Šta je novo?

Vivo X300 Series

^ Lenovo kvazikamerafon 😀

LenovoVIBE_SHOT2_2173_1190.0.jpg

• Funny
Reagovanja: ale
Ja se nesto razmisljam da ga kupim najvise zbog kamere, koristim 15 pro i nije mi bas sjajna iohone telefoto u dnevnim uslovima u sobi ima dosta iso na portretima , slikam dete malo , nadam se da necu pogresiti po orvoru blende vidim da je mala razlika sad u praksi ko ce znati,
Moji drugovi koji imaju 15 Pro su bili oduševljeni sa X200 Pro fotografijama kad smo zajedno putovali, iPhone možda ima bolju softversku obradu i lakše je dobiti dobru fotografiju ali jednostavno nivo detalja telephoto senzora nije ni prići Vivu. U auto modu može i proći, ali kad je Pro u pitanju, razlika je enormna.
Mozda to i uradim ako uskoro nabavim p10pro XL. 🙂
Da ne bude kao da trolujem ali većina ljudi koja je imala pixel pa prešla na x9 pro tamo na redditu piše isto. Džabe sve Kinezima kada ubijaju detalje u senkama kada su dinamične scene.
A u to sam se i ja uverio, x200 pro je smeće što se toga tiče u dnevnim uslovima. Svaka slika koja se napravi sa njim je ravna nevezano da li je uključen HDR ili ne pri slikanju.
U slikanju dece kao što sam rekao, bolje da i ne pišemo.. tu su Kinezi i dalje nivo redmi telefona
Verovatno si napravio lapsus, Pixeli i Iphone su ti koji prave "ravne/flat" fotografije, jer dosta podižu senke, naročito Pixel. Burazer je kupio skoro Pixel 8 Pro, okej nije 10 ali su senzori isti, upoređivali smo malo fotografije sa mojim X200 Pro, impresivno je šta Pixel radi sa tako malim senzorom, često fotografije imaju bolji "color science" i dok se ne zumira izgledaju bolje, ali telephoto kaska jako puno sa detaljima i jako često omaši vajb i toplotu, prečesto su hladne fotogradije. Evo recimo jedne fotke koju mi je poslao jutros, tebi se verovatno sviđa taj "Pixel look" sa podignutim senkama, ali one dolaze na uštrb šuma, dok ne zumiraš izgleda kao da ima detalje, al kad zumiraš vidiš da je samo podignuta senka bez detalja. Ono, smanji kontrast na -100, podigni brightness u effect adjustment i ako treba posvetli malo fotku naknandno i dobićeš i više od Viva u senkama. X300 Pro koliko vidim još manje tamni senke od X200 Pro. Ali to samo ako govorimo o JPG. Ali ok, dobro, ko šta voli i razumem da smeta grba, i sam sam previrao u sebi par dana da li da uzmem običan X300 ili X300 Pro, i kad sam uzeo Pixel 10 Pro u ruke oduševio sam se opet osećajem da ne držim u ruci punu ciglu.

2bffeab2-8219-433c-a4ad-8c0925bbcea5.jpg

Ali ovo za slikanje dece se ne slažem, možda u auto modu nestatični objekti ne ispadaju kako treba, mada moje iskustvo nije takvo, ali humanistic portreti po meni kidaju. Poslednja 2 i po meseca sam proveo sa malom sestricom od ujaka, ne bih smeo baš da kačim ovde njene slike, ali napravio sam joj 100-ak fotografija, sa tortom i duvanje svećica u auto modu sa HDR on i off su ispale sve odlično. Na trampolini sam koristio pro mode. Za slikanje uz jelku sa ugašenim svetlom, humanistic textured sa -0.7 i -0.3EV su ispale fantastične fotografije bez ikakve potrebe za doradom, ne znam šta ti smatraš fantastičnom fotografijom dece, ali ne znam da telefoni mogu mnogo bolje od ovoga, dovoljno tamna da zadrži vajb, a opet nisu senke kompletno uništene.

IMG_20251116_171552.jpgIMG_20251116_172313.jpgIMG_20251116_175254.jpg

Od svih kineskih flagship telefona, čini se da najviše imamo vivo serije x200 i x300 na forumu.
Da li je neko od vas razmatrao oppo find x8 ultra prilikom kupovine ? I zbog čega ste izabrali vivo, a ne oppo ?
Ako bi stavili u fokus kamere i bateriju, šta bi bio bolji izbor: oppo find x8 ultra ili vivo x300 pro ?

Od svih kineskih flagship telefona, čini se da najviše imamo vivo serije x200 i x300 na forumu.
Da li je neko od vas razmatrao oppo find x8 ultra prilikom kupovine ? I zbog čega ste izabrali vivo, a ne oppo ?
Ako bi stavili u fokus kamere i bateriju, šta bi bio bolji izbor: oppo find x8 ultra ili vivo x300 pro ?
Probao sam oba. Kamera je lila, baterija bolja na vivo, softver bolji na oppo.

OPPO X8u ima valjda @psychofedex pa možeš da pitaš njega.
Za običnog čoveka koji voli da ima dobre kamere mislim da je OPPO bolji izbor, ukoliko gledaš kompletan telefon...opet ti je OPPO bolji izbor. 😁
Telefoni nisu ista klasa, kako god okreneš OPPO je bolji u svemu sem u zoom kameri I to samo noću.

