Kako ti ruter baca wifi u odnosu na prethodni, mislim na pokrivenost u stanu?Meni radi neuporedivo bolje otkako sam na 5g kućnom netu, koliki je tačno download ni ne gledam, šta god kliknem skoro da se trenutno otvara, dok je na 4g KN bilo kao usporen film
X70 je daleko bolji u NR svetu, podrzava 300mhz bandwidtha za opsege ispod 6ghz , bolje karakteristike i u mm opsegu od X62 koji ima podrsku za 120mhz za sub 6ghz..mada sve kod nas nije presudno jer ovde jedva udelise ovih 100mhz za 5g.S23 ima Snapdragon X70 modem, dok MC888 ima Snapdragon X62 modem. Po specifikacijama X70 je bolji modem od X62.
https://www.reddit.com/r/qualcomm/s/1Tu3VcBk3d
Prednost MC888 je sigurno u antenama, koje su po informacijama sa inteneta dosta bolje u odnosu na MC801A.
Pa trebalo bi da moze da se otkljuca, po direktivi EU, moze i da se plati neki sajt sto nude za 20-tak € kod, samo je pitanje da li je softverski nekako zakljucan ili kodomZavisi odakle je dosao, valjaju po Bugarskoj gomilu takvih Yettelovih ali mnogi su zakljucani.
Dok ne stavis karticu ne zna se 100%.

Kako ti ruter baca wifi u odnosu na prethodni, mislim na pokrivenost u stanu?
Testirao Telenor/Yettel karticom, dakle karticom sa mreze sa koje je dosao.
Srednje žalosne. Imam i spoljnu antenu. Paket 100/10. Bude nekad ok preko tv-a koji je priključen kablom ali mnogo mnogo varira. Nije ovako loše bilo pre 5g revolucije. To mi je jedina opcija za net kod kuće. I na mobilnom netu koji je dosta bolji često ne učitava stranice na netu. Odem u centar grada kod prijatelja, brzine 300 i više, ne učitava stranice na netu uopšte. I oni se žale da ne radi net. Valjevo je u pitanju. Prvo sam mislila da raskinem ovo sa a1 i uzmem u yettelu, ali za toliku razliku u ceni, dok se brzina prepolovi na deljenje preko wifi mreže, i nije neka razlika. Niko mi ne garantuje stabilniji net. Onda bolje malo da sačekam, možda se situacija promeni na bolje. Ja mislim da 3 godine već čekam taj starlink i svaki put ništa, potpisuje se novi ugovor sa a1.Javljam akl uzmem. Kakve brzine ti imaš sa ovim zte?

Zar A1 Srbija deli rutere kao na slici za KucniNet? Koja marka i model rutera je u pitaju?Evo ga stigao 5G duo sa televizorom. Ruter je stavljen samo za test za sada na sporetu soba nema prozore ka antenama A1 tako da ne znam ni kako hvata 5G. Ali radi solidno. Doduse upload od 50 Mbps strada zbog položaja a debeli su dosta zidovi...
Pogledajte prilog 519903
Pogledajte prilog 519904
TV je radio normalno dok je trajao speed test nije nista prekidalo. Ruter ce ici kasnije na sprat pa ću postaviti da li ima razlike jer bi koliko toliko vizuelno i visinski trebalo da bude u ravni sa antenama... Ja sam odusevljen i sa ruterom i brzinom i aplikacijom za TV skroz je fluidna i lepo radi. Toplo preporucujem. Ovde je zamenita supernova odnosno telekom halapljivi koji je trazio 5000 za TV i Internet
Zar A1 Srbija deli rutere kao na slici za KucniNet? Koja marka i model rutera je u pitaju?
Ne videh na sajtu A1 da ga imaju u ponudi, pa zato pitah, a temu nisam pratio par zadnjih nedelja jer mi ne stizu obavestena o novim postovima. Hvala na odgovoru.Već je napisano nekoliko puta. TP-Link NX520. Verovatno su ih "označili" jer ih ne prodaju za 1 din više, kao što je slučaj sa 4G ruterima, nego ih ustupaju na korišćenje. Nakon prestanka korisničkog odnosa, korisnik je dužan da im vrati ruter.
Takodje je to moj sledeci potez, ako mi supernova ne ponudi za par meseci neku primamljivu/prihvatljivu ponudu (doduse hvala im i za 18m po 1 din) 😀Evo ga stigao 5G duo sa televizorom. Ruter je stavljen samo za test za sada na sporetu soba nema prozore ka antenama A1 tako da ne znam ni kako hvata 5G. Ali radi solidno. Doduse upload od 50 Mbps strada zbog položaja a debeli su dosta zidovi...
Pogledajte prilog 519903
Pogledajte prilog 519904
TV je radio normalno dok je trajao speed test nije nista prekidalo. Ruter ce ici kasnije na sprat pa ću postaviti da li ima razlike jer bi koliko toliko vizuelno i visinski trebalo da bude u ravni sa antenama... Ja sam odusevljen i sa ruterom i brzinom i aplikacijom za TV skroz je fluidna i lepo radi. Toplo preporucujem. Ovde je zamenita supernova odnosno telekom halapljivi koji je trazio 5000 za TV i Internet
Ne videh na sajtu A1 da ga imaju u ponudi

Naša 5g mreža je baš najmodernike uraðena za x70 modem , , u praksi mislim da nema nikakve razlileS23 ima Snapdragon X70 modem, dok MC888 ima Snapdragon X62 modem. Po specifikacijama X70 je bolji modem od X62.
https://www.reddit.com/r/qualcomm/s/1Tu3VcBk3d
Prednost MC888 je sigurno u antenama, koje su po informacijama sa inteneta dosta bolje u odnosu na MC801A.
pa nije poenta samo da li je sim lock verovatno nije u tom smislu zakljucan nego bugarski yettel firmware/software lockovan totalno za njihovu mrezu to svi operateri rade , neko napise simfree i to je to , pa jos kaze i radi . operateri ubacuju svoje softvere zbog raznih ogranicenja. Nije telefon u pitanju pa da li je simfree bitnije je da je fw otkljucan a u 98% slucajeva je operatorski koji ga i prodaje uz paket pa nasi kupuju na kilo kao i ovi sto ce vracati kod nas pa preprodavati na oglasima kasnije 🙂Kontam da nisu zaključani. Generalno, uglavnom nisu zaključani. Očigledno ih je lik doneo dosta komada iz Bugarske, da bi ih prodavao ovde. Verovatno da je proverio da li radi na našim mrežama. Mislim, baš bi mu glup potez bio da je kupio dosta komada, a onda ne može da ih proda jer su zaključani.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari