Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Eh kad vec kucate za brzinu.Posto dize hajp oko toga .
Evo prostog pitanja ,sta tebi toliko znaci 5g i ta brzina mobilnom telefonu?Sta ti to toliko od operacija radis na telefonu pa ti treba brzina takva?
Poenta je signal konstantan i da onoliko platio to dobijes.100 brzina na telefonu zadovoljava sve sto radis.
5g za neke druge stvari ,to je ok .Podrzavam
Evo ja na S25ultri nemam ,cak primecujem da jos brze radi na 4g+.Cak i pre toga zadovoljavalo
To da li je potrebna tolika brzina na telefonu i za cega moze da se koristi je vec neko drugo pitanje. Ja sam se bazirano na ono da razlika nije dradticna, jer očigledno jeste.

Ja na 4g S24+

Prilozi

• Screenshot_20251222_123318_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20251222_123318_Samsung Internet.jpg
    94.1 KB · Pregleda: 101
Dobio ovog časa 5G na S24U, mreža MTS. Brzina kao 2G...ko zna šta je.

Pojavio se 5G i na Yettel, S24U, brzine nešto slabije nego na 4G.

I meni stigao 5G na S24U. Upalio Speedtest kod Sumica (Vozdovac) i Download solidan a Upload malo veci nego na 4G+, 850/90Mbps.
Ali npr u tom delu grada, od TC Stadion pa do Sumica ili BEO TCa izgleda slabija pokrivenost (iako nije spao na 4G) i to ubi bateriju. Za nekih 15min posrce 7%.
Tako da...krecu postovi oko baterije 😆

I meni stigao 5G na S24U. Upalio Speedtest kod Sumica (Vozdovac) i Download solidan a Upload malo veci nego na 4G+, 850/90Mbps.
Ali npr u tom delu grada, od TC Stadion pa do Sumica ili BEO TCa izgleda slabija pokrivenost (iako nije spao na 4G) i to ubi bateriju. Za nekih 15min posrce 7%.
Tako da...krecu postovi oko baterije 😆

5g je u realnoj primeni jedina primetna prednost kada treba nesta da skines veci fajl pa da ga odradi dosta brze ovako generalno ja ga nebih ni koristio samo u tom slicaju i tako neka slicna situacija.

Opa bato, poskočilo. Labudovo Brdo neki budžak. Meni je 5G zbog neograničenog interneta zanimljiv za skidanje filmčića ili muzike i samo tada ću da ga palim. Istekao mi ugovor u SBB i ne produžavam ga jer ne gledam TV poslednjih god i po. Dakle za sve je sada mob i tablet preko mreže a ako baš zapne da odgledam neku važnu vest bocnem nalog SBB-a prijateljice i eto i tv-a.

Prilozi

• Screenshot_20251223_184540_Opera.jpg
    Screenshot_20251223_184540_Opera.jpg
    47.5 KB · Pregleda: 71
Meni jos nista za 5g mrezu a u yetelu sam.A vidim da je nekim ljudima stiglo koji koriste s24 ultru.
Inace sim karticu nisam menjao jedno 4-5 godina pa da li ona mozda moze praviti problem ili je jednostavno do necega drugog?
Drugar je u yetelu i ima isto s24 ultru i od juce mu se pojavio 5g.Mada je on na esimu,nije na klasicnoj kartici.
On mi kaze da je negde citao da mora nova kartica u yetelu da bi radio 5g.
Sad da li je to tacno ne znam pa reko da pitam ovde?

Meni jos nista za 5g mrezu a u yetelu sam.A vidim da je nekim ljudima stiglo koji koriste s24 ultru.
Inace sim karticu nisam menjao jedno 4-5 godina pa da li ona mozda moze praviti problem ili je jednostavno do necega drugog?
Drugar je u yetelu i ima isto s24 ultru i od juce mu se pojavio 5g.Mada je on na esimu,nije na klasicnoj kartici.
On mi kaze da je negde citao da mora nova kartica u yetelu da bi radio 5g.
Sad da li je to tacno ne znam pa reko da pitam ovde?
Nije tačno 100%

Skače cena kvm stanova na Novom Beogradu 😉
Nema gde više da skače 😂

vladix@
Pa do cega onda moze biti?
Mozda za koje je trziste telefon radjen?

Moj s24u sam uzeo preko A1, trenutno u Globaltelu, i i dalje nemam 5G.

Tbh, ne znam zasto se Samsung uopste majao whitelistom 5G mreza. Pa valjda su sve po standardu koje je ispratio proizvodjac opreme a ne provajder, a proizvodjaca nema 50. 😄

S24 ultra (Giga.....), Yettel, Esim
Biznis S paket
Danas se pojavio 5g

Da li vredi uzimati s24 bh 96 ili neki dobar s23
Ali je sa druge strane s24 exynos ... Protiv snap a s23
Najviše me plasi baterija

Ви који још увек немате 5G, ажурирајте на последњу закрпу(децембар). Откад сам ажурирао, негде прошле седмице, мени се појавио 5G. И то изненађујуће, негде и по забаченим местима хвата, не свуда наравно. Немам Esim.

Ви који још увек немате 5G, ажурирајте на последњу закрпу(децембар). Откад сам ажурирао, негде прошле седмице, мени се појавио 5G. И то изненађујуће, негде и по забаченим местима хвата, не свуда наравно. Немам Esim.

Nema to nikakve veze sa zakrpom 😶‍🌫️

Kod mene jutros telefon gubio signal, tj mrežu, par puta i pojavio se 5G. Yettel, s24+

S24FE u MTS (soko lite) i dalje nemam 5G. Ali dobro 🙂 nije da mi fali. 4g je dovoljan

Nazad
Vrh Dno