Šta je novo?

Skoro savršeno kućište.... [nije tema za preporuke za kupovinu]

Tebi bizarno, nekome ružno, meni glupo jer grafička mora jedino uspravna, ali je u svakom slučaju neobično.

Problem je što nema IZBORA na ovom CM kućištu, jer ne vole svi da im grafika bude uspravna, a ovde ne može drugačije. Drugi ptoblem je što su slotovi za grafičku kartu preblizu staklu. I kod mene je grafička uspravna, ali do stakla ima skoro deset santimetara i nemam ni najmanji problem sa protokom vazduha do grafičke, a pritom i skriva pogled na par groznih kablova povezanih na donji deo matične. 🙂

Prilozi

• 0.jpg
    0.jpg
    135.9 KB · Pregleda: 61
Problem je što nema IZBORA na ovom CM kućištu, jer ne vole svi da im grafika bude uspravna, a ovde ne može drugačije. Drugi ptoblem je što su slotovi za grafičku kartu preblizu staklu. I kod mene je grafička uspravna, ali do stakla ima skoro deset santimetara i nemam ni najmanji problem sa protokom vazduha do grafičke, a pritom i skriva pogled na par groznih kablova povezanih na donji deo matične. 🙂
Kod tebe bas fino uredno, lepo ti ovo. Kod mene nije bas tako ali nije lose. Zbog onog nv konetora meni kabal stoji uspravno, posto mi isto tako stoji kartica, nisam hteo da savijam taj kabal. Probacu da to slozim urednije kada mi stigne kuciste. Nisam spakovao nov komp, mislio sam ovo kuciste sto imam ali sam na kraju narucio kuciste.
Da ne idem u off, ali moram da pitam. Gde si kupio ove Stormtrupere i Vader-a?

Čiftek se povampirio nešto...
Nisam video "cube" kućište 100 godina, od Thermaltake Core V1. Ovo izgleda cool, kao subwoofer, i deluje kao da bi bilo ok što se tiče temperatura...

Stiglo mi je BeQuiet Lightbase 900FX. Lian li je za to svemirksi brod. OK je ali inznjerski ne moze ni da pridje. Materijal je ok. Skidanje stranica je mnogo bolje reseno kod lian lia. Sta je tu je veliko je mzoe da stane svatsa ali....

Na žalost, Be Quiet kaska za ostalima što se tiče dizajna.

Što se tiče mene i nedoumice za kućište, na kraju ću da zavrtim online točak i prepustim odluku RNG-u, izgleda...

EDIT: RNG me mrzi...rešio sam da zavrtim 10x i kupim kućište sa najviše rezultata i trt.

Case roulette.PNG

Poslednja izmena:

Em je intake zagušen, em su mogli i da odrade gornji deo bolje a ne rešeto s jeftinim magnetnim filterom preko kao kinesko kućište od 50$...
Bar su spakovali 3 HDD-a dole, to se retko viđa.
Realno, verovatno i jeste jeftino kinesko OEM kučište s Razer brandingom pa će da košta 3x više...

Em je intake zagušen, em su mogli i da odrade gornji deo bolje a ne rešeto s jeftinim magnetnim filterom preko kao kinesko kućište od 50$...
Bar su spakovali 3 HDD-a dole, to se retko viđa.
Realno, verovatno i jeste jeftino kinesko OEM kučište s Razer brandingom pa će da košta 3x više...
Nije Kinesko. Mislim da je NZXT (taj je i fazon moze da se prepozna). Samo rade za Razer. MIslim u sutini sve se radi u Kini.

A mogli su ga nazvati V50... 🙂

Sad ima hrpice dobrih mATX kućišta, čak i jeftinih. Ovo ne odskače toliko...

Čiftek se povampirio nešto...
Nisam video "cube" kućište 100 godina, od Thermaltake Core V1. Ovo izgleda cool, kao subwoofer, i deluje kao da bi bilo ok što se tiče temperatura...

Chieftec ima već neko vreme Cube fazon modele. praktična kućišta a primaju i optički uređaj (i dalje je bitno u nekim situacijama)
1766269359684.png
pogledaj pod Cube ovde. a ima i ovaj model, eventualno ovaj
kod nas na tržištu ima, ili je bio, i stariji model u ovom fazonu ali sa USB 2.0 portovima

sad vidim da ima i ovaj gejmerski fazon, koji se meni ne dopada.

od svih ovih navedenih (njih 7), ne mogu da se odlučim između prva dva na slici

Poslednja izmena:
Chieftec ima već neko vreme Cube fazon modele. praktična kućišta a primaju i optički uređaj (i dalje je bitno u nekim situacijama)
Pogledajte prilog 519456
pogledaj pod Cube ovde. a ima i ovaj model, eventualno ovaj
kod nas na tržištu ima, ili je bio, i stariji model u ovom fazonu ali sa USB 2.0 portovima

sad vidim da ima i ovaj gejmerski fazon, koji se meni ne dopada.

od svih ovih navedenih (njih 7), ne mogu da se odlučim između prva dva na slici
Čekaj, hoćeš jedno od tih cube kućišta? Ili čisto hipotetički?

Meni su zanimljiva samo vizuelno. Što se praktične strane tiče, ne sviđaju mi se jer ništa ne rade dobro u poređenju sa drugim formatima, realno.
Prostor u njima nije dobro iskorišćen. Druga kućišta primaju velike grafike s manjom zapreminom. Druga kućišta primaju veće AIO ili više AIO s manjom zapreminom ili boljom organizacijom unutrašnjosti. Ako hoćeš da prime sve bez kerefeka, ispadnu prevelika. Nit' su tamo nit' ovamo...previše kompromisa za moj ukus.

Čekaj, hoćeš jedno od tih cube kućišta? Ili čisto hipotetički?
susretao sam se sa ov(akv)im Chieftec-ovim kućištima na poslu. praktičnija su za nošenje u odnosu na "klasična" kućišta, unutra su stvari donekle dostupnija u odnosu na sada aktuelan fazon kod "klasičnih" kućišta da moraš da skineš obe bočne strane i da se "šetaš oko kućišta" da bi zamenio/izvadio hard disk (služi kao interni bekap, glavni je SSD)

slažem se po pitanju kompromisa, ali treba uzeti u obzir i cenu

Začudih se, Deepcool CH690 Digital je nepunih 90€ a sasvim prostojan akvarijum i to sa ugrađenim displejom...

Sad su ti displejčići jeftini, pa mogu da ih stavljaju bilo gde, pa i na kućišta. Ček` da AI farme nađu primenu i za monitore, neće moći, na primer, AIO sa ekranom da bude ispod 600-700 evra, a ako hoćeš OLED TV moraćeš da prodaš auto da bi skrpio tih desetak hiljada evrića za OLED od 43 inča. 🙂🙂

Nazad
Vrh Dno