Šta je novo?

Aku busilica?

Pogledaću u našem, ali kasno si se setio. U četvrtak, kada sam uzeo fen, bilo je nekoliko komada i nisam video da se grabe za to. Ipak je to 13.000 pa nije svakom interesantno. Sada je kasno, sutra ujutru idem da kupim pecivo, pa mogu da pa da ti javim da li još ima.

Pogledaću u našem, ali kasno si se setio. U četvrtak, kada sam uzeo fen, bilo je nekoliko komada i nisam video da se grabe za to. Ipak je to 13.000 pa nije svakom interesantno. Sada je kasno, sutra ujutru idem da kupim pecivo, pa mogu da pa da ti javim da li još ima.
***, nisam ni znao da ima, nego kako smo pričali, tako sam uzeo telefon sat vremena kasnije i iskočila mi reklama na fejsu za lidl i alate.

i odem do jednog, nema, drugog, nema, bacim pogled na KP, naravno ih ima i to je to.

ako nađeš sutra, biće super, ako ne, šta da se radi.

@lanmi86 , @component :

Ako se ne varam, vi ste pazarili ovaj fen za vruć vazduh. Da li je neko od vas u mogućnosti, i da li je voljan da proba da li taj Fen može odlemiti tranzistor sa PCB ploče korišćenjem onog najužeg nastavka. Logika je da ja lemilicom povremeno majstorišem, a ona je na 400°, pa kontam da ovo čudo od 500° deklarisanih stepeni možda može poslužiti kao vazdušna lemilica sa onim najužim nastavkom?

Inače, ja najveće temperature sa onim slabijim zelenim fenom postižem sa najmanjim nivoom izduvavanja, pa imajte i to na umu kao opciju ako ne ide, probajte sa sporim duvanjem.

Ako to može, to je onda sjajno, em mi treba vazdušna lemilica, em mi je loš zeleni fen, a treba mi i fen...
Probao, ne moze. Bar ne instant ili nakon 10 sec.

***, nisam ni znao da ima, nego kako smo pričali, tako sam uzeo telefon sat vremena kasnije i iskočila mi reklama na fejsu za lidl i alate.

i odem do jednog, nema, drugog, nema, bacim pogled na KP, naravno ih ima i to je to.

U Nisu rasprodato, jedino gde mi sajt pokazuje da mozda ima je Beograd

Ulica Milentija Popovića, Beograd 11070​

Vojvođanska 117, Beograd 11070​

Zatvoreno - otvara se u 08:00

Tu neko da ti ujutru proveri u 8h kasnije nece biti ako ostalo
Da si ranije javio uzeli bi ti

Upravo sam u našem Lidlu. Na žalost, nema ni ovde više ☹️

U Šapcu sam sinoć bio, baš pogledao jer me je zanimalo, svih alata je bilo, uključujući i taj od 13k, bar 5-6 komada.

Kako bre ne rade, ja uzeo skoro od 8ah i radi na brusilici crnoj ,stara bar 4 godine
paps-204-b1 je novi tip baterije. blutut 4ah (nece da radi sa starom aku srafilicom PABSP 20 Li C2, ali radi sa novom PABSP 20 Li C4).
pap-20-a1 stari tip baterije, bez blututa. 2ah (radi sa starom aku srafilicom bez problema).

Probao 2 baterije. isto se ponasaju. Chatgpt pominje da stari model nema neku liniju za komunikaciju sa BT baterijama, pa nakon 2s gasi alat, ali nista nisam nasao u parkside instrukcijama.

Ček, ček... može malo pojašnjenje to sa baterijama starim alatima?

Imam stare alate, stare baterije, nove alate, nove baterije... svaka radi sa svakim. Jedino ako je zeleni alat, on u sebi nema bluetooth i ne komunicira sa baterijom. A svaki smart priča sa svakom smart baterijom (i ima podešavanja u Parkiside mobilnoj aplikaciji).
Bez problema uzmem najstariju bateriju i koristim na crnom Parkside alatu, samo što radi najobičnije... kao baterija tj. nema podešavanja jačine, alert za pregrejavanje i slično. Ali radi, buši, seče, brusi... sve.

Možda samo nisam primetio. Ako može neka kombinacija koja ne bi treblo da radi i proveriću da li imam sličan alat i bateriju (a velika verovatnoća da imam).

Svaka Parkside baterija ima zaštite.
To što ne može da se vidi u aplikaciji ne znači da nema zaštite.
Drugo, šta će alatu BT integracija?
I ovako su im problematični BT moduli koje stavljaju u baterije, bolje da to nikada nisu implementirali.
Treće, nema logike da BT baterija ne radi na starom alatu jer kada se izvadi taj šugavi modul kada crkne, te baterije nastavljaju da rade kao non-BT modeli.