OPPO X8u ima valjda @psychofedex pa možeš da pitaš njega.
Za običnog čoveka koji voli da ima dobre kamere mislim da je OPPO bolji izbor, ukoliko gledaš kompletan telefon...opet ti je OPPO bolji izbor. 😁
Telefoni nisu ista klasa, kako god okreneš OPPO je bolji u svemu sem u zoom kameri I to samo noću.
sve si rekao, nemam šta da dodam 😁

Razmišljao sam i o X8 Ultra kao i X9 Pro umesto X300 Pro i na kraju je X300 Pro prevagnuo pre svega zbog telephoto senzora, u mom slučaju više mi odgovara ovaj jedan ogromni HPB na 85mm nego dva slabija senzora, veća baterija (u odnosu na X8 ultra samo) i svetliji ekran. X8 ultra je i nešto veći telefon što mi je mana. Oppo master mode me oduševljava, ali srećom Vivo je velikim delom to sada premostio sa RAW lightning + filteri. U suštini sva tri su odlični telefoni i svi prave odlične fotografije i ni sa jednim čovek ne može da pogreši. Na kraju ću verovatno i da kupim X9 Ultra nekada dogodine kad mu padne malo cena, ako se ostvare ove informacije da će imati LYT-828 kao telephoto + još jedan telephoto.

Inače, da nema neko možda višak neku zaštitnu foliju ili staklo za x300 pro? Ova moja poludela, počela da silazi s ekrana. 😀 Čekam sa alija ali neće sigurno još mesec dana.

Da nema niko viska masku za 300 pro ? Stize mi za vikend( neplanirano) a sa alija tek sredinom januara, trebala bi mi ona sto stiti kamere silikonska bilo kakva samo da ima zastitu za kamere

Pa zar ne dobijaš originalnu masku uz njega? Koja je poenta kupiti takav telefon a pokriti sve ringle? Gde ćeš da kuvaš?

Ma dobijam ,nego hocu ono staklo oko kamera da bude zatvoreno ,u slucaju da iskipi nesto ne moram da ribam

Na ovo sam mislio mozdq se nisam lepo odrazio

Prilozi

• Screenshot_2025-12-26-20-31-29-461_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    Screenshot_2025-12-26-20-31-29-461_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    63.6 KB · Pregleda: 65
Okej , punjac? Koji ste koristili of 90w ? Tj koji koristite da moze da se nadje u arb a da je komptabilan?

Pa dolazi punjač uz telefon. A zaštitu za kameru uzmi metalni sticker

Bre meni nije stigao punjac otvorio kutiju prvu Ali nema ga

Ovo samo sakuplja nenormalnu prašinu.

Bre meni nije stigao punjac otvorio kutiju prvu Ali nema ga
Da nisi uzeo EU model možda?
Ovo samo sakuplja nenormalnu prašinu.
U mom slučaju ne, i ono što skupi, smeta manje od prljavog stakla + štiti u slučaju pada. A imate i obične folija stikere u više varijanti, one vrv još manje skupljaju.

Velika zamerka za X200 Pro je bila ergonomija, svi su se žalili na veliko kamera ostrvo, Vivo je definitivno poradio na tome i kamera ringla je stvarno manja prečnikom ali ne i manje izbačena. Masa telefona je u par grama identična, ali se X300 Pro čini osetno lakšim u ruci i "šupljim" u odnosu na X200 Pro, nema onaj osečaj kao Iphone - kao da držite pločicu u ruci. Možda mi se čini da je i više top heavy nego prethodnik, ali nisam siguran. Ravan ekran, ravne i oštre ivice definitivno su mnogo neprijatnije za držanje u ruci nego zaobljene na X200 Pro, ako tome dodamo da su tasteri za podešavanje zvuka i uključivanje telefona pomereni par mm naviše u odnosu na prethodnika (kom li je genijalcu ovo palo na pamet), po meni je ergonomija i lošija u odnosu na X200 Pro, nije to "deal-breaker" razlika ali je primetna bar meni. Telefon jeste dimenziono nešto niži, uži i tanji i zbog toga sam se nadao da je malo prijatniji za korišćenje od X200 Pro ali rekao bih da oštre ivice imaju više uticaja na ergonomiju, situacija je primetnija sa maskicom. Nadam se da će iPhone pa sa njima i svi ostali da se ipak vrate na zakrivljene ekrane.

Hteo bih da dodam da mi se utisak po pitanju ergonomije dosta popravio, ipak sama činjenica da je donja ivica ringle par mm viša u odnosu na X200 pro čini da sad mogu bez straha da ga oslonim na kažiprst bez straha da će da se preturi, ipak telefon nije tako top heavy kao što mi se činilo na prvu a sa maskicom je i bolje stanje. Činjenica i da su ivice više zaobljene pomaže dodatno. Inače izašao je i Gcam za X300 pro na telegram grupi i dosta je bolje optimizovan nego za X200 Pro i rešava probleme sa izoštravanjem (obrati pažnju na dlake), radi i selfi kamera i noćni je dobro optimizovan.

1766922635038.jpeg

I baterija je brutalna:
1766923268565.jpeg1766923308834.jpeg

Čekajte, šta će mu sada gcam kada Kinezi čiste patos sa svima što se tiče fotografija ? 🤔
Ništa mi više nije jasno 🙄

Meni iskreno ne,nisam primetio,a ako moze link za gcam bio bih zahvalan
Pa nađi u pinovanim postovima i isprati uputstvo.
Čekajte, šta će mu sada gcam kada Kinezi čiste patos sa svima što se tiče fotografija ? 🤔
Iz istog razloga iz kog i postoje i GCam modovi za Pixel telefone i iz kog se edituju fotografije sa DSLR-a. 😀

Prošao u smislu nisu te dirali ili završeno carinjenje pa čekaš da vidiš koliko su te odrali?

Nazad
Vrh Dno