Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Meni je podeseno ali nema,a zeni u a1 radi uveliko.😶‍🌫️
Verovatno je A1 repetitor negde blizu vasoj lokaciji, dok mtsov nije. Meni funkcionise skroz normalno, prvih par dana je bilo nefunkcionalno, ali su sredili.

Prilozi

• Screenshot_20251207_170746_Chrome.jpg
    Screenshot_20251207_170746_Chrome.jpg
    99.1 KB · Pregleda: 99
Ne, paket je isti. Ništa nisam menjao, eSIM
Čudno, I ja imam eSim S24U i nemam 5g u području gde neki drugi ljudi imaju. Pitam jer su uveli pakete na kojima je samo moguće da imaš 5g a ako si na starim (Box 4 Zlatni u mom slučaju ) onda si i dalje 4g. Na kom si ti paketu?

Čudno, I ja imam eSim S24U i nemam 5g u području gde neki drugi ljudi imaju. Pitam jer su uveli pakete na kojima je samo moguće da imaš 5g a ako si na starim (Box 4 Zlatni u mom slučaju ) onda si i dalje 4g. Na kom si ti paketu?
Ja sam na nekom biz paketu, firma. Već sam pisao da kolege koji imaju evropske verzije telefona, s24, A56, iz istog paketa, na istom mestu nemaju 5G. Ne znam zašto.

U Šidu ni jedan Screenshot_20251209_090017_Speedtest.jpgoperater nema 5G signal ali evo Yettel na 4G ... Jutros i sinoć .

Screenshot_20251209_212728_Google.jpg

Bio sam juče u MTS-u da se raspitam u vezi 5G, rekli su mi za vaš broj je pušten ali moj S24U ga ne podržava. Dodali su da za pojedine modele Samsunga tek treba da se pusti 5G...to mi baš nešto nije jasno. Kada odem u podešavanja, udjem u mrežni operateri, kliknem na ručno pretraživanje mreže, mob mi izbacuje MTS(4G), A1(4G), Yettel (4G). Zbunjen sam, ispada da moj S24U ne podržava 5G ako nije izbacio A1(5G). Za mrežu A1 pišu da ima pušten (5G).

Bio sam juče u MTS-u da se raspitam u vezi 5G, rekli su mi za vaš broj je pušten ali moj S24U ga ne podržava. Dodali su da za pojedine modele Samsunga tek treba da se pusti 5G...to mi baš nešto nije jasno. Kada odem u podešavanja, udjem u mrežni operateri, kliknem na ručno pretraživanje mreže, mob mi izbacuje MTS(4G), A1(4G), Yettel (4G). Zbunjen sam, ispada da moj S24U ne podržava 5G ako nije izbacio A1(5G). Za mrežu A1 pišu da ima pušten (5G).

Imas li u opcijama mreze 5g da oznacis podrazumevano?

Ni kod mene nema 5G na mts, dok sam bio u inostranstvu 5G eSim radio normalno.

Dobro je primetio @neuki
Ako ne radi na mts-u, zar ne bi trebalo da u ručnom biranju mreže pokaže bar A1 5G, kao što pokazuje i A1 4G

Do Samsunga i do operatera je ljudi, ne brinite, nije do telefona, svaki S24 podrzava 5G.

Ima li neko bug posle poslednje zakrpe da proximity sensor ostane zaglavljen posle poziva, gasi mi se ekran svaki put kad prodjem rukom deo oko prednje kamere.
Restart pomaže ali opet krene.

Pisao sam za s25, pa da ponovim. Ni ja nemam u MTS-u, zvao - kazu pustaju lagano po nekim paketima i nije za sve brojeve odjednom pusteno. Dete na s24 FE ima, a br. prebacen iz Yetela. Moj broj isto prebacen - nemam, zena na s24u sa orig.mts 065 broj - nema. Ma ne treba mi...

Ne bih se bas slozio da razlika nije drasticna.
Eh kad vec kucate za brzinu.Posto dize hajp oko toga .
Evo prostog pitanja ,sta tebi toliko znaci 5g i ta brzina mobilnom telefonu?Sta ti to toliko od operacija radis na telefonu pa ti treba brzina takva?
Poenta je signal konstantan i da onoliko platio to dobijes.100 brzina na telefonu zadovoljava sve sto radis.
5g za neke druge stvari ,to je ok .Podrzavam
Evo ja na S25ultri nemam ,cak primecujem da jos brze radi na 4g+.Cak i pre toga zadovoljavalo

To ako te baš ukaki da se vržmaš baš na tom mestu gde je takva bazna stanica. Na mestima koja su meni od značaja (posao, kuća...) 5g radi sporije nego LTE i to osetno. Inače pričam o Beogradu. Sa 5g sam prvi put posle 10 godina dočekao da mi se slika na insta učitava red po red, a video zastajkuje na po 10 sekundi. Vraćeno odmah na 4g. MTS u pitanju. Očigledno nedovršeno totalno i pušteno samo u marketinške svrhe, bar što se mts-a tiče, za druge ne znam. Mnogo će još vremena proći dok ovo ne proradi kako zapravo 5g i treba da funkcioniše. Tako da ovi što kukaju jer još nemaju 5g ništa neće dobiti, čak naprotiv...

Да ли се враћањем телефона на фабричка подешавања брише и број циклуса пуњења батерије?

Nazad
Vrh Dno