U Nisu rasprodato, jedino gde mi sajt pokazuje da mozda ima je Beograd

Ulica Milentija Popovića, Beograd 11070​

Vojvođanska 117, Beograd 11070​

Zatvoreno - otvara se u 08:00

Tu neko da ti ujutru proveri u 8h kasnije nece biti ako ostalo
Da si ranije javio uzeli bi ti
nisam ni znao da na sajtu može da se vidi gde ima stvari, super stvar.

Upravo sam u našem Lidlu. Na žalost, nema ni ovde više ☹️
hvala što si proverio!

U Šapcu sam sinoć bio, baš pogledao jer me je zanimalo, svih alata je bilo, uključujući i taj od 13k, bar 5-6 komada.
ajde ako te ne mrzi da svratiš danas ako si blizu pa da mi uzmeš, sad baš gledam na sajtu, piše da ima.

opet kažem, ako ti je usput

Svaka Parkside baterija ima zaštite.
To što ne može da se vidi u aplikaciji ne znači da nema zaštite.
Drugo, šta će alatu BT integracija?
Kako sta ce, pa mogucnosti se tek tada otvaraju.
Onda baterija postane "pametna" zna kad si je kupio,
koliko si je punio i kada ce biti dovoljno da si je koristio i da prestane da radi, da moras kupiti novu.

Kad je glupa nema sve te "mogucnosti"

Ček, ček... može malo pojašnjenje to sa baterijama starim alatima?

Imam stare alate, stare baterije, nove alate, nove baterije... svaka radi sa svakim. Jedino ako je zeleni alat, on u sebi nema bluetooth i ne komunicira sa baterijom. A svaki smart priča sa svakom smart baterijom (i ima podešavanja u Parkiside mobilnoj aplikaciji).
Bez problema uzmem najstariju bateriju i koristim na crnom Parkside alatu, samo što radi najobičnije... kao baterija tj. nema podešavanja jačine, alert za pregrejavanje i slično. Ali radi, buši, seče, brusi... sve.

Možda samo nisam primetio. Ako može neka kombinacija koja ne bi treblo da radi i proveriću da li imam sličan alat i bateriju (a velika verovatnoća da imam).
U pitanju je crni alat a pomenute baterije su x20 team serije. Zasto mi nova blutut baterija ne radi sa starim alatom, a radi sa novim verzijama alata? Ne znam. Pitacu parkside support od ponedeljka.
Nova 4Ah smart baterija mi je bila zanimljiva jer je iste zapremine/tezine fizicki kao stara baterija od 2h, znaci povecali su gustinu/kapacitet baterije za 100%.

Evo i ja da potvrdim da nove smart baterije ne rade sa starijim odvijacem - ne tako starim, mislim da sam ga kupio pre oko 2g.

Ovaj model:

Parkside Aku Busilica Srafilica Odvijac 20 v PABSP 20LI C4​

Svi ostali alati koje imam imaju takodje i BT, pa rade i sa novim i sa starim baterijama.

Ova gore pomenuta busilica mi je stvarno dobra i 95% vremena samo nju i koristim, jer je precizniji prekidac za lagani start, nego kod udarnog odvijaca.
Ako ce se u buducnosti prodavati samo smart baterije, onda kada mi crknu dve stare koje imam, mogu i busilicu baciti 🙁

Poslao sam email Lidlu, ali su mi odgovorili da baterije moraju da rade na svim alatima koji imaju oznaku x20V.
Takodje su mi savetovali da reklamiram. Ali ne znam sta da reklamiram. Busilica savrseno radi sa starim baterijama. Isto tako smart baterije savrseno rade na novijem alatu.

Ne znam da li imam stariju bateriju od ove pri ruci:

1765713651755.png

ne-smart baterija, 4,5 godina stara:
1765713683952.png
uparena sa:
1765713704061.png
I radi:
1765713752825.png
Ne trerajm me da snimam video i kačim ga negde. Veruj mi na reč da vrti i ponaša se baš kako očekuješ od šrafilice da radi.
Možda da ipak reklamiraš ako kod tebe ne radi... možda je do baterije? Imaš li još neku ne-smart da je probaš?

Mislim da me nisi razumeo 🙂
Busilica odlicno radi sa dve stare baterije koje imam (2 i 4 Ah).

Ali nece da radi sa smart baterijama. Dok opet, novi alati rade odlicno sa njima 🙂

I ja sam kupio 2 nove 4Ah upravo jer su duplo manje nego stare od 4Ah. Te stare su bas velike i otezaju prilicno busilicu.

Edit: tvoja busilica sa slika deluje novo. To si sad nedavno kupio?
Cudi me da nosi istu oznaku kao moja stara 2+ godine, ako je dodat BT na nju, a vidim da jeste.

Moja greska, sad sam ponovo pogledao moju busilicu, nisam dobro napisao oznaku:

PABSP 20LI C2 - ovo je ispravna oznaka, a ne C4.​

Prilozi

• Screenshot_4.jpg
    Screenshot_4.jpg
    98.9 KB · Pregleda: 19
Qla me mučiš.
Evo, radi i sa smart
1000009839.jpg
1000009840.jpg
Edit : Sad vidim da pričaš o malo starijem modelu stafilice

Poslednja izmena:
Razlika izmedju moje i tvoje busilice je C2 vs C4.
Verovatno zato tvoja radi moja ne.

