Pixel binning(kombinovanje susednih pixela u jedan veliki) je naziv koji tražiš.PS
I pogrešio sam u prethodnom postu.
Nije ono "pixel stacking", drugačiji naziv ima.. da ne tražim sada.
Ovo x300p?Pogledajte prilog 516572
bas nekad nakaradno odradi hdr s glavnom kamerom, nisam ovo vidio jos od xiaomi 14 ultra
Ja ovo nisam video na Sony Xperia Z2 (2014) kameri, koja je imala očajan automatski mod, a kamoli na 14 Ultra.Pogledajte prilog 516572
bas nekad nakaradno odradi hdr s glavnom kamerom, nisam ovo vidio jos od xiaomi 14 ultra
Uh 14u je kralj promašenog HDRaJa ovo nisam video na Sony Xperia Z2 (2014) kameri, koja je imala očajan automatski mod, a kamoli na 14 Ultra.
Baš je loše, nisam imao ovakav fail nikada sa x100u. Deluje kao da je spot metering na nekoj osobi koja je bila u mračnom zbog čega je sve u highlights-ima pregorelo. Probaj isto sa average metering.
I meni su odmah odgovarali dok nisam narucio i poslao im racun.Ja sam pisao na mail sa sajta i odgovorili su mi odmah.
Evo detaljnih info. o novom senzoru: https://www.sony-semicon.com/en/info/2025/2025112701.htmlČuj očekujem, pa ja sam uveren da će biti,ali je pitanje da li je to toliko veliki napredak da se doplati 500+ eur za to. Ja bih iskreno najviše voleo da upare taj tvoj senzor sa varijabilnom blendom sa najnovijim čipsetom ali očigledno da se odustaje od takve gimnastike.
Jeste da se tih 200mpx bininguje 4x4 u 12.5mpx ali je opet to pixel veličine 2.4μm dok je kod lyt900 50mpx 3x3 bining na 12mpx pixel veličine neverovatnih 4.8μm.
Mislim ovo je sve teoretisanje, videćemo šta će biti u praksi ali budimo realni, glupo je očekivati da senzor iz 2023 bude bolji od senzora iz ove godine, ali je bitno da se drži dobro. 😄
Da je stručan znao bi da napravi postavku svetla kako treba, a on stalno u narandžasto.😁Ovaj covek zavredjuje paznju maksimalno. Najbolji telefon-kamera recenzent po meni. Strucan pre svega.
Vidis da je sav kao sargarepa ...Da je stručan znao bi da napravi postavku svetla kako treba, a on stalno u narandžasto.😁
www.notebookcheck.net

drive.google.com
ajde molim te uzmi oba telefona, kreni da fotkaš i uporedi i izbaci slike da vidimo iz prve ruke kako je to čuveni Pixel bolji od Viva ili Oppa.Mislim da je za slikanje male dece i generalno objekta koji nisu statični i dalje najbolja kupovina pixel.
Malo sam ovih dana pratio reddit teme vezane za x9 pro i x300 pro i kao što sam i pretpostavljao i dalje je pixel mama za photo.
Što sam pre par meseci i pisao u x200 pro temi.
Meni uopste ne smeta izbocina, s obzirom da znam sta dobijam.Svi bi mi hteli da izbočina kamere i tzv ringle, veš mašine itd budu što manje. Ali ne znam da li je tako nešto uopšte izvodljivo obzirom na veličinu modula.
Pogledajte prilog 519446
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari