Da dam i ja neki moj sud o telefonu posle 2 nedelje koriscenja.
Da napomenem da sam zadnja 3 telefona pre 15T Pro uvek nosio flegsipe, S21 ultra godinu i nesto, 13 Pro max godinu ipo dana, i S23 ultra nosio 2 ipo godine, i uzeo sam pre 2 nedelje 15T pro, posle dugog razmisljanja.
Dvoumio sam se jos izmedju honor magic 7 pro i samsung s25 ultre. Doplata za magic 7 pro (na xiaomi) je nekih 100tinjak €, za s25 ultra je nekih 250ak €.
Cisto da imamo u vidu da ipak ne kostaju isto, iako nije mozda ogromna razlika ali ne kostaju bas isto..
Inace platio sam 15t pro 550€ nov vakum od operatera, sto stvarno mislim da je ok cena za ovakav telefon, jer vidjao sam postove gde su ljudi pricali da ne bi ovaj telefon platili toliko ni u ludilu.
Pa ne znam koliki bi da plate telefon koji ima poprilicno dobru bateriju, 90w punjenje, dobar ekran, procesor koji je vrhu maltene, kamere iznenadjujuce dobre..
Koliko bi to da platite? 300€? Ja mislim da pojedini nisu realni.
Da krenem ukratko da iznesem neko svoje vidjenje telefona i malo cu uporediti sa s23 ultrom jer sam ga dobro upoznao i ajde, poslednje sam ga koristio.
Da napomenem samo, nisam fan nijedne marke, prosto kupujem u tom trenutku sta mislim da mi nudi najvise za taj neki izdvojeni novac.
Ekran: necu tu mnogo da palamudim, jer i ovaj ekran na xiaomiju je stvarno dobar, nek bude da je malo bolji na samsungu jer eto, samsung neretko ima najbolje ekrane ali sve su mi to nijanse ako ima razlika. Svakako dobar ekran, osvetljenje iznenadjujuce dobro.
Procesor: isto necu filozofirati mnogo, meni je bitnije u praksi kako nesto radi nego na papiru, svakako ovaj mediak radi k'o sat. Ja sam bas zadovoljan.
Fluidnost telefona je za klasu ispred s23 ultre. Animacije isto, za klasu bolje i lepse.
Kamere: prednju ne koristim pa nju necu komentarisati jer nisam merodavan, ali video sam samo da je ok skroz, ne znam sta ljudi pojedini traze i ocekuju i za sta im treba prednja kamera kad im u 2025toj to moze biti veliki minus na pojedinim telefonima al kazem, necu ulaziti u to
Glavni senzor, standardno dobar, opet necu praviti neku famu oko toga, slike su prosto drugacije od samsungovih jer je filozofija drugacija. Ali meni se svidja takva filozofija, portreti znaju da ispadaju bas fora, dobri. Pre neki dan ja i 3 druga bili u Beogradu, pa isprobavali kamere, jedan isto ima s23 ultra, drugi 24 ultra, treci 15 pro max, najzanimljivije potrete napravio xiaomi, i oni su se slozili. Ne kazem da su losi ostali, samo xiaomi najzanimljiviji ispao.
5x zum optika dobar bas, ali 10x zum, sto je digitalni zum, po danu maltene nema nikakvog gubitka kvaliteta, uporedjivao sam sa samsungom, 10x digitalni zum na xiaomiju vs 10x optika na samsungu i iskreno, bolji xiaomi. Samsung previse izostrava slike, xiaomi prosto napravi bolju sliku. I xiaomi do 15x zuma maltene ne gubi kvalitet, ili minimalno. E vec preko 15x osetno se vidi gubitak. Ali ja sam i vise nego iznenadjen.
Fali mi 3x zum, digitalni na 3x nije nesto, vidi se razlika, ali 2x odradi iznenadjujuce dobro, slikao sam neke portrete na 2x i maltene isto kao na 1x, ili je mizerna razlika da je ja nisam video.
Sirokougaona kazu da nije nesto, da je najslabija kamera, i jeste verovatno najslabija, ok je cisto, ali sto mi je drago, sve vise koristim zum, a sve manje sirokougaonu, pa mi nije toliko bitno. Ali uporedio sam je sa s23 ultrom, njegovom sirokouganom, i nista nije bolja na samsungu. Opet pricam za s23 ultra, ne pricam o najnovijem, al poredim telefon od 600€, ne poredim od 1200€.
Baterija: za klasu bolja od s23 ultre. 90w punjenje nisam probao, imam kuci 67w xiaomijem, napuni ga od nekih 10 do 100% za nekih 40ak min sto mi je skroz ok.
Bio sam bolestan ovih dana, nisam radio, kuci na wifi-u po ceo dan, 8+ sati sota. Od 8 do 9 je bilo. A kad sam pola dana na poslu, posle kuci, bude to mesavine nekih 6ipo minimum, do 7 sota.
Eto, to su neka moja zapazanja.
Telefon fizicki sto se tice neke lepote skroz ok, lagan je poprilicno. U ruci prijatniji od s23 ultre osetno. Alii.. softver, ne vredi, samsung je tu br 1, nema govora. Treba biti realan.
Kad sam uzeo xiaomi, prva dva rana ja u fazonu, "auuu, moracu da prodajem sad ovo, dodajem pare koje nisam hteo da trosim sad na telefon i uzmem 25 ultru". Ali posle par dana, navikao sam se solidno. Hyper os je bolji nego sto sam ocekivao, poprilicno je dobar, vidim da i to mnogi kazu, i odnosu na miui osetno bolji. Najveca mana je za mene sto su notifikacije i kontrolni centar odvojeni, sto je odvojeno i na ajfonu, i honoru i maltene svuda, al na samsungu nije ***, a ja em navikao na to, em meni to osetno bolje resenje.
Ja nisam imao probleme sa wifi-om koje je kolega gore iznad izneo. Generalno za sad nemam nikakvih problema.
I generalno sam odusevljen ovim telefonom sta nudi za 550€. Jer maltene u svim glavnim segmentina, on je u klasi sa flegsipima.. ne zelim nikoga da ubedjujem niusta, svako za svoj novac kupuje sta zeli, ali od mene svaka preporuka za taj novac.