Šta je novo?

GREE klima uredjaji

• Začetnik teme Začetnik teme romim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
  • Oznake Oznake
    133
Sve više me nervira app i klima.
Pre par dana se po ko zna koji put sam izlogovan iz app i normalno klima se nije ukljucila po rasporedu.

Ovo sa čuvenim senzorom temperature to mi opssno ide na živce. Evo već sat vremena ona lagano greje, upalila se u 12, senzor pokazao da je 19C indor temp sto je nemoguće, pošto je temp u prostoriji 25, kamin mi radi tj gori vatra, termoglava radijatora u dnevnoj podešena na 4, ona je zatvorila jer je postignuta temp.
Klima lagano greje, namerno sam pustio da radi 10min da vidim da li će se smanjiti i ništa nije bilo. ugasim je pa upalim kroz 10min i gle čuda kaže indor temp 23, zadatu stavim na 21 i opet posle 5 minuta ona greje nekih par minuta.
Ala su je opravili svka im čast

Evo uspeo sam da nekako nabudjim da sa tuyom mogu da gledam istoriju potrosnje (grafikon) pa eto da iznesem kako se ponasa Toyotomi Erai 335ctn-w (Gree Clivia)
Temperatura setovana na 24, fan 2, napolju 6-7-8 stepeni, maglovito i dosta vlazno 90-100%, temperatura u sobi(16m2) 23.5-25.5c (kako joj se cefne sa modulacijom 😁 ).
Ima toliko oscilacije jer nekad oce da radi na ~250w satima, iako temperatura u sobi polako opada, a i u aplikaciji pokazuje 21c i nece da krene da greje vise sve dok ne vidi 4c razlike u temperaturi, barem po aplikaciji. Isto tako ponekad kad pokazuje na aplikaciji 24c na zadanih 24c, ona dize jos vise snagu 🤷‍♂️i tako stigne do tih ~25.5c, pa se ugasi.

Na slikama moze da se vidi da nekad zna da dosta radi stabilno, ali ponekad pobrljavi i nikako da udje sama u modulaciju ispod 450w, pa radi kao on/off, osim ako je ne razdrndam ja sa fan speedom.
Nece da modulira izmedju 320-400w. To je samo kao neki prelaz i tad se osete male vibracije sa spoljasne jedinice.

Prilozi

• Screenshot_127.png
    Screenshot_127.png
    39 KB · Pregleda: 19
  • Screenshot_128.png
    Screenshot_128.png
    66.2 KB · Pregleda: 19
Zdravo narode, ja sam onaj sa Gree clivia 12 ai sto je ratovao sa majstorom i uvoznikom letos oko klime koju su zalepili za zid 🙂 Obecao sam tada da cu da se javim kad budem imao iformacije o potrosnji i generalno o performansama na grejanju. Elem, sinoc stigao kuci i poneo Tipo uticnicu i od jutros sam je ukljucio i merim potrosnju i pratim temperaturu na termostatu. Dakle, pocetna temperatura u prostoriji pri ukljucivanju klime na pametnu uticnicu bila je 18 stepeni, klimu namestam na 22, fan auto i ona u startu, prvih par minuta dize potrosnju na 1.1-1.3 kWh. Nakon sto krene da duva, potrosnja pada na 750 i tako drzi manje vise dok nije dostigla konstantnu temepraturu po termometru. Nakon sto se temperatura na termometru vise ne menja, ona stoji na 20.6 stepeni od prilike 3 metra dijagonalno od klime. Potrosnja se krece izmedju 530 i 580 kWh. U jednom trenutku je bila pala na 430, ali to nije dugo trajalo. Za sada, nakon 90 minuta potrosila je tacno 900 W. Kako je majka naucila na 17 stepeni, ovih 20.5 je max na koliko ce se grejati. Spoljna temperatura trenutno ovde u Palanci 1 stepen, pada sneg i duva jak vetar.

Podsecanja radi, klima greje dnevnu sobu od 30 kvadrata plus kuhinju koja je u G potpuno otvorena od 9 kvadrata. Izolacija je na 50% zidova, druga polovina je fasadna cigla i dosta staklenih povrsina, stolarija 40 godina stara.

Sve više me nervira app i klima.
Pre par dana se po ko zna koji put sam izlogovan iz app i normalno klima se nije ukljucila po rasporedu.

