Mislim da tako neće raditi. Ne znam nisam probao.
Srednji pin je signalni. Ako nema signala, ne bi trebalo da alat ni krene. Ili će raditi u nekom slabijem modu. Preko tog pina bi trebalo da dobija info da li je baterija preopterećena, pregrejana.
Meni se dešavalo da nešto radim i mučim alat i samo se zaustavi. Kad se baterija malo ohladi, onda nastavi.
Moguće je da taj alat ima nešto oštećen pin, ili kraći, ili sa slabim kontaktom. Stara baterija radi pošto nije zahtevna od komunikacije sa alatom, a nova, čim se ne dogovori sa alatom, onda ni ne daje struju.
Probao bih da direktno zakačim sva tri pina na alat da budem siguran da je dobar kontakt. Ako tako radi to je. Ali ako je u garanciji, najbolje da se zameni.
Ništa te ne košta da probaš da izoluješ srednji pin na alatu, i probaš.
Te "pametne" baterije nekada je bolje da ne znaju na šta su prikačene i da se ponašaju kao glupe, tj bolje da ne dobiju nikakav signal, nego da dobiju pogrešan signal. Da je Parkside jedan proizvođač, možda bi to što rade imalo smisla ali nije, Parkside nije proizvođač, Parkside je brend, za kojeg alat pravi više različitih proizvođača.
Ima recimo ovaj video sa "hiltijem":
Na 07:47 počinje problematični deo sa smart baterijom, na 11:57 čovek stavi običnu i problema nema, savetujem svima da pogledaju taj deo i sve bude jasno.
Tu smart baterija prekida alat u radu, kada alat povuče preko 50A u kontinuitetu, ona okine zaštitu, baterija blokira alat, jer je ona "pametna", i ona zna na šta je prikačena, i u njenom firmware-u je tako podešeno da ona radi, tj da pametuje i ona određuje alatu kad mu je dosta.
Onda čovek ubode "glupu" 4Ah bateriju, i hilti buši ko zmaj, ide kao kroz sir, jer mu baterija ne pametuje i ne određuje alatu kad mu je dosta, već radi po principu: Ja ti daam koliko mogu, ti uzmi koliko hoćeš, a ja ako se preopteretim ja ću prekinuti da se ne samouništim...za tebe me nije briga.
I to savršeno radi,kad svaki uređaj štiti sam sebe, bez da se meša ovom drugom u posao.... i ćao zdravo.
-hoću struju
-izvoli
-hvala.