Yellow Pinky
Čuven
- Učlanjen(a)
- 22.09.2005
- Poena
- 665
Dolce Gusto, starija tehnologija, vrlo ograničen izbor kafa. Vrlo izdržljiv, kupio jedan pre 7 godina i dan danas me služi kada sam na terenu.Hvala na preporukama, suzio sam izbor.
Koji model se najređe kvari, tj. koji ima najmanje problema:
Moj "kapacitet" je 1-2 šolje na dan, vodu bih koristio iz bokala (filtrirana).
- Nespresso Essenza Mini
- Nespresso Pixie
- Dolce Gusto Krups
Hvala 🙂
P.S. vidim da se ovde vode diskusije o ozbiljnim aparatima i verujem da se većini diže kosa na glavi kada se pojavi neko ko kupuje ove male aparate, ali nisam u finansijskoj mogućnost niti toliko pijem kafe za nešto ozbiljnije. Hvala na razumevanju i pomoći 🙂
Nespresso, baš velik izbor kapsula i kafa, za razliku od Dolce Gusto, nema mogućnost kafa sa mlekom (npr. Cappuccino) ako je to ono što piješ. Ako ne piješ kafe sa mlekom ili možeš sam da umutiš mleko, mislim da je Nespresso bolji izbor na duži vremenski rok.
Deklaracija kaže da se Pixie proizvodi u Švajcarskoj dok Essenz Mini i za nijansu veći Inissia u Ukraini pa verovatno tu i ta razlika u ceni.
Ja kupio majci Inissia pre 2.5 godine i radi (čuje se) ko freza ali daje dobru kafu i majka je tim aparatom prezadovoljna.
Za to vreme, 2 puta pustan descaling i do sada nikakvih problema nije imala njim. Kapsule za Nespresso svuda dostupne i po jako lepim cenama (npr. Lidl 25din).
Metalna ručica za otvaranje dela za kapsule na Inissiji i Pixie mi deluje ubedljivije no polugica kod Essenze.
Povoljnost je što Nespresso daje lepe popuste kada uz aparat uzmeš i Nespresso kapsule i za Essenza i Inissia.
Ako pogodiš kapsule sa kafom koja ti odgovara, 300 kapsula izađu malo skuplje od cene kupovine samo uređaja, koji u ovom slučaju dobiješ za 1 din.
Essenza Mini D Ruby Red

Slobodno pitaj ako ti je potrebna još neka informacija.