Ovo sa čuvenim senzorom temperature to mi opssno ide na živce. Evo već sat vremena ona lagano greje, upalila se u 12, senzor pokazao da je 19C indor temp sto je nemoguće, pošto je temp u prostoriji 25, kamin mi radi tj gori vatra, termoglava radijatora u dnevnoj podešena na 4, ona je zatvorila jer je postignuta temp.
Klima lagano greje, namerno sam pustio da radi 10min da vidim da li će se smanjiti i ništa nije bilo. ugasim je pa upalim kroz 10min i gle čuda kaže indor temp 23, zadatu stavim na 21 i opet posle 5 minuta ona greje nekih par minuta.
Ala su je opravili svka im čast
I meni se stalno izloguje, a kako sam zaboravio šifru bilo je malo povuci-potegni. Ako gledaš umutrašnju temperaturu na aplikaciji odmah da znaš da ispravno pokazuje jedino kada je u I Feel modu, onako sa kliminog senzora brljavi. Rešavam to tako što uđem u aplikaciju, aktiviram onu opciju za ubacivanje svežeg vazduha sačekam par sekundi i deaktiviram, vratim se na početni ekran i temperatura prostorije se ažurirala.
Taj bag (bar kod mene) nije problem od sada već od jula kada sam je kupio, nikad to nije normalno radilo

kod mene od pocetka grejne sezone baguje, a kupljena je maja, prosto cim radi u kontinuitetu nekoliko dana zabaguje, zaglupavi

Svasta,ja nemam tih problema sa app,mozda 1 mjesecno da me izbaci ali idem na ono quick login i posalje mi neki kod na email i tako udjem,30 sekundi posla

U medjuvremenu odrzava na 440 Wh. Meni je ovo brutalno, bukvalno mi se place od srece. Inace napolju je jezivo hladno, vetar ubija, realfeel je - 10

Izbegavaj Auto-Fan, sto Gree brzo spusta na Fan 1! Bolje je neka Fix-Fan brzina ---> 2-3-4! Ipak grejes kako kazes 30m2 + 9m2 🙂
Hvala, primljeno kznjanju. Probao sam da se malo igram sa tim, ali nesto mi se zaglupi. Stavio sam fan na max, 5 crta mislim, ali je onda digla potrosnju na 1.5 kWh i drzala tako i pregrevala.

Hvala, primljeno kznjanju. Probao sam da se malo igram sa tim, ali nesto mi se zaglupi. Stavio sam fan na max, 5 crta mislim, ali je onda digla potrosnju na 1.5 kWh i drzala tako i pregrevala.
Ne treba bas max.5 ---> Fix-Fan 3 je dovoljan! I krilce na dole ili na predzadnji polozaj prema dole, da malo dalje dobaci!
Poigras se ---> dok ne nadjes neki kompromis 🙂

Poslednja izmena:
Definitivno moze jos nize, treba izgleda da je ostavim na miru 😁 Otisao sam od kuce i gledam vec 15 minuta je na 300-320 W.

Boga mi ja na ovoj mojoj definitivno ne mogu da potvrdim to ponasanje, da brzo obara brzinu ventilatora. Pratio sam je sigurno sat vremena na auto i sad kad sam je stavio na 3 crtice osetno slabije duva sto znaci da je sve vreme drzala na 4 ili 5 dok je odrzavala zadatu temperaturu.

Boga mi ja na ovoj mojoj definitivno ne mogu da potvrdim to ponasanje, da brzo obara brzinu ventilatora. Pratio sam je sigurno sat vremena na auto i sad kad sam je stavio na 3 crtice osetno slabije duva sto znaci da je sve vreme drzala na 4 ili 5 dok je odrzavala zadatu temperaturu.
Prvo mora da nabije temp. kod klime gore! Ako ti je na 22c, ona ce da juri +2c (24c)
Ti si rekao da ti bila temp. 18c onda je normalno da ce da gazi na Auto-Fan prvo u 4-5(brzinu), dok ne postigne skoro zadatu, pa tek tada ce da spusta na 3-2-1 dok ne prebaci +2c (24c)!
Treba vremena da se ceo prostor zagreje/izmesa vazduh!

Poslednja izmena:
Da nabije 24 stepena u 40 kvadrata sa 300 W? Ja bih rekao da je ona odavno dostigla zadatu temperaturu jer temperatura prostorije na termometru ne mrda vec satima, dok klima za to vreme radi na vrh gasa.

Da nabije 24 stepena u 40 kvadrata sa 300 W? Ja bih rekao da je ona odavno dostigla zadatu temperaturu jer temperatura prostorije na termometru ne mrda vec satima, dok klima za to vreme radi na vrh gasa.
Radi se o tome da Gree uvek juri +2c od zadate!
Ako ti je na 22c ona ce sve vreme da radi izmedju 300-600w ili koliko vec prostor zahteva da odrzava sto duze gore kod klime (senzora) 22-23.5c ---> cim gore prebaci npr. 24c sledi --->off<--- i to sve dok ne opadne gore kod senzora temp. na 21c! Pa ponovo pali i nastavi da greje 🙂

