu u e-27 grlo. Vidim da ima kojekakvih, plavih, crvenih, kombinovanih, pa čak i "sunlight". Veliki izbor a nisam siguran jel to uopšte vredi nečemu. Pre nego što me neosnovano optužite za svi već znamo šta, treba mi za kancelarijske biljke, mesto mi je kontra od prozora i slabo napreduju, a volim da se bakćem sa tim, pa sam mislio da im dam malo dodatnog svetla. 😋

Opet sonizoon fleške za sitne novce, 70% na coinse plus kupon od radnje koji sam uspeo tri puta da pokupim i iskoristim!? Trenutno još ostale plave od 32GB i bele od 64GB (izašle 40 i 110din).

I just found this on AliExpress:
€4.35 | 《Special Offer》usb Flash Drive 64gb Inventory Clearance U Disk 32GB MLC Quality Assurance Free Mail Usb Drive

Nazad
Vrh Dno