Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Ne može da menja pass zato što ne može da se loguje.
@delrey loguj se preko web-a tj idi na Trouble Signing In> recover your account
Isto mi sve nudi kao sa konzole i app. Da promenim lozinku, promenio sam je. Onda mi nudi 2svc, onda passkey koji nemam.
I na kraju please contact customer service via online chat

Isto mi sve nudi kao sa konzole i app. Da promenim lozinku, promenio sam je. Onda mi nudi 2svc, onda passkey koji nemam.
I na kraju please contact customer service via online chat
Idi u mejl da vidis da li te je obavestio o promeni lozinke.
Meni si poslalu obavestenje.
U fazonu..da li ste ovo vi? Da li ste sigurni.
Pa kad sam preko tog linka iz mejla krenuo da opet menham ponudio mi je da stavim passkey.

Probaj to. A probaj da se uopste ne logujes na PSN.
Idi odmah u Account - Security i probaj da izmenis pass.
Uradio. Dobijem ovo

Pa kad sam preko tog linka iz mejla krenuo da opet menham ponudio mi je da stavim passkey.
Sigao je mejl. Sad cu da probam

Prilozi

• Screenshot 2025-12-20 131452.png
    Screenshot 2025-12-20 131452.png
    165.1 KB · Pregleda: 14
Ako si vec ulogovan na konzoli, sto ne proveris ovo?

1766233963869.png

Inace, samo da potvrdim, da li ti ukucas email, pa lozinku, pa onda ides na "trouble signing in" kad te pita za 2FA ili cim dodjes na login stranicu gde ti trazi email tu ides na "trouble signing in"?

Džaba promena lozinke opet traži 2step, sad sam "testirao".
Da li si još negde logovan sa tim nalogom (PSapp npr?)
Moraćeš definitivno da juriš support, zahtevaj od chatbot-a live agenta.

Pala mi je PS app na pamet, nego nisam bio siguran koliko moze da pomogne.
Medjutim, ako je ostao ulogovan na konzoli, trebalo bi da moze da resi nesto apropo 2FA.

Ako je ulogovan na konzoli (a ja sam razumeo da nije) trebalo bi da može i bekap kodove da vidi.

Na osnovu ovoga sam zakljucio da moze na konzolu, doduse malo mi je nejasan "na pocetku" deo.

1766235589715.png

Uspeo. Fala do neba Kralju.
giphy.gif

Hvala svima.
Kada sam promenio sifru u mejl od sony-a mi ponudjeno da dodatno osiguram nalog kreirajući passkey. I nakon 15min uspeh. Automatski mi ponudi QR kod da se skenira i poveza telefon sa kodom stvarajući pin od 4 cifre takozvani passkey. Automatski me ulogova psn app na tel. Međutim na konzolu ne, a onda sam ponovio proceduru i ulogovah se i na konzolu
Hvala svima!

Uspeo. Fala do neba Kralju.
Pogledajte prilog 519388

Hvala svima.
Kada sam promenio sifru u mejl od sony-a mi ponudjeno da dodatno osiguram nalog kreirajući passkey. I nakon 15min uspeh. Automatski mi ponudi QR kod da se skenira i poveza telefon sa kodom stvarajući pin od 4 cifre takozvani passkey. Automatski me ulogova psn app na tel. Međutim na konzolu ne, a onda sam ponovio proceduru i ulogovah se i na konzolu
Hvala svima!

Nema na čemu i drugi put.

Ali posao nije gotov...na žalost

Sad idi u Account-Other settings (ili tako nešto) pa vidi da li ti je Enable-ovan console share. Vidi da li možeš da to enable-ujes/disable-uješ. Ako ti je ovo sekundarni nalog, ovo je važno, da možeš da koristiš igre sa ovog naloga.

Ako ne možeš da izmeniš, to znači da je ostalo logovanje kod hakera na konzoli.

Onda možeš da probaš da uradiš: Account Management > Device Management > PlayStation Consoles, and then select "Deactivate All Devices," (ili piše unregister ili sign out)

To bi trebalo da izloguje svuda gde si ulogovan (pa i na tvojoj konzoli). Međutim, ovo može samo 1 u 6 meseci.

Npr. ja ne mogu da to uradim, da izlogujem hakera tamo negde u Vijetnamu jer je on to meni uradio u zadnjih 6 meseci.
I sad, i ako sam povratio nalog, ne kupujem ništa na japanskom nalogu dok ne uspem da ga izlogujem. Mslm da on može da se slika sad kad sam stavio passkey.. ali da ga ne častim sa Outer Worlds 2 🙂

1000128208.jpg
Može se menja.
Ali vidiš gore piše na početku
You already have another Ps5...enabled.
Ja drugi nalog nemam.

Što se tiče hakera našo sam sumnjiv mejl od Sony-a gde mi je već šifru ranije promenio. Saće nađem...
U stvari ne za šifru nego sa ona 2svc
1000128209.jpg

Nairobi Kenya.Datum je 2024. Tad je sve bilo ok, ne razumem više ništa
Jedno znam, ja mu nikakve kodove pravio nisam, ako je trebalo da se ulogujem, samo preko Id i pass

Poslednja izmena:
Tu piše da imaš na drugoj konzoli tvoj acc podešen kao primarni.
Menjaj to, loguj se preko web-a ugasi 2step pa ga dodaj ponovo ali stavi da ti stiže SMS čisto da ne bi morao ponovo da se bakćeš da ovim stvarima.