Ali opet, oznaka je x20V i treba da radi sav alat sa njom. Medjutim izgleda da su nesto zeznuli i da ne radi bas sav alat.
Mozda su verovali da su svi alati kupljeni pre 2-3 godine vec pocrkali 😀

Te oznake A, B, C, D,... su u stvari serija. Ne bi trebalo da ima puno razlika između njih. A između B1, B2, B3, i slično još manje.
Nemam stariju, šrafilicu. Imam druge alate, ali ne znam da li bi ti to nešto značilo... Recimo bušilica ili udarna šrafilica ili brusilica,... možda tu bude neki A ili B, ali garanutjem ti da svi moji alati rade sa svim mojim baterijama... možda je tvoj primerak sa greškom.
Ako se neko javi baš sa identičnim kao tvoj, pa da proba i da razrešimo misteriju.

Kad smo vec naceli temu, da li je neko probao da "uglavi" parkside 12V bateriju u neki einhell alat?
Recimo ovaj:
1765716315572.png
1765716412143.png

Vrlo su slicni fizicki, navodno treba samo da se ostruze skalpelom ta linija na bateriji, da bi mogla da udje u alat.

Ali kao sto smo videli cak ni parkside nekad nece da radi sa parksidom 😀

Ja sam baš zadovoljan sa PBSPA 12 E4
1765716433781.jpeg
Za osnovne potrebe, tu i tamo kada zatreba je odlična.
Čak sam njom bez problema bušio i zid da okačim nešto kada zatreba, iako nije namenjena za bušenje zida.
Uzeo sam skoro i 5ah bateriju kada je bila u ponudi👌🏻

+1 , samo sto je kod mene C3 verzija, i isto sam busio zid da postavim police bez problema.

To mi je jedna od najomiljenijih, izdrzala je tesku torturu i evo trecu godinu radi kao i prvog dana.

Nju koristim za "prljave" poslove, dok za fine radove Bosch GSR-12v-35FC 😎

Ja sam baš zadovoljan sa PBSPA 12 E4
Pogledajte prilog 518374
Za osnovne potrebe, tu i tamo kada zatreba je odlična.
Čak sam njom bez problema bušio i zid da okačim nešto kada zatreba, iako nije namenjena za bušenje zida.
Uzeo sam skoro i 5ah bateriju kada je bila u ponudi👌🏻
imam i ja istu i bateriju od 4ah, nisam kupio bateriju od 5ah,pa mi reci koliko je jaca baterija od 5ah na spram 4ah, da li se oseti razlika ?
Busalica je super za moje potrebe jaca mi ne treba
Uzmi coveku dok se nije rasprodalo

nisam ni znao da na sajtu može da se vidi gde ima stvari, super stvar.

hvala što si proverio!

ajde ako te ne mrzi da svratiš danas ako si blizu pa da mi uzmeš, sad baš gledam na sajtu, piše da ima.

opet kažem, ako ti je usput
Juče sam bio tamo, eto ako neko ima da je u lokalu da zna da može da uzme. Nisam ih Šapca.

Kad smo vec naceli temu, da li je neko probao da "uglavi" parkside 12V bateriju u neki einhell alat?
Recimo ovaj:
Pogledajte prilog 518372
Pogledajte prilog 518373

Vrlo su slicni fizicki, navodno treba samo da se ostruze skalpelom ta linija na bateriji, da bi mogla da udje u alat.

Ali kao sto smo videli cak ni parkside nekad nece da radi sa parksidom 😀

Probao ja, i radi, Einhell bušilica sa Parkside baterijom. Baš kao što kažeš, ostružeš jednu "liniju" plastike na bateriji.

E sada, ne znam za te BT Parkside baterije da li će da teraju Einhell mašine, i znam da Parkside baterije neće u Einhell punjač (znatno je tešnji otvor na punjaču).

Ali obrni okreni, može. Ja sam na kraju prešao skroz na Parkside, a Einhell stoji zaboravljen u ostavi.

Ček sada, ovo je važno.
Da li je u pitanju falična serija baterija ili falična serija šrafilica, ili je pravilo da smart baterije ne rade ni sa jednim "starim" alatom?
@component da li kod tebe ta smart baterija radi sa baš svim alatima iz kolekcije?
@Hardware Quark @ghost2k3 vama ne radi na istoj šrafilici pabs 20 li-c2. I samo na njoj? Jel imate još neki stariji alat da probate bateriju?

Kad uzmem da radim uhvatim prvu punu bateriju koja mi padne pod ruku. Od alata više volim performance seriju, pa zelene slabije koristim. Evo, sutra ću naći najstariji zeleni i najstariji crni alat, pa ću probati baterije na njima. Ne znam što ne bi radilo.

Nazad
Vrh Dno