Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

• Začetnik teme Začetnik teme Ddee
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@dachonydj koji tacno wifi moduli, mozes li oznaku modela da napises molim te?
Ovaj na slici, imam 2 komada. Jednostavno ih ne koristim, sve radimo preko daljinskog...tj ne radimo nista, upaljene klime i rade non stop. Nekad samo spustimo ili podignemo ono krilo za usmeravanje vazduha.

Prilozi

• Screenshot from 2025-12-19 14-12-37.png
    Screenshot from 2025-12-19 14-12-37.png
    386.3 KB · Pregleda: 110
To izgleda nije kompatibilno sa mojom klimom KHCAN. Po tehnickoj specifikaciji, Fujitsu wifi modul treba biti sa oznakom UTY-TFNXZ1.

Treba mu fiksno treća brzina jer greje 90kvm sa 12KHCAN (ako se dobro sećam). Tu IR mrežni daljinski rešava problem. Kreira se scena kako i kad teeba, a on okine IR signale po zahetvu kao daljinac. Samo treba da ima optičku vidljivost sa unutrašnjom
Ostaje ova opcija da se istrazi.

Gde naci takav IR to je pitanje i da li uopste postoji? Ako znas, uputi me gde da gledam.
Nešto na taj fazon. Javiće se valjda neko ko je probao i/ili koristi, pa da preporuči konkretan model

Malo mu to ne znači ako ne može da napravi scene koje će u određenom vremenskom periodu da se pokreću. A tuya mislim da tako nešto ne podržava.

Edit: proverio u app, izgleda da ipak može.

Greje se preko 90m2 i druga brzina nocu ne radi posao jer temperatura celog objekta padne osetno. Nocas sam ostavio da radi na 3 i temp do ujutru je ocuvana skroz - bez padova. Na daljinskom je podeseno 27 stepeni vec nekoliko dana, to nisam menjao.
Na 27 stepeni.. Koliko je u prostoriji?

Da li neko od vas ko poseduje fujitsu klimu sa wi-fi, ima modul na istoj sa oznakom AP-WA4E (ovakav kao na slici) i da je uspeo upariti sa Airstage apk?

Prilozi

• IMG_20250805_142520.jpg
    IMG_20250805_142520.jpg
    53 KB · Pregleda: 84
Moze li neki hint za AGYG14KVCB/AOYG14KVCBN
Na koliko staviti optimalno temperaturu,fan speed itd...
Za sad lepo radi al zongliram cesto sa temperaturama i fan speed na auto mi se ponekad ne cini najoptimalniji 🙂
Tera se u nekih 35-49 kvadrata zavisno dal su vrata otvorena il zatvorena.
Sa potrosnjom sam zadovoljan,preziveo bih i da je jace komotno.
Izolacija stiropor 10,nova pvc stolarija itd itd

Poslednja izmena:
12KHCAN kod mene, nemam neko resenje osim da radim isto, menjam temperaturu i fan po potrebi a planiram da kupim IR blaster i da automatizujem tu promenu.

12KHCAN kod mene, nemam neko resenje osim da radim isto, menjam temperaturu i fan po potrebi a planiram da kupim IR blaster i da automatizujem tu promenu.
Pozdrav
Ja imam 12KHCAN. Prati zadatu jako lepo
Na autovent je i menja tj pojacava izduv i potrosnju kada se luftira.
Polako jedno po jedno iskljucujem na dva do tri dana i pratim rad.
DF traje oko 15-20 minuta sa ukljucenim Low
Noise i Economy opcijama. Tada hoce da spusti i na 100w potrosnju i duva hladno.
Iskljucivanjem Eco moda sam dobio da modulira na 220-230w i ne duva hladno.
Danas sam iskljucio i Low noise i primetio da radi dosta agresivnije. Nakon DF ode do 1200w umesto dosadasnjih 600-650
Nisam propratio da li DF traje krace a to mi je cilj.
Kada se postigne temp koja je zadata odrzava na 250-300w i ne duva hladno
Sta Vama pravi problem pa morate cesto menjati temperaturu i vent

Problem je cena struje. Moj plan je da koliko god je to moguce prebacim potrosnju u nizu tarifu. Zato radim izmene temp i vent.