Tu piše da imaš na drugoj konzoli tvoj acc podešen kao primarni.
Menjaj to, loguj se preko web-a ugasi 2step pa ga dodaj ponovo ali stavi da ti stiže SMS čisto da ne bi morao ponovo da se bakćeš da ovim stvarima.

Nema potrebe da menja 2FA.
Sad je disable-ovan i passkey zavrsava posao.

Neka proba onaj logout na all devices l. Ako moze da izloguje hakera.

Pa se opet uloguje na svoju konzolu i podesi kao primarnu i share.

Mislim da passkey tu zavrsava posao. Narocito sto haker mozda ima backup codes kad mu je stavio 2FA. Pa be znam da li bi bili vazeci kad bi opet ukljucio?

Passkey ne korisitm pa ne znam. Ako odradi disable 2FA i doda nov onda automatski briše te kodove i dobija nove, zbog toga sam rek'o da menja. Mada, passkey bi trebalo da je sad "glavni".

2FA se deaktivira pri aktivaciji passkey-a. Ne može i jedno i drugo

Pogledajte prilog 519392
Može se menja.
Ali vidiš gore piše na početku
You already have another Ps5...enabled.
Ja drugi nalog nemam.

Što se tiče hakera našo sam sumnjiv mejl od Sony-a gde mi je već šifru ranije promenio. Saće nađem...
U stvari ne za šifru nego sa ona 2svc
Pogledajte prilog 519393

Nairobi Kenya.Datum je 2024. Tad je sve bilo ok, ne razumem više ništa
Jedno znam, ja mu nikakve kodove pravio nisam, ako je trebalo da se ulogujem, samo preko Id i pass
Jesi kliknuo na Enable?
I meni da taj ekran ali kad kliknem kaže...cvetko.. i uputi me da preko web browsera uradim logut za sve konzole.

1000010209.jpg

Da. Isto i kod mene, sad sam probao.
A sto se tice 2svc, mora prvo passkey da se deaktivira

Nema potrebe da menja 2FA.
Sad je disable-ovan i passkey zavrsava posao.

Neka proba onaj logout na all devices l. Ako moze da izloguje hakera.

Pa se opet uloguje na svoju konzolu i podesi kao primarnu i share.

Mislim da passkey tu zavrsava posao. Narocito sto haker mozda ima backup codes kad mu je stavio 2FA. Pa be znam da li bi bili vazeci kad bi opet ukljucio?
Pojma nemam, mogao bi da probam, ne znam

Da. Isto i kod mene, sad sam probao.
A sto se tice 2svc, mora prvo passkey da se deaktivira

Pojma nemam, mogao bi da probam, ne znam

Ako si stavio passkey, promenio pass i stavio konzolu kao primarnu kroz app, trebalo bi da manje-više bude OK.
Osim što je lopov i dalje ulogovan negde.
Naravno, proveri svoj email nalog da nije hakovan. Izmeni i tamo pass i stavi 2FA ili passkey. Bez njega nece moci da ti opet preuzme nalog.
Ali ne bi bilo lose da probas onaj sign out.
Jel' ti to glavni nalog? Jel' ima dosta igrica na njemu?

Na nalogu može da se promeni mail, promeni mail i ne bi trebalo da bude više ulogovan.

P.S. ako se ne varam ovo se radi preko browsera.

Ako si stavio passkey, promenio pass i stavio konzolu kao primarnu kroz app, trebalo bi da manje-više bude OK.
Osim što je lopov i dalje ulogovan negde.
Naravno, proveri svoj email nalog da nije hakovan. Izmeni i tamo pass i stavi 2FA ili passkey. Bez njega nece moci da ti opet preuzme nalog.
Ali ne bi bilo lose da probas onaj sign out.
Jel' ti to glavni nalog? Jel' ima dosta igrica na njemu?
To mi je jedini nalog. Nema puno igrica, oko 70% mi je na disku.
Ajd probaću sutra da se odjavim sa svih, pa da se ulogujem ponovo, sad mi mrsko

Na nalogu može da se promeni mail, promeni mail i ne bi trebalo da bude više ulogovan.

Probaću i ovo sutra

Ako je promenio šifru, dodao passkey i prebacio svoju konzolu kao primarnu, hakLer može da se češe, tražiće mu login.

Veća vajda od ekipe sa benča nego od Sony supporta.
Proud Of You Yes GIF

Malopre sam to uradio ali mi nije rešilo problem offline share.
A jeste me svuda izlogovalo. Ne kapiram.

@delray ako ovo probaš, idi na email da potvrdiš izmenu i prvo se uloguj na app ba telefonu. Passkey ce da radi i ako ce da pokaze stari mejl.

Mozda su zakucali sa tim uslovom od 6 meseci, pa nema veze sto si promenio email. Ako sam dobro razumeo na sta mislis vezano za offline share (mozda sam pomesao nesto).

Hocete da kazete da Kenijac će moći offline da pika na nalogu 6 meseci. Tačnije 6 meseci od kada je offline?

Nazad
Vrh Dno