Šta je novo?

Monitori sa OLED panelima [nije tema preporuke za kupovinu]

Asus jos nije stigao kod nas. Mada malo pročitaj iskustva vezana za widescreen i igranje igara, pretpostavljam da ti je to bitno cim kupujes OLED, za simualcije vožnje je odličan izbor, ali i mnogim drugim igrama ne izgleda divno.

U čemu je tačno problem sa wide monitorima?

Asus jos nije stigao kod nas. Mada malo pročitaj iskustva vezana za widescreen i igranje igara, pretpostavljam da ti je to bitno cim kupujes OLED, za simualcije vožnje je odličan izbor, ali i mnogim drugim igrama ne izgleda divno.

Stekao sam utisak čitajući po netu da taj argument da je dobro samo za simulacije vožnje važi samo za one nenormalno široke monitore, tipa 57inch Samsung G9.

Kao neko ko koristi 32:10 monitor svakodnevno reći ću samo da je to notorna glupost u rangu izjave da periferni vid ničemu ne služi.

Kao neko ko koristi 32:10 monitor svakodnevno reći ću samo da je to notorna glupost u rangu izjave da periferni vid ničemu ne služi.
Super ako je tako.
Inače, kad bih sad uzimao ultrawide oled, mislim da bih odabrao

PHILIPS 34M2C6500/00 Evnia​

Ali svakako ću sačekati, valjda bi u januaru trebalo da je neki događaj na kome će predstavljati nove panele, pa se nadam nekom iz 4. generacije.

Nisam ni mislio da ne služi, nego bije baš toliki broj igara gde je FOV prilagođen valjano svemu.

Mislim da mi je ovo 5ta godina na UW 34, ofis 8h + CAD i igre po potrebi. Na prste jedne ruke mogu da nabrojim igre koje su bile problem na UW. Više je do zakrivljenosti i kome koliko potencijalno smeta distorzija.

Izbor OLED 34 UW je dosta solidan, svede se na budžet koji je spreman za isti.

Mislim da odustajem od OLEDa za sada, razmatrao da mi ga firma kupi da umanje dobit i nadoknadim neki bonus, ali samo 12 meseci u tom slučaju iako gigabyte daje 3 godine, prevelik mi je rizik zbig burn ina jer bih ga koristio 50% za posao/surf.

Posle 1645 sati korišćenja (sticajem okolnosti 75% za posao), nemam ni jedan problem sa monitorom. Nemaš razloga da se toliko cimaš.

Posle 1645 sati korišćenja (sticajem okolnosti 75% za posao), nemam ni jedan problem sa monitorom. Nemaš razloga da se toliko cimaš.
Ovo je lepo čuti, pošto se i ja razmišljam dal da uzimam ili ne zbog burn-ina.
Svakako ću sačekati onaj event u januaru da vidim da li će biti najavljeni 34" 3440x1440p UW sa panelima nove generacije.

Mislim da odustajem od OLEDa za sada, razmatrao da mi ga firma kupi da umanje dobit i nadoknadim neki bonus, ali samo 12 meseci u tom slučaju iako gigabyte daje 3 godine, prevelik mi je rizik zbig burn ina jer bih ga koristio 50% za posao/surf.
kakav crni burn in, 5500h na mom lg oledu , jedini oled care koji koristim izvan njegovog built in je da auto hide taskbar i da se gasi monitor posle 15min ne koriscenja pc-a

@Alex
Ti si ga ter razgazio, uzivaj 😀

Stigao C5 42" i mogu odmah da kažem da je pun pogodak upgrade, mislim da će mi trebati nepunih 3 dana da se prilagodim u odnosu na 32". Čitljivost teksta je odlična, toga sam se najviše plašio, ne znam što je rtings dao lošiju ocjenu za text clarity, ne vidim neke razlike u odnosu na prethodni Asus, sigurno da ima zbog drugačijeg pristupa ali meni oči to ne registruju, i ovo mi je dovoljno dobro. Tek treba da se bavim podešavanjem prikaza ali ono što je najbitnije, ni govora da je prevelik 🙂 Poručio odmah i ruku sa adapterom mada mi je realno i ovako ok kako stoji na nožicama.

Prilozi

• 20251115_230838.jpg
    20251115_230838.jpg
    226.8 KB · Pregleda: 111
  • Screenshot_20251115_230724_Gallery.jpg
    Screenshot_20251115_230724_Gallery.jpg
    326.9 KB · Pregleda: 111
^Koja je razdaljina, oko 0.8m?

Dimenzije stola?

Dimenzije stola su 180x60 a razdaljina očiju od panela je taman nekih 75-80cm

I ja sam danas ušao u svet OLED monitora. Na sto se smestio AW3425DW. Prvi utisci - nebo i zemlja u odnosu na prethodni monitor. Naravno, imam već 2 OLED TV-a (LG CX i Samsung S90C) tako da sam znao šta da očekujem, ali opet... Wow

bio je F02 out of box, kada sam slikao bio je F05, sada je na F06

Dimenzije stola su 180x60 a razdaljina očiju od panela je taman nekih 75-80cm
Kako? Možda ako gledaš TV sa te razdaljine. Ako sediš i radiš nešto na njemu zar te ne ograničava širina stola, koja je 60 cm?

Bilo bi lepo videti, to me više zanima nego wallpaper i BF 6, kako izgleda neki Word ili PDF dokument. 😀

Kako? Možda ako gledaš TV sa te razdaljine. Ako sediš i radiš nešto na njemu zar te ne ograničava širina stola, koja je 60 cm?

Bilo bi lepo videti, to me više zanima nego wallpaper i BF 6, kako izgleda neki Word ili PDF dokument. 😀
Dubina stola je 60cm, panel je da kažemo na 10cm od zadnje ivice tako da je 50cm otprilike do prednje ivice stola. E sad, to što kažeš bi pilo vodu da ja sjedim uz samu prednju ivicu stola, tj. da su mi oči tu, ali sjedim bar 30cm iza, ajde vidjeću danas da dam preciznije brojke, sa sve nekim otvorenim dokumentom. 🙂

Btw, defaultni prikaz je 300% skaliranje što je haos, 125% je da bude osjećaj kao na manjim monitorima.

slikacu ja moj danas kada dodjem kuci. samo sto je meni black equalizer 10 to je valjda default, ovaj je stavio na 12.

pogledacu.

default black equalizer

IMG_3566.jpeg

black equalizer 12

IMG_3567.jpeg

uzivo je malo tamnije i cistije nego kada se slika telefonom 🙂

Nazad
Vrh Dno