Poslednja izmena:
Pozdrav Ja imam problemčić jedan a mozda i nije problem 🤣
Dugo sam imao Midea klimu, ona je lepo radila modulirala ali oko 0c krene da ledi ne moze da odrzava temp noću itd.
Ja sam nju zamenio sa Gree Amber pro. Sto se tiče grejanja ovaj Amber je lud, greje ubija. Meni je mali prostor a izgleda jaka klima. Prostor ima 18m2, Midea je lepo ulazila u modulaciju. Ovaj Amber dodje do 700w i onda digne krila i prestane da duva i sve tako u krug, mogu li Ja nekako da nateram klimu da udje u modulaciju da nebude kao on/off?
Da napomenem to je lokal sa 4 spoljna zida, ima izolaciju 10cm i pvc stolariju.

Pozdrav Ja imam problemčić jedan a mozda i nije problem 🤣
Dugo sam imao Midea klimu, ona je lepo radila modulirala ali oko 0c krene da ledi ne moze da odrzava temp noću itd.
Ja sam nju zamenio sa Gree Amber pro. Sto se tiče grejanja ovaj Amber je lud, greje ubija. Meni je mali prostor a izgleda jaka klima. Prostor ima 18m2, Midea je lepo ulazila u modulaciju. Ovaj Amber dodje do 700w i onda digne krila i prestane da duva i sve tako u krug, mogu li Ja nekako da nateram klimu da udje u modulaciju da nebude kao on/off?
Kad se pokrene nakon off ciklusa, ubaci fan speed na 4 ili 5, pa prati potrosnju, kad osetis da je oko 700w i tu je negde da se ugasi, otvori vrata da se malo ohladi prostorija, pa onda ako vidis da spusta jos i to jako da spusta, nesto oko 400w ili tu negde, ubaci u fan speed 1 i trebalo bi jos nize da padne. Tu negde u tom ciklusu i zatvoris vrata i ubacis fan speed 2-3 😀
E sad kolko ce da drzi ako uopste udje u tu nisku modulaciju ne znam.
U glavnom mora da mu napravis "veci prostor" kad krene da spusta pre nego sto se ugasi od pregravanje sobe.
Nisam bas siguran dal ide ova ispod 500w, ali na mom mutantu od clivije to radi 😀

Meni je mali prostor a izgleda jaka klima. Prostor ima 18m2, Midea je lepo ulazila u modulaciju. Ovaj Amber dodje do 700w i onda digne krila i prestane da duva i sve tako u krug, mogu li Ja nekako da nateram klimu da udje u modulaciju da nebude kao on/off?
To je pogresna klima za 18m2! ---> Moraces da se naviknes na takav rad (on/off) ili da se malo poigras sa I-Feel
Tu trebala neka koja spusta nisko (drugi brend), kad vec imas izolaciju i pvc
Nisam bas siguran dal ide ova ispod 500w, ali na mom mutantu od clivije to radi 😀
Amber Pro ne ide ispod 500w 😉

Poslednja izmena:
To je pogresna klima za 18m2! ---> Moraces da se naviknes na takav rad (on/off) ili da se malo poigras sa I-Feel
Tu trebala neka koja spusta nisko (drugi brend), kad vec imas izolaciju i pvc
Sa I-feel ce biti jos gore. Pregrejace sobu dok dobije signal, a nakon gasenja ko zna kad ce da se upali dok dobije signal sa daljinskog 😀

Amber Pro ne ide ispod 500w 😉
E onda bolje da mu se gasi na 700w, manje ce da potrosi struje xD

Jel neko isprobao na neku od tih gree klima koje ne spustaju ispod 500w tu foru koju sam napisao. I kod mene na pocetku kad sam je ugradio u oktobru nije htela ispod 500 (470-480w) je najnize sto je spustala sve dok je nisam nadmudrio 😎
Al ipak treba da se bakces s njom po par puta u danu 😀

Sa I-feel ce biti jos gore. Pregrejace sobu dok dobije signal, a nakon gasenja ko zna kad ce da se upali dok dobije signal sa daljinskog 😀
Treba niska pozicija za daljinski ali ce da dobije kontra efekat u male sobe sa I-Feel ---> radi ce ona dugo ali temp. u prostor ce ode u 3 lepe zbog 500w! Onda bolje neka drnda kao on/off 🙂
E onda bolje da mu se gasi na 700w, manje ce da potrosi struje xD
ili prozor na kip ---> jednom se zivi 😀
Jel neko isprobao na neku od tih gree klima koje ne spustaju ispod 500w tu foru koju sam napisao. I kod mene na pocetku kad sam je ugradio u oktobru nije htela ispod 500 (470-480w) je najnize sto je spustala sve dok je nisam nadmudrio 😎
To mozda moze kod Clivia ili Airy ali tesko kod poznati modeli kao Amber Ultra i Amber Pro
Al ipak treba da se bakces s njom po par puta u danu 😀
I to je sviranje onoga, da koristim daljinski kao za TV 😀

Poslednja izmena:
Proslo 24 sata od pocetka merenja, klima potrosila 14.3 kWh, od toga 9.3 kWh skupe i 5 kWh jeftine struje. Od popodne je vise nisam pipao, fan je zakucan na 3 crte, vertikalno usmeravanje fiksirano na dole, a horizontalno swing. Jedino sto sam za spavanje spustio za 2 stepena na 20.