Problem je cena struje. Moj plan je da koliko god je to moguce prebacim potrosnju u nizu tarifu. Zato radim izmene temp i vent.
To je sasvim Ok
Dosta ljudi smanjuje temp kada ode na spavanje. Ja ne menjam jer imam drugu klimu u spavacoj koja je na 21 stepen setovana.
Na KHCAN sam nocu gasio Eco mod i ujutru bude bez promene temperature. Ono tzv. Sauronovo oko nisam koristio i ne treba mi. Hocu ujednacenu temperaturu 24/7.
Nocu mi treba jer tada nema CG u zgradi i ohladi se komsiluk pa se na mene greju🫣

Sa mojom vratolomijom oko izmene temp i vent, nocu ide jace grejanje ali nocu je i niza temp pa se kuca blago zagreje, ne forsiram klimu a eco i low noise su mi iskljuceni.
Sve ukupno, maksimalne varijacije u temperaturi u kuci u periodu od 24 casova ne prelaze 1 stepen.
Zadrzao sam ujednacenu temperaturu ali sam prebacio vecu potrosnju struje nocu u nizu tarifu i time hocu da smanjim racun za struju.

Poslednja izmena:
Ja sa nocria x9 u nekih 45-50m2 drzim na 23c. Klima mi je iznad ulaznih vrata u kucu u predsoblju (8m2) i tu je 23c, duva prema dnevnom boravku (20m2) i u dnevnom boravku je temperatura izmedju 21-22c, desno od klime mi je kuhinja i trpezarija (18m2), tu je nekih 19c. Evo skrinovi sa TAPO uticnice i skrinovi iz FGLair kako drzim podesavanja i ne diram. Ventilator drzim uglavnom na medium jer mi se cini da tako najbolje radi, klima zna da smanji ventilator bez obzira sto nije na auto.

Prilozi

• Screenshot_20251225_222955_com.tplink.iot.jpg
    Screenshot_20251225_222955_com.tplink.iot.jpg
    46.8 KB · Pregleda: 57
  • Screenshot_20251225_222920_com.tplink.iot.jpg
    Screenshot_20251225_222920_com.tplink.iot.jpg
    90.8 KB · Pregleda: 73
  • Screenshot_20251225_222948_com.tplink.iot.jpg
    Screenshot_20251225_222948_com.tplink.iot.jpg
    73.2 KB · Pregleda: 72
  • Screenshot_20251225_223022_com.fujitsu.fglair.jpg
    Screenshot_20251225_223022_com.fujitsu.fglair.jpg
    34.3 KB · Pregleda: 72
  • Screenshot_20251225_223050_com.fujitsu.fglair.jpg
    Screenshot_20251225_223050_com.fujitsu.fglair.jpg
    64.7 KB · Pregleda: 57
  • Screenshot_20251225_223100_com.fujitsu.fglair.jpg
    Screenshot_20251225_223100_com.fujitsu.fglair.jpg
    28 KB · Pregleda: 52
23c i jeste taman za predsoblje.. Kolega u trpezariji ima 19c, 21 u dnevnoj... Za mene je to hladno.

23c i jeste taman za predsoblje.. Kolega u trpezariji ima 19c, 21 u dnevnoj... Za mene je to hladno.
Druze moj, ja kad se istusiram jos posle tusiranja 2 sata u boksericama i kratkoj majici hodam po kuci i sedim za racunarom. meni sve preko toga otvaraj prozor. Ako mi bas treba u tpezariji malo toplije, pojacam klimu ali veruj mi, meni 21c idealna. Zimi sam znao cistiti sneg po dvoristu u kratkim rukavima.

Ova nekolko dana je otisla temp u minus, otp -2, -3, i na toj temp KGCG radi df skoro upola krace u odnosu kad je oko 0° ...od 7 do 10min zavrsi, kako kad...i dosta redje ulazi takodje u df

Nazad
Vrh Dno