Šta je novo?

Monitori sa OLED panelima [nije tema preporuke za kupovinu]

Ako je gejming jedini normalan sadržaj da, ali koliko vidim discord isto problem, pa evo tamna tema na ovom forumu je isto siva, potencijalno i ovde problem, zato i pitam čoveka za iskustvo iz prve ruke.

meni je skoro sve dark, sve izgleda ok. tesko je kamerom preneti kako izgleda u realnosti.
kao kada slikas IPS monitor u mracnoj sobi izgleda kao nesto sto niko nikada ne bi koristio da gleda bilo kakav content na tome 🙂

Jel' se secas kad je neko svojevremeno, mozda bas u ovoj temi, kacio sliku IPSa pored OLEDa uz komentar u fazonu "nuff said, sve vidite sa slike, nema sta vise da se prica" 🤣

Jel' se secas kad je neko svojevremeno, mozda bas u ovoj temi, kacio sliku IPSa pored OLEDa uz komentar u fazonu "nuff said, sve vidite sa slike, nema sta vise da se prica" 🤣
naravno kada slikas crn wallpaper 🙂

samo sto 95% grayscale izgleda duplo gore na IPS 😀

Danas sam uzeo ovaj Gigabyte - jel da otvaram temu ili cu da se nerviram 😀

uzivaj u novom monitoru 🙂

Asus je 657€ u SK, Giga kod nas oko 500€.

Cekam da vidim cenu za Asus kod nas pa da odlucim.

Gigabyte je nestao sa sajta Giagtrona.

prodali sve 🙂 jos pre nedelju dana
a Asus jos nikako da se pojavi

naruci AW2725DF..

Vec neko vreme koristim 4K OLED Asus ROG Strix XG27UCDMG i svaka preporuka za monitor. Ako bude prilike da uzmem jos jedan jer mi je povremeno potreban dual monitor setup kad radim od kuce.

Stigao adapter za LG C5 42", neshvatljivo da bar za ove 42" TV-e proizvođači ne stave standardno monitor VESA kačenje jer godinama već ljudi koriste OLED-e te dijagonale kao monitor. Sad još da stigne ruka i nadam se da će sve pasovati kako treba. Iskopao ga u Australiji za 12e + poštarina 25 + 5.5e harač al ***, bez njega ne može na arm mount. 🙂

Btw, posle mjesec dana korišćenja utisci su odlični, definitivno nisam pogriješio što sam išao na veću dijagonalu, nevjerovatno kako se oči brzo naviknu. Monitor koristim u Game Optimizer modu za SDR (u tom modu dobijam PC 4:4:4 i najmanji, nepostojeći input lag) i prikaz je odličan, što teksta tokom običnog surfa i rada u OS okruženju, što u igrama. U HDR-u već brightness eksplodira i bude baš blještavo što zna biti nezgodno u zamračenoj prostoriji, uglavnom koga je interesovao peak brightness ima ga dovoljno i za svijetle prostorije.

Kao minus (ali ovo bi bilo bitno samo ako bi koristio uređaj kao TV) je očajan daljinac, ogroman downgrade u odnosu na stare Magic daljinske kao što recimo imam uz C1. Takođe, sistem neshvatljivo trom, čini mi se da nije fluidnije kretanje kroz meni ni 1% u odnosu na stari C1.

Prilozi

• 20251209_090956.jpg
    20251209_090956.jpg
    167.8 KB · Pregleda: 98
Stigao adapter za LG C5 42", neshvatljivo da bar za ove 42" TV-e proizvođači ne stave standardno monitor VESA kačenje jer godinama već ljudi koriste OLED-e te dijagonale kao monitor. Sad još da stigne ruka i nadam se da će sve pasovati kako treba. Iskopao ga u Australiji za 12e + poštarina 25 + 5.5e harač al ***, bez njega ne može na arm mount. 🙂

Btw, posle mjesec dana korišćenja utisci su odlični, definitivno nisam pogriješio što sam išao na veću dijagonalu, nevjerovatno kako se oči brzo naviknu. Monitor koristim u Game Optimizer modu za SDR (u tom modu dobijam PC 4:4:4 i najmanji, nepostojeći input lag) i prikaz je odličan, što teksta tokom običnog surfa i rada u OS okruženju, što u igrama. U HDR-u već brightness eksplodira i bude baš blještavo što zna biti nezgodno u zamračenoj prostoriji, uglavnom koga je interesovao peak brightness ima ga dovoljno i za svijetle prostorije.

Kao minus (ali ovo bi bilo bitno samo ako bi koristio uređaj kao TV) je očajan daljinac, ogroman downgrade u odnosu na stare Magic daljinske kao što recimo imam uz C1. Takođe, sistem neshvatljivo trom, čini mi se da nije fluidnije kretanje kroz meni ni 1% u odnosu na stari C1.
Imam c2 42 i morao sam da ga skinem sa stola jer igrati igre na tome generalno gledano nema sanse nije zdravo za mozak koliko je velik. Cak sam ja i udaljen solidno ali dzabe preveliki ekran za toliku blizinu..Ali zaista LG je zakon. Sto se tice monitora vratio sam se na LG 27GP850-B koji je i dalje odlican .

Stigao konačno i arm desk mount Digitus DA-90473. Velika preporuka btw, drži ovaj C5 42", fleksibilan skroz. Nema potrebe za preskupim Ergotron i sličnim rješenjima, mene je ova ruka oko 70e izašla) Između TV-a i mounta ide Vesa adapter (pomenuti VIVO koji mi je prethodno stigao) i to je to, konačno urađeno kako sam i zamislio. 🙂 Btw, u međuvremenu dodao i Xiaomi Light Bar, mislio sam da je gimmick iskreno ali jako korisno svjetlo, super gadget, napaja se na USB od TV-a.

Prilozi

• 20251217_133829.jpg
    20251217_133829.jpg
    79.6 KB · Pregleda: 86
  • 20251221_160004.jpg
    20251221_160004.jpg
    284.9 KB · Pregleda: 86
  • 20251221_160014.jpg
    20251221_160014.jpg
    365.2 KB · Pregleda: 87
  • 20251221_160021.jpg
    20251221_160021.jpg
    245.9 KB · Pregleda: 75
Stigao konačno i arm desk mount Digitus DA-90473. Velika preporuka btw, drži ovaj C5 42", fleksibilan skroz. Nema potrebe za preskupim Ergotron i sličnim rješenjima, mene je ova ruka oko 70e izašla) Između TV-a i mounta ide Vesa adapter (pomenuti VIVO koji mi je prethodno stigao) i to je to, konačno urađeno kako sam i zamislio. 🙂 Btw, u međuvremenu dodao i Xiaomi Light Bar, mislio sam da je gimmick iskreno ali jako korisno svjetlo, super gadget, napaja se na USB od TV-a.
I dalje je prevelik iskreno

Ja sam se navikao posle dan/dva, oko 100h gaminga imam na njemu od kad sam ga uzeo (Arc Raiders i Battlefield 6), nikakav napor nisam primijetio, bar ne za sada.

Gigabyte MO27Q28G, šta bi trebalo da isključim u opcijama da izbegnem promene na crnoj boji? Ako otvorim npr reddit stranicu koja je pretežno sa crnom pozadinom, krenem skrol gore/dole, crna pozadina menja nijansu pri skrolovanju i postaje za nijansu svetlija, SRGB mod rada.

kod mene nema toga, probaj mozda da iskljucis VRR?
ja sam ga svakako iskljucio jer u nekim igrama imas onaj VRR flicker

Nazad
Vrh Dno