Ako može pomoć. U poslednje vreme (ove grejne sezone), Clivia povremeno umesto da greje, uključuje onaj klasičan Fan, to se ne promeni u app (ostaje Heat), ali se oseti da duva hladan vazduh, i tada app meri dosta nižu temperaturu nego što je zadata (npr. zadata 23, lepo grejala, dostigla temperaturu i onda kreće da izduvava običan vazduh u punoj brzini koja je naštelovana, dakle nije to ono pri kraju što uključuje kada dostigne temperaturu pa duva u plafon da rasporedi vazduh, već konstantno duva na dole). Restartujem klime, i onda se sve vrati u normalu, počinje ponovo da greje. Filtere redovno čistim.

Ako može pomoć. U poslednje vreme (ove grejne sezone), Clivia povremeno umesto da greje, uključuje onaj klasičan Fan, to se ne promeni u app (ostaje Heat), ali se oseti da duva hladan vazduh, i tada app meri dosta nižu temperaturu nego što je zadata (npr. zadata 23, lepo grejala, dostigla temperaturu i onda kreće da izduvava običan vazduh u punoj brzini koja je naštelovana, dakle nije to ono pri kraju što uključuje kada dostigne temperaturu pa duva u plafon da rasporedi vazduh, već konstantno duva na dole). Restartujem klime, i onda se sve vrati u normalu, počinje ponovo da greje. Filtere redovno čistim.
Jesi li pratio modulaciju? Hoće (naročito sada na minusima) da upadne u rad gde trosi od 300 do 350 vati. Izduv je tad hladnjikav, liči baš kao fan mode. Ako je nabila tipa 22 takvim radom spusti je sama na 21 i onda opet juri zadatu.
Dešavalo mi se, ali ne traji dugo, vrati na 400+ vati i održava.

Proslo 24 sata od pocetka merenja, klima potrosila 14.3 kWh, od toga 9.3 kWh skupe i 5 kWh jeftine struje. Od popodne je vise nisam pipao, fan je zakucan na 3 crte, vertikalno usmeravanje fiksirano na dole, a horizontalno swing. Jedino sto sam za spavanje spustio za 2 stepena na 20.
Po meni ovo je skroz korektna potrošnja za 24 sata i kvadraturu koju greješ.
Ako ti ovako ostane i na većim minusima, treba da pevaš.

Malo je reci da sam prezadovoljan. TA 6 kW kojom se ovaj prostor do sada grejao je trosila 700-800 kWh mesecno(decembar-februar), a temperatura u prostoriji bila je oko 17 stepeni. Dogrevalo se kvarcnom ili se lozila pec na drva kad je jak minus. Ovo sa klimom deluje nestvarno, TA ce da ostane u prostoru i koristice se ako klima zanemoca na -5-10.

Evo imam zanimljivu dojavu.
Ko je u BiH, pogotovo Federaciji, ima priliku da uzme pravog monstruma, za "dž".

Sa ugradnjom 2200 KM.

Inače je ovo inačica U-crown modela, ali izgleda da su izmjenjivači još pojačani, jer 18ka za razliku od Gree modela i 51 kg, ima nevjerovatnih 61 kg!
1500 grama R32, dok U ima R410

Prosjek i raspon grijanja 6.2(1.2-9.2) kW, prosjek i raspon potrošnje 1.45 (0.35-3.3)

Zna li ko šta o ovom mastodonu?

Jesi li pratio modulaciju? Hoće (naročito sada na minusima) da upadne u rad gde trosi od 300 do 350 vati. Izduv je tad hladnjikav, liči baš kao fan mode. Ako je nabila tipa 22 takvim radom spusti je sama na 21 i onda opet juri zadatu.
Dešavalo mi se, ali ne traji dugo, vrati na 400+ vati i održava.
Kod mene traje dugo, i spusti baš dosta temperaturu, osetno bude hladnije. Ovih dana sve učestalije. Primećujem i povećanu potrošnju jer klima nonstop duva (a hladan vazduh), iako je pre toga postigla temperaturu i posle toga više ne bi ni radila. Ne znam drugo rešenje osim da non stop restartujem klime.

Nazad
Vrh Dno